Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Naar Jastrzębski Węgiel om…

Het gebeurt zelden of nooit dat een artikel begint met een open titel. Maar deze keer willen we het er op wagen en een appèl doen op de creativiteit van de lezer. Misschien kunnen jullie een duwtje in de rug gebruiken?

Wat dacht je van: “Naar Jastrzębski Węgiel om een lap om de oren te krijgen”. Veel argumenten om dit te staven: Poolse landskampioen en individuele klasse om er maar twee te noemen. Realiteitszin heet dit dan. Maar dezelfde realiteitszin gebiedt ons naar de cijfers te kijken: de concurrenten uit Friedrichshafen (15-25/17-25/15-25) en Pazardzhik (25-11/25-16/25-14), dié kregen een Poolse oplawaai. Met 18-25/20-25/23-25 hield Knack Volley meer dan behoorlijk stand tijdens de eerste confrontatie. De vrees voor een afstraffing hoeft er dus zeker niet te zijn.

De andere kant van het spectrum dan: “Naar Jastrzębski Węgiel om te stunten”. Hangt er natuurlijk van af wat je bedoelt met “stunten”: 3 punten, 2 punten, 1 punt? Ja zelfs dat laatste zou een heuse stunt zijn met weerklank in heel Europa. Al moeten we ook hier blijk geven van enige realiteitszin. Tegen een ploeg die de voorbije 10 wedstrijden slechts 2 sets tegen kreeg is het winnen van een set blijkbaar al een stunt. Maar als je de setstanden van de thuiswedstrijd bekijkt lijkt dit niet onmogelijk. En je weet wat men zegt: als je er één kunt winnen, kan je er ook … of … winnen.

Of houden we de spreekwoordelijke kerk in het midden: “Naar Jastrzębski Węgiel om beter te worden”. Dit impliceert dat de blauwe armada vrank en vrij haar kans kan geen, los van enige druk en dank zij de sterkte van de tegenstrever het eigen niveau kan opkrikken voor de rest van de competitie, zowel de Europese als de Belgische. Betere training kan je niet hebben dan je te meten aan een Europese topploeg. Forza Knack Volley!

De wedstrijd is dinsdag 25 januari om 18u Belgische tijd live te volgen op het kanaal van Play Sports Open en op Eurovolley.tv.

GDI 24/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.