Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Filou Volley wint de bierclash en stuurt Lindemans set-en puntenloos naar huis

Na een moment van stilte en ingetogenheid in gedachtenis van de schoonpapa, respectievelijk opa van Matthijs en Vince Verhanneman kwam voor Knack Volley het verwachte zevental tussen de lijnen. Bij Lindemans Aalst opteerde nieuwbakken coach Christophe Achten voor Mikkel Hoff als spelverdeler naast Robbe van de Velde, Egor Bogachev, Robin Overbeeke en middenmannen César Sanchez uit Kaap-Verdië en Alex Saarema. Vanzelfsprekend deed hij ook beroep op libero Seppe Baetens.

Foto Jo Naert

Het eerst luik van deze clash werd er eentje met een signatuur van twee hoekaanvallers: Märt Tammearu (6 op 12 en 1 blok) en Egor Bogachev (5 op 7 en 1 ace). Voor hoofdaanvallers Pablo Kukartsev en Robin Overbeeke was slechts een kleine bijrol weggelegd. Tot tweemaal toe kon het team in blue een driepuntenvoorsprong bijeen haspelen (12-9, 19-16) maar één keer konden de bezoekers deze achterstand weer ophalen (14-14). We kregen af en toe wat chaotisch spel te zien maar ook mooie balwisselingen met kerende kansen. In money-time bleef Knack Roeselare koelbloedig ondanks César Sanchez (24-21 en 22) die het verdict zolang als mogelijk probeerde uit te stellen. Märt Tammearu haalde de set binnen: 25-22.

Het trio Matthijs Verhanneman (5), Pablo Kukartsev (6) en Rune Fasteland (5) nam de taak van Märt over. Ook serverend liep het vlotjes met weinig opslagmissers en toch een stevige servicedruk. Lindemans Aalst kon daar dan wel drie aces tegenoverstellen maar puntenkanon Bogachev moest het met heel wat minder stellen in deze tweede set. Het duurde na de 10-7 (en time-out bij Aalst) nog wel even om deze opgelopen schade te herstellen (13-13) maar de bezoekende hoop werd vervolgens perfect gecounterd naar 17-14. Het schuim in het glas van het internationale gezelschap uit Aalst verdween en er bleef een verschaald restje bier over (21-16, 24-17). Bij Knack Volley was de eer deze keer weggelegd voor zijn opposite Pablo Kukartsev: 25-18. En daar kon de inmiddels ingevallen Renärs-Pauls Jansons geen sikkepit aan veranderen.

Maar de Letse hoofdaanvaller kreeg zijn kans in set drie en bracht in elk geval een vernieuwde drive. In deze fase alleen scoorde hij meer punten (6) dan zijn ploegmaat Robin Overbeeke (4). De evolutie in de score verliep naar het beeld van de eerste set en beide teams haalden deze keer money-time in een perfecte balans (20-20). De meest ervaren ploeg bleef foutloos en liep drie punten uit (23-20). Pablo Kukartsev liet er deze keer zes stuks optekenen maar het was Rune Fasteland die met een 4 op 5 finaal de bijl op het kapblok liet vallen (25-22).

De Star of the Game magnum Filou was weggelegd voor onze kapitein Matthijs Verhanneman.

Foto Jan Vanmedegael

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

Artikel Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen)

Artikel Maxime Petit (HLN.be)

wedstrijdstatistieken

Brilsmurf 10/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.