Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Na Ivan Contreras krijgt Knack Volley Roeselare opnieuw een Mexicaanse hoofdaanvaller

Zijn volledige naam is Diego González Castañeda (°15 februari 2000) en hij krijgt de zware opgave om de plaats van Speler van het Jaar Pablo Kukartsev in te vullen. Met zijn voorganger deelt hij in elk geval de trofee van MVP in het voorbije seizoen. Daar voegt hij nog de titels van ‘beste aanvaller’ en ‘beste opposite’ aan toe.

Dit 23-jarig aanstormend talent hielp zijn Mexicaanse ploeg Mezcaleros in januari aan de titel in het kampioenschap en kiest nu resoluut voor een carrière in het buitenland.

Diego González Castañeda maakt ook deel uit van de nationale selectie waarmee hij in 2022 op het WK in pool C winst behaalde na een 3-2 overwinning tegen het Bulgarije van Aleksander Nikolov (Cucine Lube Civitanova). Met zijn 33 punten (aanvallend 26 punten, 3 blocks en 4 aces) was onze toekomstige rechtshandige hoofdaanvaller topscorer.

Knack Volley maakte voor deze transfer dankbaar gebruik van de zeer gewaardeerde adviezen en contacten van niemand minder dan Ivan Contreras.

Onderstaande links geven alvast een eerste impressie:

https://www.youtube.com/watch?v=xQ0n9rV87dY

https://www.youtube.com/watch?v=-YnknReK8e8

https://www.youtube.com/watch?v=4-hvEUCo7yo

Huarache, zoals hij ook aangesproken wordt, ondertekende een overeenkomst voor twee seizoenen met optie tot verlenging.

De Knack Volley supporters zullen hem zeker en vast met bijzondere aandacht volgen wanneer onze Red Dragons van 30 september tot en met 8 oktober naar China trekken voor het Olympisch kwalificatietornooi. Naast Polen (FIVB -1) moeten de guys van Emanuele Zanini ook in de clinch met Pablo Kukartsev en zijn Argentinië (FIVB-8), Nederland met wellicht Jasper Wijkstra in de selectie (FIVB-13), Canada (FIVB-15), Mexico met Diego González Castañeda (FIVB-18), Bulgarije (FIVB-23) en China (FIVB-26).

Hierna volgen nog de Pan American Games zodat we de 2m02 en rechtshandige nieuwe troef voor Knack Volley wellicht pas begin november in Roeselare mogen verwachten.

 

DeePee 12/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.