Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley wint na taai weerwerk met 1-3 bij BDO Haasrode Leuven

Knack Volley is altijd al beducht voor een verplaatsing naar Haasrode-Leuven. En de vlotte zege van de heenronde waarbij de bezoekers in de Tomabelhal geen enkele van de drie sets aan twintig tegenpunten kwamen veranderde daar niets aan.

Voor T2 Bram Van den hove was het een eerste terugkeer naar zijn volleybalroots. De thuisploeg zorgde alvast voor heel wat meer weerwerk en Knack Volley moest bij momenten wroeten om afstand te kunnen nemen. Uiteindelijk maakte de meer secure afwerking van Knack Volley, de Knack-aanvallers werkten hun aanvallen af aan 58% tegenover 47% afwerkingspercentage bij de thuisspelers, het verschil naar 1-3 winst.

Het kostte Knack Volley heel wat moeite om een nooit aflatende thuisploeg in vier sets terug te wijzen. Knack Volley won met 22-25 de eerste set, moest met 31-29 de gelijkmakende set toestaan om in sets drie en vier met tweemaal 21-25 de partij te beslechten.

Coach  Steven Vanmedegael gaf het vertrouwen aan spelverdeler Stijn D’Hulst, hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman en George Huhmann die vanaf midden set drie vervangen werd door Rune Fasteland bezetten de middenposities, Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos stonden op de receptie-hoek en Dennis Deroey stak in de liberotrui. Michiel Ahyi voor Stijn D’Hulst en Mathijs Desmet aan de servicelijn werden er een paar keer ingebracht.

Van in het wedstrijdbegin was duidelijk dat de thuisspelers heel gretig stonden te volleyballen en zich niet zomaar naar de slachtbank zouden laten leiden. Beide opponenten opteerden voluit voor risico in hun services wat tot nogal wat opslagmissers leidde. Zo noteerden wij de eerste set bij een 16-15 stand aan beide kanten al een vijftal servicemissers. Over heel de wedstrijd zou Knack Volley er 21 laten optekenen tegenover 19 voor de thuisploeg. Haasrode Leuven tekende wel voor vier rechtstreekse opslagpunten tegen slechts één voor Knack Volley. Het zorgde er wel voor dat de receptie bij beide teams onder druk stond en dat de spelverdelers, bij Haasrode stond routinier Robin Blondeel aan de distributie i.p.v. Lienert Cosemans, en Stijn D’Hulst bij Roeselare moeilijk tot middenspel kwamen en uitweken naar hun opposite-spelers Gert Van Walle en Hendrik Tuerlinckx die een wedstrijd onder elkaar uitvochten. De Roeselaarse skipper sloeg 19 maal raak uit 27 sollicitaties wat tot een sterk afwerkingspercentage van 70% leidde. Gert Van Walle scoorde 20 maal uit 42 passes of een afwerkingspercentage van 48%.

In de eerste set liep het verschil in de score tot 21-20 nooit hoger op dan één of twee punten waarbij  Stijn D’Hulst toch wel gevarieerder zijn aanvallers bereikte dan zijn vis-à-vis Blondeel die vooral naar Van Walle uitweek. Hendrik Tuerlincx scoorde de 20-20, Van Walle werd afgeblokt door de voor D’Hulst ingekomen Michiel Ahyi (20-22) terwijl Andreas Fragkos, wat moeilijk de wedstrijd gestart, met twee smashes Knack Volley naar 21-24 sloeg. Hendrik Tuerlinckx serveerde de eerste setbal wat ongelukkig buiten maar Matthijs Verhanneman poeierde de tweede naar 22-25 deelwinst.

De tweede set gaf een evenwichtig scoreverloop naar 9-9. Maar een netfout, een foute aanval van Andreas Fragkos en een blok van Laszlo De Paepe op Tuerlinckx brachten Haasrode 13-9 voor. Die bonus werd verder naar 19-14 uitgediept eer Knack Volley kon remonteren naar 19-19. Dat was vooral door het werk van Matthijs Verhanneman plus een groeiende foutenlast bij thuisploeg Haasrode-Leuven. De bij Haasrode ingekomen Simon Peeters sloeg zijn team naar 23-21 maar wanneer Van Walle out mokerde werd het 23-23. Dat was de inleiding van een enerverend setslot waarbij Knack Volley zes plaatselijke setballen neutraliseerde maar door ondermeer servicemissers van zowel George Huhmann als Andreas Fragkos nooit zelf setbal kon afdwingen. Bij 28-28 mokerde Tuerlinckx out (29-28), Verhanneman neutraliseerde de zesde setbal, een servicemisser van Huhmann leverde Haasrode bij 30-29 de zevende setbal op en met een blok op kapitein Tuerlinckx ging met 31-29 de gelijkmakende set naar de thuisploeg.

Knack Volley was dus verwittigd en stak een tandje bij. In set drie kon Knack bij 13-13 het verschil maken naar 13-16 via een plaatselijke outservice, Van Walle die buiten sloeg en Verhanneman die secuur afwerkte. Maar zelfs bij 16-19 gaf Haasrode zich nog niet gewonnen en dichtte het de kloof via een opportunistische Seppe Baetens en Gert Van Walle naar 20-20. Vervolgens counterde Verhanneman blokkend Van Walle om even later zelf de 20-23 op het bord te slaan. Pieter Coolman tekende voor de setbal (21-24) waarna de plaatselijke topscorer Van Walle de bal buiten plaatste en de set met 21-25 naar Roeselare ging.

In set vier kon de thuisploeg nog tot 11-11 de illusie op een belle hoog houden maar achtereenvolgens Matthijs Verhanneman, Pieter Coolman en een acende Andreas Fragkos tekenden de 11-14 aan. Haasrode Leuven dichtte die achterstand niet meer, kon met en laatste krachtinspanning een 17-21 nog naar 20-22 herleiden omdat eerst Fragkos opnieuw een servicemisser liet optekenen en Matthijs Verhanneman even niet scoorde. Maar diezelfde Verhanneman verzilverde even later de matchbal nadat Blondeel bij 21-23 ook al vanop de servicelijn in de fout ging en de 21-25 verscheen op het bord.

Het werd voor Knack Volley geen simpele zege maar eerder een stevige krachtmeting naar die belangrijke Europese week toe. Woensdag 2 december wordt de uitgestelde wedstrijd bij Lindemans Aalst afgewerkt, waarover deze week verder nieuws.

Matchreport: BDO Haasrode Leuven – Knack Volley