Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met de ‘V’ van volgende finalewedstrijd

De laatste confrontatie tussen Lindemans Aalst en Knack Volley Roeselare dateert inmiddels van meer dan twee maanden terug, meer bepaald op zaterdag 22 januari, waarbij de 3-0 overwinning van de thuisploeg voor de nodige euforie zorgde bij hun supporters. Knack Volley, op halve covid-benen, deed wat het kon maar was die avond nipt niet opgewassen tegen de aanvalsgolven van Robin Overbeeke (17 punten), Egor Bogachev (14 punten) en Alejandro Vigil (13 punten).

Foto Jan Vanmedegael

De ploeg met roots aan de Dender kon in het eerste duel van de Champions Final 4 echter weinig inbrengen tegen de ploeg van ‘Sterk Es Eik’ aan de Maas. Zowel Robin Overbeeke als Egor Bogachev werden door afscheidnemend coach Johan Devoghel uit de basisopstelling geweerd en konden de meubelen niet meer redden in set drie. Alejandro Vigil had het ongetwijfeld anders gewenst tegen zijn ex-ploeg maar bleef steken op drie punten in drie sets. Het gevreesde middencompartiment met de Spaanse international en Simon Van de Voorde, meestal goed voor een imposant aantal bloks en vaak dubbele aanvalscijfers, kende wellicht een off-day.

Dus geldt voor de Ajuinen wat ook voor Decospan Menen aan de orde is: punten pakken en liefst de volle buit om de Twin Towers geen vrije baan te gunnen. Dus is Matthijs Verhanneman zeker op zijn hoede en liet volgende gevleugelde woorden optekenen:  “De ‘Lindemans-ploeg’ wordt onze volgende tegenstander. We gaan deze week hard werken om ook de volgende opdracht met succes af te sluiten.”

“Het zou erg onverstandig zijn om te denken dat Aalst het zwakke broertje van de top vier is, nadat ze zich op het nippertje konden plaatsen voor de ‘Champions Play-Offs’. In december hadden ze een heel sterke periode, na het verlies van de bekerfinale kenden ze een dipje. Maar ze zijn helemaal terug. Een ploeg, die met de rug tegen de muur staat, is het gevaarlijkst”, beseft Verhanneman. “Dat heeft Leuven ondervonden.” 

Het volledige krantenartikel lees je via deze link: https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/matthijs-verhanneman-en-roeselare-openen-play-offs-met-winst-onze-ambities-duidelijk-gemaakt~aeaaa717/

We kregen ook goed nieuws uit de hoek van The Blue Wall die met succes voldoende kandidaten vonden om met de bus de verplaatsing richting zaal Schotte te maken. Er is echter nog plaats en dus kunnen late beslissers steeds terecht bij thebluewall@knackvolley.be. Het vertrek is gepland om 18u aan de Tomabelhal. De wedstrijd zelf, met als scheidsrechters Bjorn Willems en Koen Luts, start om 20.30 uur. Het beoordelingsverslag van de wedstrijd leest u zonder twijfel op deze website aanstaande zondag, als aperitiefje voor de Ronde van Vlaanderen.

Foto Jan Vanmedegael

DeePee 31/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.