Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met wit konijn Seppe Rotty in het team stoomt Knack Volley door naar de kwartfinale in de Beker van België

Met Caruur Volley Gent als tegenstander in de achtste finale van de Beker van België lootte Knack Volley als enige een ander Liga A team. Geen geschenk voor het blauw-witte team van coach Steven Vanmedegael want de Gentenaars haalden in het tussenseizoen met Markus Held (setter 1m94), Ryan Poole (receptie/hoek 1m98) en Ricardo Hofman (receptie/hoek 1m99) heel wat jong en gestalterijk talent binnen in het team.

  D’Nyserweg photography

Toch stond er na anderhalf uur een 3-0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord (25-21, 25-20 en 25-17). Topscorer met 15 punten (13 attacks, 1 block, 1 serve-ace) werd ‘wit konijn’ Seppe Rotty die zijn team succesvol depanneerde op de opposite-positie. Maar evenveel lof gaat naar libero Dennis Deroey (reception pos 75%), die door de bezoekende coach Johan Verstappen werd verkozen tot Star of the Game of Simon Plaskie die zijn vormcurve opnieuw bevestigde met 12 punten (11 attacks, 1 block). Zij konden rekenen op het solide fundament van het team met Stijn D’Hulst, Matthijs Verhanneman (8 punten), Pieter Coolman (8 punten) en Henri Treial (7 punten). Kortom een perfecte teamprestatie van het nieuwe Knack Volley Roeselare dat het seizoen gestart is met vijf nieuwkomers en week na week progressie maakt.

Sterk was ook dat Knack Volley de overwinning binnenhaalde met zes Belgische spelers, waaronder vier West-Vlamingen, op het terrein naast Henry Treial (Estland). Daarnaast noteerden we ook invalbeurten van Sander Depovere, Hugo Fischer en Jasper Wijkstra in sets 2 en 3.

Zowel in set 1 (0-1), set 2 (1-2) en set 3 (0-1) schoot Caruur Gent het best uit de startblokken. Daar bleef het echter driemaal bij want dadelijk nam Knack Volley de leiding over. Met snel, attractief, aanvallend volleybal en spectaculaire verdedigende acties langs beide zijden van het net werden de toeschouwers getrakteerd op een mooievolleybalavond. In set 1 bleef Caruur Gent tot 20-19 en zelfs 22-21 in het spoor van de huidige bekerwinnaar maar eerst Simon Plaskie (23-21), daarna Matthijs Verhanneman (pipe-aanval 24-21) en tenslotte Seppe Rotty (25-21) beslisten over eerste setwinst. In set 2 blokte Henri Treial (15-11 en 16-11) een eerste kloofje bijeen dat verder werd uitgediept tot 20-13 (mistasten van setter Markus Held). Caruur Gent naderde nog tot 23-20 maar Pieter Coolman zorgde met een loepzuivere ace voor 25-20. In set 3 diepte Sander Depovere van achter de opslaglijn een 18-13 score verder uit tot 21-13. Bij 22-14 gunde coach Steven Vanmedegael uitblinker Seppe Rotty een applausvervanging (wissel met Jasper Wijkstra) en kreeg Simon Plaskie de eer om het matchpunt te scoren via het blok Lou Kindt-Martijn Colson (25-17). Opdracht volbracht!

Foto’s

Hoogtepunten van deze wedstrijd

Op weg naar het Antwerpse Sportpaleis (finale op ZATERDAG 10 februari 2024) ontmoet Knack Volley op zondag 5 november (18u) in de kwartfinale Volley Guibertin A. Voor Knack Volley wordt het een uitwedstrijd in het Centre Sportif Jean Moisse in Mont-Saint-Guibert.

eejo 29/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.