Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley walst over VBC Waremme

Na de wedstrijd keek Stijn D’Hulst met een heel tevreden gevoel terug: “Dat het zo gemakkelijk zou gaan dat had ik niet verwacht. We beschikken over twaalf heel sterke spelers. Het was belangrijk dat spelers die nog niet veel aan de bak kwamen hun kans kregen en die hebben ze ook gegrepen”.

Voor Waremme werd het een duistere tweedaagse, zij het dan op twee verschillende domeinen en absoluut niet van dezelfde orde. En hierbij denken we dan in eerste instantie aan de begrafenis van Thomas Montjoie, de politieagent die vorige week stierf bij een mesaanval tijdens zijn dienst in Schaarbeek. Na de uitvaart in Waremme vormden meer dan 2 000 collega’s, schouder aan schouder, een indrukwekkende erehaag voor hun overleden collega.

Waremme coach Frédéric Servotte zal nog enkele weken de diensten van Pierre Perin moeten missen en ook Martin Lallemand en Kalle Madsen waren niet inzetbaar. Bij Knack Volley noteerden we met het inbrengen van Michiel Ahyi, Maycon Leite, Simon Plaskie en Seppe Rotty vier wijzigingen. In de derde en laatste set zou ook Sander Depovere hen vervoegen zodat de teller op vijf kwam te staan.

Met een serverende kwelgeest Pieter Coolman nam Knack Volley een bliksemstart. Een ace van Pieter (2-1) en een netrollertje van Michiel Ahyi zorgden voor een snelle 6-2. Een plaatsbal van Simon Plaskie en een misser van Roman Abinet deden het verschil oplopen tot 9-5. Maar Samuel Fafchamps ontbond zijn duivels en kon de achterstand voor de bezoekers reduceren tot 13-11. Simon Plaskie nam serverend een bleke Roman Abinet te grazen die de bal door zijn vingers liet glippen. De uitblinker van vorige week had echt zijn dagje niet en scoorde slechts twee van zijn veertien aanvallen. Een spannende rally werd alsnog in het voordeel van Waremme beslecht (25-21) maar Maycon Leite haalde verschroeiend uit door het midden voor het setpunt en de 25-18.

Star of the Game, Michiel Ahyi, was on fire in het tweede luik van dit duel. Met een vijf op zeven acteerde hij zeer overtuigend en secuur. Van zijn kant zweeg het kanon van Samuel Fafchamps als vermoord en daar noteerden we een 1 op 8. Opposite Jippe Schroeven deed het met een 2 op 8 amper beter. Toch hielden de Wawas stand (ondanks alweer een 4-1 score) tot 7-6. Maar dan bleven ze vastgespijkerd staan op zes punten en dikte Knack Volley zijn score op tot elf eenheden. Bij 17-11 (alweer Michiel Ahyi) mocht Stijn D’Hulst definitief naar de huppelhoek en kon Sander Depovere het mooie weer helpen maken. Met zijn elfde punt prikte Michiel Ahyi de 25-13 op het scorenbord.

Naar analogie van set 2 moesten Waremme de rol lossen bij 7-6. Pieter Coolman dikte van zijn kant zijn puntentotaal aan met twee scores (2 op 2), een ace en een blok. Ook Seppe Rotty lukte een ace alhoewel deze moest bevestigd worden als ‘floor touch’ door de videochallenge. Dit was dan ook de enige interventie voor videoscheidsrechter Guy Gabriëls.  Scheidsrechters Thien Khuc en Kris Van der linden beleefden ook een makkelijke avond. Deze keer parkeerde de score voor Waremme zich op het cijfer zeven en liep Knack Volley met ondermeer twee aces van Sander Depovere en drie opeenvolgende monsterblocks uit tot 14-7. De achterstand bleef schrikwekkend oplopen naar 20-9. Sander Depovere zorgde met een block voor wedstrijdpunt dat onmiddellijk verzilverd werd door veelvraat Michiel Ahyi: 25-14.

Starters bij Knack Roeselare: Stijn D’Hulst, Michiel Ahyi (16 ), Pieter Coolman (10), Seppe Rotty (7), Maicon Leite (7), Simon Plaskie (9), Dennis Deroey (libero).

Invallers: Sander Depovere (3),

Starters bij VBC Waremme: Samuel Fafchamps (8) , Robbe Van Loon (3), Jippe Schroeven (9), Vianney Vandooren (4), Lienert Cosemans, Roman Abinet (3), Tim Verstraeten (libero)

Invallers: Fabio Cocchini, Tijl Van Looveren

Zowat een dik uur later bleek Knack Volley de grote winnaar van de zesde speeldag want alle andere wedstrijden eindigden op een tiebreak waarbij Leuven, Aalst en koploper Gent aan het langste eind trokken ten nadele van respectievelijk Maaseik, Achel (dat wel zijn eerste competitiepuntje sprokkelde) en Guibertin.

Volgende week zaterdag komt Tectum Achel op bezoek in de Tomabelhal.

sporza.be 

Krant van west-Vlaanderen (artikel Rik Bekaert)

foto’s Jan Vanmedegael

highlights

wedstrijdstatistieken

Brilsmurf 20/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.