Deprecated: Required parameter $render_slug follows optional parameter $content in /data/sites/web/knackvolleybe/www/wp-content/plugins/wp-views/vendor/toolset/divi/includes/modules/View/View.php on line 56
Met Jasper Wijkstra haalt Knack Volley een nieuwe ruwe diamant in huis | Knack Volley Roeselare

Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met Jasper Wijkstra haalt Knack Volley een nieuwe ruwe diamant in huis

In Nederland spreken ze over een passer/loper, bij ons over een hoekaanvaller. Jasper Wijkstra (° 29 april 2002) krijgt de taak de naar Tours vertrokken publiekslieveling Märt Tammearu te vervangen.

In Volleymagazine lezen we in het interview met coach Steven Vanmedegael:

Er is voorlopig één inkomende transfer uit het buitenland. De 20-jarige hoekspeler Jasper Wijkstra komt over van het Nederlandse Orion. Hoe zie je hem in de ploeg passen?

“Kijk, met Verhanneman, Rotty en Plaskie hebben we al drie verschillende types en Jasper is nog een ander type. Met zijn 2,04 meter is hij enorm groot, dus hij moet onze nieuwe spiker worden. Al is er zeker nog werk aan de winkel, want onlangs kwam hij naar een thuiswedstrijd kijken en zag ik dat mijn biceps groter waren dan de zijne. Ik heb meteen gezegd: ‘Jongen, trek vaker naar het krachthonk, want dat moet een pak beter.’ Hij beseft dat natuurlijk ook wel.”

Jasper Wijkstra (2m04) komt over van het Nederlandse topteam Active Living Orion uit Doetinchem, de ploeg van Red Dragon Liam McClusky en tevens Edson Felicissimo die we nog kennen van bij VBC Waremme. Hiervoor kwam hij drie jaar uit voor het Talentteam Papendal, het opleidingsteam van NeVoBo in de eredivisie.

Met zijn team versloeg Jasper Wijkstra bekerwinnaar Samen Lycurgus zodat ze, net zoals het vorige seizoen, het in de finale konden opnemen tegen het Draisma Dynamo Apeldoorn van de gerenommeerde  coach Redbad Strikwerda. Na twee 3-0 verliespartijen bracht coach Dirk Sparidans in de derde wedstrijd en bij een nieuwe 0-1 achterstand eindelijk dan toch Jasper Wijkstra in op de plaats van Edson Felicissimo. Met een sterke invalbeurt zorgde Jasper er voor dat zijn team de bordjes kon gelijk hangen. Maar vervolgens had ook onze toekomstige speler geen verhaal tegen het geweld van Draisma Dynamo Apeldoorn dat zo zijn vijftiende titel pakte.

Onder leiding van Steven Vanmedegael en met deskundige adviezen van zijn ervaren ploegmaten is Knack Volley overtuigd van de progressie die Jasper de komende twee seizoen zal boeken.

DeePee 14/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.