Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Laatste duel met coach Jan Meertens?

Het bericht verscheen voor het eerst in de pers op 12 januari ll: ‘Jan Meertens houdt het na dit seizoen voor bekeken als hoofdcoach van volleybalclub Tectum Achel. Meertens, die bezig is aan zijn achtste seizoen als T1 van de Limburgers, wordt volgend seizoen opgevolgd door Jan Vanvenckenray.’

Het is dus heel goed mogelijk dat de wedstrijd van zondagnamiddag de allerlaatste maal wordt dat de inmiddels 72-jarige Jan Meertens in zijn huidige rol bij Tectum Achel de honneurs waarneemt in de Tomabelhal.

We citeren uit de lokale krant (hbvl):

Momenteel bezig aan zijn achtste opeenvolgend seizoen als T1, zijn de verdiensten van Jan Meertens moeilijk te overschatten. Na vier jaar in Liga B aan het stuur te hebben gestaan, waarvan de laatste drie seizoenen afgesloten werden als kampioen van die reeks, zette Meertens met Tectum de stap naar de EuroMillions Volley League. Tectum Achel verraste vriend en vijand door in het eerste seizoen in de Liga A onmiddellijk beslag te leggen op een mooie vijfde plaats! Een plaats die ook in de daaropvolgende seizoenen werd behaald en die vorig jaar toegang gaf tot de eerste Europese wedstrijd in de clubgeschiedenis.

Voorzitter Joos Gysen: “Volleybalbeesten zoals Jan Meertens zijn dezer dagen dun gezaaid. Ik ken Jan als iemand die met volleybal opstaat en gaat slapen. Veeleisend voor zijn spelers en het clubbestuur, maar ook voor zichzelf. In zijn beginjaren als speler de kleuren van Achel verdedigend, en na vele jaren teruggekomen als trainer met een enorme berg aan ervaring die de club naar de hoogste regionen heeft gestuwd. Er zijn veel mooie momenten om te koesteren, maar als ik er dan toch één mag uitpikken kies ik voor de verbroedering tussen spelers, trainers en de meegereisde supporters na de Europese wedstrijd in het Spaanse Teruel, waar we ver na middernacht een plaatselijke Ierse Pub verlieten. Je zag aan Jan dat het genieten was en dat er een boel stress van hem afgleed na de mooie prestatie van het team, ondanks het missen van twee met corona besmette spelers.”

In de marge werd inmiddels ook bekend dat setter Tim Verschueren (43 jaar) stopt als speler op het hoogste niveau en speler-trainer wordt bij Volley Noorderkempen.

Wat huidig landskampioen Knack Volley betreft, ondanks een uitstekende prestatie, in heel moeilijke omstandigheden, heeft de drietrapsraket zijn doel, de kwartfinales, niet kunnen bereiken. De volle focus kan dus gelegd worden op het verlengen van de landstitel. Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de eerste fase is het minste dat we kunnen schrijven: “het schip ligt op koers”. We duimen voor een terugkeer op volle sterkte van onze kapitein zodat we met al onze troeven de strijd kunnen aangaan. En bij die troeven rekenen we zonder twijfel ook op de supporters. De ploeg rekent op jullie! Meer dan ooit!

DeePee 19/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.