Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Met de ‘V’ van vol vertrouwen voor een verre verplaatsing

De afstand tussen de Tomabelhal en de Steengoed Arena bedraagt 238 tot 240 kilometer, goed voor een autotrip van zowat 240 minuten. Voor de spelers een verplichte klus, voor supporters steeds een opdracht die een medaille verdient, ongeacht de reisrichting. Aan brandstof alleen al moet je reeds 40 EUR spenderen. Autodelen lijkt in deze tijden dan ook meer dan aangewezen en bovendien nog natuurvriendelijk.

De laatste decennia ligt het gemiddeld aantal confrontaties tussen beide tenoren per seizoen wellicht rond het cijfer zes of zeven, vermoeden we. Komende zaterdag zijn we echter slechts aan nummer drie toe. Nummer vier volgt in elk geval een week later maar dan op vrijdagavond. Maar of er nog meer komt dat valt momenteel niet te voorspellen.

De positie van Knack Volley Roeselare lijkt, maar is het ook, meest comfortabel. Maar een terugreis zonder punten plaatst beide ploegen opnieuw op hetzelfde niveau en mits een klinkende zege van een imponerend Menen tegen Lindemans Aalst krijg je een klassement met drie ploegen op de eerste plaats. En dat is er op het einde van de rit één te veel.

Knack Volley doet er met andere woorden goed aan punten te grabbelen, minimum één maar meer mag ook. Punten die in deze fase van de competitie dubbel tellen want je neemt ze af van je rechtstreekse concurrent.

Nu hebben we in het duel tusen Decospan Menen en Greenyard Maaseik kunnen zien hoe veerkrachtig, hoe dubbel gemotiveerd een ploeg kan zijn na ‘een pakske slaag’. Bovendien verliezen we niet uit het oog dat dit slechts de eerste competitienederlaag was van nieuwe coach Fulvio Bertini. En dit in omstandigheden waar menige ploeg onderuit kan gaan. Op de laatste speeldag wacht ook voor Knack Volley nog de korte maar o zo gevaarlijke trip naar zaal Vauban.

We hopen in elk geval dat ook de scheidsrechters op  de afspraak zullen zijn en een topprestatie leveren zodat er geen discussie kan bestaan over de verdiende winnaar. Alle elementen zijn dus aanwezig om er een spannende pot volleybal van te maken. Vol vertrouwen, maar met het nodige respect voor de tegenstander, maakt Knack Volley Roeselare zich klaar voor deze verste verplaatsing.

En vergeet ook niet dat inmiddels de tweede stemronde voor de verkiezing van Knack Volley-speler van het jaar gestart is. Wie wordt de opvolger van Matthijs Verhanneman?

DeePee 07/04/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.