Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Naar Bulgarije voor twee wedstrijden van de laatste kans.

Meestal zegt men in de sport dat je niet té veel moet rekenen. Of dat je niet té veel moet kijken naar wat andere ploegen doen. Uitgaan van eigen sterkte! Klopt, maar in het vooruitzicht van onze dubbele confrontatie met Pazardzhik kunnen we niet anders dan de rekenmachine bovenhalen. Maar straks meer daar over. Laten we eerst even onze Bulgaarse tegenstrever onder de loupe nemen.

Om in de bokalen van de CL-lottrekking te geraken dienden ze eerst drie voorrondes succesvol af te werken. Daarin namen ze de maat van Las Palmas (golden set), Soligorsk en Olympiacos Pireaus. Chapeau! In de poulefase namen ze thuis de maat van VfB Friedrichshafen (3-2) maar kregen voor de wedstrijd in Duitsland een corona-forfait aangesmeerd door de onwrikbare houding van de Duitsers. Jastrzebski was ook voor hen te sterk, al waren ze de enige ploeg die een set konden winnen tegen de Poolse kampioen. En we weten allemaal hoe moeilijk dat is!

In hun teamroster drie buitenlanders: de Italiaan Jacopo Massari (°1988, receptiehoek, 185cm) met een verleden in Piacenza, Modena en Civitanova, de Canadees Bradley Gunter (°1993, opposite, 200cm) ooit in het Poolse Gdansk actief en de Noord-Macedonische Gjorgi Gjorgiev (°1992, spelverdeler, 197cm), ex- Paris Volley en het Poolse Warta Zawiercie. Voor de rest Bulgaren, waarvan enkele met buitenlandse ervaring, maar niet in topteams. Ook een vrij “oude” ploeg met een trits spelers geboren tussen 1980 en 1990. Of een ervaren team dus, het is maar hoe je het bekijkt. Meest opvallend wellicht is hun sportieve staf: een Italiaanse coach (Camillo Placi, ex Latina, Halkbank Ankara en Urengoy), een Argentijnse assistent-coach (Martin Blanco Costa, die zijn hoofdcoach overal gevolgd is) en een Turkse scouter.

En, voor wie daar zin in heeft, halen we nu even het telraam boven. Wat is er nodig voor Knack Volley om te stunten en de kwartfinale van de CL te halen? Vooreerst naar onszelf kijken: twee overwinningen in Bulgarije. Maakt niet uit met hoeveel want voor CEV tellen eerst de overwinningen en dan pas de punten. Dat zou ons op vier overwinningen brengen. Vervolgens moeten in de andere poules twee tweedes (kunt u nog volgen?) slechter doen dan wij, m.a.w. minder dan vier overwinningen behalen. Waar liggen de mogelijkheden? Er zijn er drie in het totaal.

In poule B moet Ankara voor zijn laatste wedstrijd naar het ongeslagen Moscow. Bij verlies blijft Ankara steken op drie overwinningen. Met dank aan onze Limburgse vrienden uit Maaseik die de Turken vorige week op een Limburgse vlaai om de oren trakteerden.

In poule C zit zowaar Zaksa Kedzierzyn in de problemen. De Polen hebben nog één wedstrijd te gaan in Civitanova . Bij verlies blijven ook zij steken op drie overwinningen.

Als u het mij vraagt, twee realistische mogelijkheden.

Er is zelfs nog een derde opportuniteit in poule D. Daarin reist het ongeslagen Berlin naar Sint-Peterburg. Ook voor een dubbele confrontatie. De Russen leden al een onverwachte thuisnederlaag tegen Novi Sad. Kwetsbaar dus. Als Berlin zijn ongeslagen status wil behouden en groepswinnaar wordt dan ontwijken ze de ander groepswinnaars bij de lottrekking voor de kwartfinales. En belangrijk voor ons: ze laten Sint-Peterburg achter met slechts drie overwinningen. Sint-Petersburg kan echter ook nog de groep winnen. Die zullen dus niet zomaar over zich heen laten lopen.

Van zodra de Russen één wedstrijd winnen is deze deur voor ons dicht: beide teams hebben dan vier overwinningen die hen meer punten opleveren dan wij maximum kunnen halen.

Sommigen zullen zeggen “Why not?”. Anderen: “Keep on dreaming!” Maar laat dit nu net het mooie zijn voor de Belgische kampioen: we kùnnen nog dromen!

De wedstrijden worden op de volgende momenten afgewerkt:

  • Woensdag om 19u (lokale tijd, 18u Belgische tijd), te volgen op EurovolleyTV en Play Sports (open kanaal).
  • Donderdag om 18u (lokale tijd, 17u Belgische tijd), te volgen op EurovolleyTV en Play Sports 3 (betalend kanaal).
  • Beide wedstrijden zullen ook te volgens zijn in de Tomabelhal (VIP-lounge).

 

 

 

GDI 16/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.