Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

My name is Desmet, Mathijs Desmet

Met een duidelijke 1-3 overwinning deed Knack Volley ons een heel groot plezier. Niet alleen nam het de drie punten mee naar huis, maar stelde ons in extremis nog in staat de bloedstollende vijfde set in zaal Vauban mee te pikken. Decospan Menen haalde het met 15-13. Maar daarover later meer in het competitiedagoverzicht dat je mag verwachten op woensdag.

Stijn D’Hulst deed ook deze keer de trainingsbroek niet uit zodat het al snel duidelijk was dat Sander Depovere alweer de honneurs zou moeten waarnemen aan de spelverdeling. Ook Märt Tammearu en Rune Fasteland kregen hun eerste officiële spelminuten dit seizoen. Michiel Ahyi werd dan weer op de opposite geposteerd. Bij Tectum Achel geen verrassingen zodat Gert Van Walle voor het eerst zijn kunnen kon tonen aan zijn thuissupporters.

Onder impuls van een beresterke kapitein Matthijs Verhanneman (zeven punten in set één) werd de eerste manche binnen gehaald met overtuigende 19-25 cijfers. Opvallend was zeker dat het eerste punt zelfs op naam kwam van onze libero Dennis Deroey die met zijn verdedigende aktie de bal over speelde, achter de verbouwereerde thuisverdediging. Tot 7-7 bleven de ploegen in evenwicht maar eerst een goede service van Matthijs waarop Achel niet kon aanvallen gevolgd door zijn blok gaven plots een verschil van drie tellen. Stelselmatig werd de kloof verder uitgediept: 9-13, 14-19 (ace Matthijs Verhanneman). Voor de 15-20 werd er hard gebikkeld, beide ploegen kreeg zowaar vier kansen om te scoren en het was finaal Peetu Mäkinen die kon besluiten. De nieuwkomer in de Belgische competitie toonde vandaag een beter gelaat dan in Aalst. Met de zijkant van de rechterhand nam onze kapitein de thuisdefensie in het ootje en de set was binnen.

Set twee was van een totaal ander kaliber want de thuisploeg, gedreven door een enthousiaste supportersschare, kwam op voorsprong: 5-3 en speelde een wankelend Knack Volley af en toe tuureluurs : 13-9. Vooral aanvallend liep het voor geen meter en zagen we alle hoeken van Sportcentrum De Koekoek. Maar toch bleef het verschil, ondanks dit hangen en wurgen, nog nipt binnen de perken zodat we bleven hopen op een ommezwaai. Die kwam er echter niet. Zes opslagmissers hielpen al zeker niet om de kloof te dichten. Vooral in het midden presteerde Tectum Achel sterk met het duo Smit- Wiltenburg en het was deze laatste die op het einde van de set met twee aces de setstand in evenwicht bracht. De wissel Märt Tammearu voor Mathijs Desmet (bij 20-16) rendeerde receptioneel nog niet direct maar dat zou in het verder verloop meer dan goed gemaakt worden. Het werd een schoolvoorbeeld hoe een ingreep van coach Steven Vanmedegael een gamechanger werd.

Mathijs Desmet bleef dus tussen de lijnen voor de derde set en hij liet ons zijn eerste punt noteren voor 1-2. Er zouden er in twee sets nog 16 volgen en hij stak daarmee zijn kapitein voorbij die bleef steken op 15 stuks. Eens te meer bewees hij inmiddels onmisbaar te zijn voor dit Knack Volley en solliciteert uitdrukkelijk naar een logische contractverlenging. Een ace van Sander Depovere gaf het startschot (5-7). Pieter Coolman (ook een sterke partij met 10 punten) blokte Gert Van Walle af (6-9) en met een blok-out deed Smetje bij 6-10 coach Jan Meertens naar de time-out grijpen. Mathijs zorgde ook voor de 8-12 en 8-13. Michiel Ahyi droeg dan weer zijn steentje bij met een ace. Om het tij te doen keren verdwenen spelverdeler Tim Verschueren en hoofdaanvaller Gert Van Walle naar de huppelhoek zodat Brecht Campforts en Sam Gortzak hun kans kregen. In zijn gekende krachtige stijl bracht de nieuwe opposite weliswaar direct 10-14 maar keren deed het tij langs geen kanten. Integendeel, want met Rune Fasteland aan de serveerlijn ging het zowaar naar 11-21. Bij 13-22 werd de dubbele wissel ongedaan gemaakt. Wie anders dan Mathijs Desmet kegelde langs de lijn de 16-25 binnen?

Knack Volley kwam in deze vierde en laatste set al snel op een comfortabele voorsprong van 1-6, dankzij meerdere scores van de toekomstige star of the game. Hij zou verder vernietigend blijven uithalen en inmiddels stond ook zijn serveerkanon op ultra scherp. De ravage was niet te overzien : 4-13! Het publiek werd er zowaar stil van, nu kon je zelfs duidelijk de aanwezige Knack-supporters horen. Vanzelfsprekend kwamen ook zijn medespelers tot scoren. De statistieken leren ons de langs beide kanten van het net de middenmannen allen in de dubbele cijfers zaten : zowel Twan Wiltenburg als Tim Smit als Rune Fasteland klokten af op 11 punten, Pieter Coolman, zoals reeds eerder geschreven, op 10. Dit op zich is alvast geen dagelijkse kost. En zelfs voor onze 007 (die voor alle duidelijkheid met het nummer 10 speelt)  liep het in deze set al eens mis, maar het definitieve punt (als leesteken) werd in elk geval door hem met een dikke pen en een machtige haal geschreven.

Wellicht is de titel van dit wedstijdverslag een primeur. In een ploegsport bij uitstek, zoals het volleybal, benadrukt de titel meestal de teamprestatie of het resultaat, zelden of nooit wordt de focus gelegd op één speler. We hopen dat de om prozaïsche redenen gekozen ‘my name is…’ de lezer niet stoort want het is geenszins de bedoeling om ook maar een halve nanomillimeter afbreuk doen aan de prestaties van de andere spelers van ons team. Als iemand immers kan uitblinken dan is dat enkel en alleen bij gratie van het volledige team inclusief trainers, medische staf, scouting, ploegbegeleiding. Om het in muziektermen te zeggen : polyfonie ten top (wat we hiermee bedoelen verduidelijken we graag in de loop van dit seizoen).

Opdracht volbracht, meer van dat zouden we zeggen. Om te beginnen tegen VBC Waremme dat met 3-0 onderuit ging tegen Haasrode Leuven. De sterke prestatie van de eerste speeldag kon niet herhaald worden en geen dertiger deze keer voor Edson Felicissimo.

Afspraak op 14 november om 14u00 of voor een nieuw verslag op de website.

In de klassering staan ‘de twin towers’ (een schitterende vondst van een echte journalist uit de nationale pers) inmiddels zonder puntenverlies op de plaatsen één en twee.

Videoverslag via TVL

Foto’s van Jan Vanmedegael

Matchreport Tectum Achel – Knack Volley Roeselare

Brilsmurf 07/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.