Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Na het keukengevecht komt de bierclash!

Op zaterdag 10 december komt Lindemans Aalst naar de Tomabelhal. Na het keukengevecht Dovy Keukens versus Cucine Lube in de Champions League mogen we ons opmaken voor een heuse bierclash: Filou versus Lindemans.

Aan het klassement te zien is deze wedstrijd voor Knack Volley enkel een opwarmertje voor de absolute kraker tegen Benfica Lissabon. Ook als je de belangen van beide wedstrijden tegen elkaar af weegt lijkt het duidelijk waar de focus van de thuisploeg zal liggen. Denkt de outsider…  Wie een klein beetje thuis is in topsport, weet dat een topper, speler zowel als coach, elke wedstrijd wil winnen.  Ook tegen een team dat vecht om een plaatsje bij de top zes. Daarenboven, niet zomaar een team dat vecht voor de eindronde. Niemand had voor het seizoen verwacht dat de Ajuinen in zo’n positie zouden verzeild raken. Zeker ex-coach en huidig bestuurder Johan Devoghel niet.

De seizoenstart was nochtans niet onaardig: winst tegen Prefaxis Menen, winst in de beker tegen Leuven en zowel in beker als competitie bemoedigende wedstrijden tegen Greenyard Maaseik, weliswaar zonder winst. In de Challenge Cup werd de Europese dwerg Hapoel uit Israël nog wel overwonnen, maar daarna ging het steeds maar bergaf met als spreekwoordelijke druppel het Europese verlies in Cyprus.

In een poging om de neerwaartse spiraal te stoppen werd deze week het hoofd van de Portugese head coach Idner Martins figuurlijk op het blok gelegd. De opvolger stond al in de coulissen: Christophe Achten. Deze oud-speler van Achel heeft er ondertussen al meer dan tien jaar op zitten als assistant- en head coach zowat overal in Europa. Trouwens ook bij het vroegere Asse-Lennik en de Red Dragons. Dit jaar stond hij voor zijn wellicht grootste uitdaging bij het Duitse United Volleys Frankfurt (weet je nog?) tot dit team net voor het seizoen de financiële handdoek in de ring gooide.

De nieuwe coach zal er ongetwijfeld op gebrand zijn om zijn kunnen in de Belgische competitie te demonstreren. Zijn eerste wedstrijd werd alvast een succes met thuiswinst tegen het geteisterde Waremme. En wat is er comfortabeler dan verder warm te draaien in een wedstrijd waar niemand iets van je verwacht: uit bij de landskampioen die verwoestend door de competitie dendert. Ook de spelers zullen deze wedstrijd willen aangrijpen om hun onbetwistbaar talent tegenover volleybalminnend België én tegenover hun nieuwe coach te laten zien. Want kleppers als Baetens, Bogachev en andere  Overbeeke’s kunnen op een paar maanden het volleyballen niet verleerd zijn.

Knack Volley is bij deze dus gewaarschuwd. Benieuwd of coach/bondscoach Slovakije Steven Vanmedegael zal roteren in functie van de superbelangrijke wedstrijd tegen Benfica Lissabon. Of zal hij zijn basisteam de gelegenheid geven om de automatismen er nog wat verder in te slijpen?

Zoals je ziet, een vluggertje wordt deze wedstrijd allerminst. Gezien de omstandigheden, vooral bij Lindemans Aalst, wordt deze op het eerste zicht doordeweekse competitiewedstrijd, plots een duel met behoorlijk veel spankracht. Bij Knack Volley zal de focus er moeten zijn van bij de start. De aanwezige fans kunnen er alleen wel bij varen. Thuis blijven is geen optie!

GDI 09/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.