Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met een overtuigende prestatie en een clean sheet richting eindstreep

Om het met de quote van Erik Van Looy te zeggen: ” ’t is gebeurd”. Wat dan zul je je afvragen? Wel voor het eerst zijn de verliezende coach en de supporters van Knack Volley het eens over de Star of the Game en de Knack MVP of the Game (29,7 % van de stemmen). Bovendien werd laureaat Seppe Rotty door de supporters van Knack Volley ook nog uitgeroepen tot speler van het jaar. Seppe werd dan ook door The Blue Wall op passende wijze gehuldlgd. Stijn D’Hulst en Pieter Coolman vervolledigden het podium op plek twee en drie.

Foto The Blue Wall

De wedstrijd zelf werd voorafgegaan door een intens moment van stilte ter nagedachtenis van Frans Verhaeghe, onze betreurde medewerker die we met spijt en pijn in het hart zullen moeten missen.

Steven Vanmedegael opteerde voor zijn basisopstelling en bij de bezoekers kreeg Roman Abinet een allerlaatste keer de kans om zich te tonen in de kleuren van VBC Waremme. Helaas liep dit voor de ouderdomsdeken falikant af want met een nul op zeven was zijn definitieve verbanning naar de huppelhoek voor de rest van het duel een feit.

Het scoreverloop in set één liet niets aan de verbeelding over. Een opnieuw dominant Knack Volley dwong Frédéric Servotte in de time-outs bij 10-5 en 16-8. Het block van Pieter Coolman voor 20-10 was dan weer het sein om er nog drie blocks bij te doen: eentje van Pieter zelf en diens voorbeeld werd gevolgd door Simon Plaskie en Seppe Rotty. Drie opslagmissers op een rij waren echter niet direct het perfecte einde van set één (25-12).

Ook in het tweede luik moesten de bezoekers al snel een beroep doen op hun time-outs (6-4 en 12-7). Bij 16-10 leek het kalf alweer verdronken maar Pierre Perin zorgde bijna in zijn eentje voor een kleine remonte tot 20-17. Knack Volley en Steven Vanmedegael behielden hun koelbloedigheid. Een ace van Seppe Rotty bracht het eerste setpunt (24-18) en even later trok hij ook een streep onder deze set: 25-19.

Niettegenstaande de eindstand anders doet vermoeden (25-17) was deze laatste set toch wel de spannendste. De Wawa’s hielden stand tot 14-14 maar met een glansrol voor de ingevallen Lennert Van Elsen (5 op 7 en 1 block) kwam de clean sheet nooit in gevaar.

Statistieken

Hoogtepunten

Foto’s

Zo onvoorspelbaar de finalewedsrijden tussen de twee tenoren kunnen zijn des te voorspelbaarder zullen wellicht de laureaten op de komende Volleyproms uit de bus komen. Naar analogie van de getelefoneerde overwinning van Olga Leyers in ‘Celebrity Masterchef Vlaanderen 2024’ kan het een waar Waals feestje worden als je het ons vraagt. Onze aandacht gaat echter voor 200% uit naar de komende duels voor de titel. Supporters, wees op post!

DeePee 14/04/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.