Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met VB Tours meteen een klepper om de Champions League te starten

Donderdag 10 november serveert Knack Volley het nieuwe CL-seizoen op gang in de Tomabelhal. Met Lube Civitanova, VB Tours en S.L. Lisboa zitten de blauwhemden deze keer in een zuiderse groep. Het Italiaanse Lube is uiteraard de meest ronkende naam, maar voor zijn eerste wedstrijd tegen VB Tours is Knack best meteen op de afspraak.

Het is al een tijdje geleden dat we met deze Franse topper officieel de degens kruisten. En dat had een simpele reden: de voorbije jaren zaten beide teams steevast in de zelfde bokaal bij de loting. Toch stonden ze geregeld tegenover elkaar:  tijdens de voorbereiding van het seizoen waren ze bijna elk jaar elkaars gewaardeerde sparringpartner.  De laatste CL-wedstrijden betwistten ze in het seizoen 2005-2006 in de Play Off 12: een adembenemende, knotsgekke 3-2 winst thuis (15-13 in de vijfde set), maar finaal door de Fransen gewipt met 3-0 verlies in Tours.

Knack Volley speelt donderdag een beetje tegen haar spiegelbeeld. VB Tours is een echte traditieclub, zowel in de eigen, toch wel sterke, Franse competitie (8 titels, 10 bekers en 4 supercups) als Europees: Champions League winnaar in 2005 en CEV Cup winnaar in 2017. Ook dit jaar zullen ze weer meestrijden op alle fronten. Momenteel staan ze tweede na Chaumont. Het is een stevig geheel zonder ronkende namen, maar zeer moeilijk te ontwrichten. Toch één blikvanger die op zich alleen al reden genoeg is om donderdag naar de Tomabelhal af te zakken: opposite en springveer Aboubacar Dramé Neto,  Abouba voor de vrienden. Een Braziliaanse linkshandige blok graniet van 204 cm voor 95 kg. En oh ja:  herinnert u zich deze nog? In het middencompartiment vinden we zowaar ene Michael Parkinson, ex-Maaseik en Aalst terug. Ondergetekende herinnert zich van deze Nederlander vooral zijn ietwat bizarre, maar giftige floatservice.

Nog een leuke anekdote van de wedstrijden uit 2005-2006. Knack Volley heette toen nog Knack Randstad Roeselare en de lokale Franse persverantwoordelijke had deze naam wellicht door de Google Translater gedraaid, waardoor we plots als Ville Péripherique Roeselare in alle artikels verschenen.

Knack Volley hoopt voor deze topper de massale steun van de volleyballiefhebber te krijgen. Een Europese wedstrijd in een bomvolle Tomabelhal is altijd magisch. Beide ploegen steken in bloedvorm en nu al is spektakel van het hoogste niveau gegarandeerd. Ondanks de heel stevige prestaties tegen Maaseik en Gent (wat een fantastisch volleybal kregen we toen te zien!) is coach Vanmedegael heel duidelijk: “Om te winnen tegen Tours moet we nog beter en sneller spelen, nog harder serveren en nog steviger aanvallen”. Het wordt dus hard tegen onzacht. Wat had je anders verwacht: dit is Champions League, het neusje van de volleybalzalm!

Tickets kan je reserveren op: LINK

Een los ticket kost 20 euro. Gemakkelijker is uiteraard het CL-abonnement voor de drie wedstrijden, vast zitje inclusief, voor slechts 50 euro. Wie zowel de thuiswedstrijden van Knack Volley als van Decospan Menen (ook in de Tomabelhal) wil bijwonen kan zich een 6-wedstrijdenabonnenment aanschaffen voor 80 euro.

GDI 08/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.