Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met een overwinning naar de beslissende ronde

Onder het oog van een mooi aantal volleyballiefhebbers konden Knack Volley Roeselare en Volley Haasrode Leuven hun laatste wedstrijd in de Champion Play Off afwerken zonder druk.

Bij Knack Volley kwam Sander Depovere aan de pass, Michie Ahyi werd op de plaats van hoofdaanvaller geposteerd en na een lange periode van blessureleed kwam Simon Plaskie eindelijk nog eens aan volleyballen toe. Bij Haasrode Leuven mocht Christophe Witvrouwen voor de punten zorgen, op de liberopositie kreeg Sibren Peters (broer van Berre Peters) zijn kans en ook Sietse De Bruyn kon zijn kunnen tonen.

In set 1 liepen de zaken voorspoedig voor het team van Kris Eyckmans (7-9) maar dan haalde Sander Depovere zijn serveerhamer boven en dat hebben de Leuvenaars geweten want op zijn zes opeenvolgende services slaagde hij erin drie aces te laten noteren. Zijn zevende poging raakte niet over het net maar de set was wel in een beslissende plooi gevallen (14-10). Seppe Rotty schudde er wat later ook eentje uit zijn handen zodat het puntenverschil opliep tot 18-10. Deze kloof werd in stand gehouden tot het seteinde (25-17).

De setstatitstieken leren ons dat er vijf aces gescoord werden tegenover zeven missers, zes blockpunten en een Seppe Rotty als topscorer (vijf punten).

Haasrode Leuven kende opnieuw een sterke start in deel twee maar daarbij deed Knack Volley wel zijn duit in het zakje met aarzelende recepties (4-8, 6-10). Bij 13-13 was deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Een servicemisser van Seppe Rotty schonk hen nog een puntje maar voor de rest was het al Knack Roeselare wat de klok sloeg en dit duurde tot Simon Peeters de 19-15 zelf lukte. Inmiddels was ook Simon Plaskie na een aarzelende start op temperatuur gekomen maar finaal trok alweer Sander Depovere de aandacht met een perfecte ace langs de lijn: 25-18.

Toch kregen we in de derde en laatste set wat meer spanning voorgeschoteld. Sietse De Bruyn mocht gaan rusten en Lennart Beelaert kreeg spelgelegenheid. Hoewel Knack Volley deze keer de leiding nam in het setbegin (10-6) kon het nooit definitief afstand nemen van zijn opponent die met een ace van Simon Peeters zelfs zijn voet naast deze van de Landskampioen kon plaatsen (14-14). Een zeldzame misser van Rune Fasteland deed hen zelfs eventjes dromen (15-16). Wanneer Sander Depovere echter aan de achterlijn verschijnt is het voor elke tegenstander weer schudden en beven, het resultaat was voorspelbaar en de ace van onze spelverdeler was het startschot voor de eindsprint (18-17). Drie opeenvolgende blockpunten en een missers van Lennert Beelaert verder wees het scorebord een 22-17 aan. De wedstrijd werd in wat verwarring afgesloten want na videochallenge kreeg de thuisploeg het punt toegekend, iets waarmee ze bij de bezoekers niet overgelukkig waren: 25-20.

Star of the game: Sander Depovere

Foto’s

https://www.hln.be/meer-sport/vlotte-winst-voor-knack-roeselare~a4fbab40/

Na de wedstrijd was de boodschap van The Blue Wall-voorzitter Sam bij de huldiging van ONZE coach van het jaar zo klaar als een klontje.

Foto Jo Naert

in een spannend duel versloeg Generaal Stijn D’Hulst tenslotte Terminator Pablo Kukartsev en kreeg de trofee ‘speler van het jaar’  overhandigd. Mârt Tammearu keek vanop zijn derde plaats toe en zag dat het goed was.

Brilsmurf 23/04/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.