Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Leuven legt Knack Volley geen strobreed in de weg

Volley Haasrode Leuven was vol vertrouwen afgereisd naar de Tomabelhal na hun 3-0 winst op de eerste speeldag.  Het was ook uitkijken naar het duel tussen twee Stars of the game: Lennert Van Elsen en Pieter Coolman.

Kris Eyckmans liet Laszlo De Paepe op de bank en koos voor Daan De Saedeleer. De blessure van Simon Peeters bood ook een nieuwe kans voor de jonge Lennert Beelaert. Bij Knack Volley gingen Märt Tammearu en Rune Fasteland deze keer wel van start.

Knack kon een eerste kloof van betekenis slaan met 8-4 met drie succesvolle aanvallen van zowel Rune Fasteland als Pablo Kukartsev. VHL slaagde al bij al snel deze opgelopen achterstand te neutraliseren en kwam na een zeldzame misser van Rune Fasteland kortstondig aan kop in de set (11-12). Maar de Leuvenaars begonnen minder accuraat te serveren en twee bloks op Hendrik Tuerlinckx (14-13 en 17-15) deden Kris Eyckmans naar de time-out grijpen. Märt Tammearu bleef van zijn kant accuraat en dreigend serveren. De bezoekers reduceerden het verschil nog tot 18-17 maar in money-time liep het weer op tot drie eenheden (21-18). Märt Tammearu zorgde voor setbal (24-21) en er volgden twee outopslagen zodat we een eindstand konden inboeken van 25-22.

Pieter Coolman begon in set twee aan de achterlijn en hanteerde voluit zijn vernieuwde service. Het resultaat mocht gezien worden: 3-0. Het verhaal van deze set werd in een mum geschreven. Bij 9-4 volgde een eerste time-out, de 12 en 13-7 kwamen er na twee loepzuivere monsterbloks op een nochtans prima spelende Lennert Beelaert. Ook de tweede time-out bracht geen soelaas voor de bezoekers. De inbreng van Christophe Witvrouwen en Robin Blondeel in plaats van Hendrik Tuerlinckx en Matthias Valkiers bracht niet de gehoopte kentering: 14-7, 22-14. Rune Fasteland hamerde onhoudbaar de 25-17 op de vloer.

Het bekijken van de setstand in de laatste set (25-16) zet je op het verkeerde been want aanvankelijk hield VHL gelijke tred. Tot 13-12 ( Berre Peters) zag het er niet naar uit dat er finaal een verschil zou komen van negen punten tussen beide ploegen. Maar Knack Volley neutraliseerde het gevaar Hendrik Tuerlinckx volkomen en wist ook Lennert Beelaert in bedwang te houden. Beiden verdwenen naar de huppelhoek maar hun vervangers moesten evenzeer de wet van de sterkste ondergaan. Met een mooie pipe-aanval scoorde Märt Tammearu de 20-15. Bij de volgende schermmutseling botste Stijn D’Hulst met één van zijn ploegmakkers en bleef liggen. Toen werd het wel even stil in de Tomabelhal maar gelukkig ‘meer schrik dan erg’ en na wat stretchen en onder het goedkeurend oog van doc Wouter Dierynck en hoofdkinesist Stefaan Vandecapelle kon Stijn verder spelen. Het was Matthijs Verhanneman die de figuurlijke doodsteek gaf en zo kon Knack Volley drie punten toevoegen aan zijn klassement waar het nu met Greenyard Maaseik aan de leiding prijkt.

Star of the game: Pablo Kukartsev

Starters bij Knack Roeselare: Stijn D’Hulst, Pablo Kukartsev (16), Pieter Coolman (4), Märt Tammearu (13), Rune Fasteland (7), Matthijs Verhanneman (9), en Dennis Deroey.

invallers: Sander Depovere (1), Seppe Rotty

Starters bij Haasrode Leuven: Matthias Valkiers (1), Hendrik Tuerlinckx (9), Berre Peters (8), Lennert Beelaert (10), Lennert Van Elsen (4), Daan De Saedeleer (5) en Bert Dufraing

Invallers: Robin Blondeel, Christophe Witvrouwen (1), Sietse De Bruyn

In de andere wedstrijden waren er logische en duidelijke zeges voor Greenyard Maaseik in Achel en van Caruur Gent thuis tegen VBC Waremme. De verrassing viel te noteren in zaal Vauban waar nieuwkomer Axis Guibertin de vice-kampioen kansloos en zonder setwinst met de neus op de feiten drukte.

Geniet via de volgende link hieronder van enkele ‘highlights’: https://app.360sportsintelligence.com/videoclip/1113775/6179597486a0

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

Lees ook het wedstrijdverslag in de andere media (de populariteit van elke sport wordt immers ook beoordeeld door het aantal ‘kliks’ op een artikel!)

Krant van West-Vlaanderen

Sporza

Het Nieuwsblad

Brilsmurf 23/10/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.