Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Mathematische zekerheid voor beide ploegen na een 0-3 winst van Knack Volley tegen Caruur Gent

Na welgeteld 1 uur en 22 minuten wedstrijd kon hoofdscheidsrechter Linde Maertens de ploegen naar de douches sturen. De aanwezige Knack-supporters konden in die tijdspanne genieten van de opgetrommelde drumband en een rustige dominantie van de leider in de Lotto Volley League. De livestreamers thuis werden verwend met de aangename en deskundige commentaar van Walter Vereeck en ex-Gentcoach Jan Van Huffel.

Waar in set één Knack Volley van bij de start de kloof kon slaan (van 4-6 naar 4-9) moest het in set twee achtervolgen (9-5) om dan snel de vierpuntenkloof te overbruggen onder impuls van Simon Plaskie die met twee opeenvolgende winnende blocks de 10-9 bracht. Set één werd op een drafje afgewerkt met veel aanvallende precisie (17-25). In set twee nam Knack Volley de leiding over met scores van alweer Simon Plaskie, een ace van Pieter Coolman en een loeier van opposite Seppe Rotty: 11-13. Caruur Gent bleef weliswaar mooi aanklampen maar moest in money-time toch de rol lossen: 20-25. Het meest opmerkelijke moment in deze tweede set situeerde zich bij de tweede videchallenge of was het nu de derde die Steven Vanmedegael aanvroeg? Dit had fel protest tot gevolg bij de thuisploeg wat hen bij aanvang van set drie op een geel karton kwam te staan. Het antwoord op de vraag moeten we de lezer schuldig blijven.

In set drie deden de livestreamcommentatoren (en ook wijzelf), begrijpbaar maar toch iets te vroeg, de boeken dicht bij 14-21. De Gentenaars remonteerden zowaar nog tot 23-23 met ondermeer Ryan Poole in een ‘SRSI’ (SeppeRottyServeerImitatie), scores van hoofdaanvaller Ricardo Hofman en een block van Anshel Ver Eecke. Zoals vaak nam finaal Matthijs Verhanneman alle twijfels weg: 24-26.

Zaterdag is het dan van dattum… de strijd om de beker? Tegenstrever Menen tankte een container vertrouwen met winst in zaal Schotte tegen het nummer twee in andermaal een vijfsetter. Statistisch blijkt dit seizoen dat bij live-commentaar van Marc Willems en Dominique Baeyens er meestal een vijfsetter volgt. Hoewel dit niet ons favoriete scenario is behoort dit wel tot de mogelijkheden en dus vertrekken we zaterdagmiddag met de bus, met ons ticket en beker T-shirt, met respect en mooie verwachtingen richting Antwerpen voor een zestiende beker. We proberen er de buren, in hun derde poging, van hun eerste bekerwinst te houden.

De lezer mag, naast de eerste podcast van ‘Tweemansblok’, deze week de nodige voorbeschouwingen verwachten in de diverse media maar ook op deze website.

De hoogtepunten

De blocks

Foto’s

DeePee 04/02/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.