Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley vecht zich, na een 3-2 winst, opnieuw naar de koppositie

Hoogtepunten

Blocks

Aces

 Foto Jo Naert

Voor aanvang van de wedstijd kwam voorzitter Rik Vervisch de vele vrijwilligers bedanken voor hun cruciale bijdrage en dit naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger.

Onder een ruime belangstelling en met een Knack Volley dat voor de gelegenheid het paars van sponsor Beobank aangetrokken had kregen we een aangename partij voorgeschoteld.Niet  dat het steeds van de allerhoogste kwaliteit was maar de spanning en het scoreverloop droegen bij tot de waardering van dit duel. Ook TV-commentatoren Marc Willems en de immer strenge Dominique ‘sorry’ Baeyens kon zich best amuseren met wat beide teams tussen de lijnen brachten. Dat ze hiervoor voor de zoveelste keer overuren moesten kloppen namen ze er deze keer graag bij.

 Foto D’Nyserweg

Hoewel de mayonaise in set één niet echt pakte bij de thuisploeg bleef setwinst tot 22-22 haalbaar. Maar na de netopslag van de ingevallen Lennert Van Elsen liet Dennis Deroey zich op een zeldzaam foutje betrappen op service van Renet Vanker. Onze libero nam iets teveel actieradius voor zijn rekening en kon zich niet achter de bal plaatsen. Met een ace haalde Jolan Cox set één binnen (22-25).

Ook in het tweede luik bleef de saus schiften en voelde de communicatie op bepaalde momenten stroef aan. Maar ook de bezoekers konden geen gelijkmatig niveau aanhouden zodat we ‘elastische’ scorestanden kregen: 1-3, 8-6, 9-11, 15-13, 17-19. Greenyard Maaseik stak bij 19-23 via hun uitblinker Tino Hanzic een stevige hand uit naar setwinst en een mogelijks cruciale en mentale 0-2 voorsprong in sets. Na een broodnodige gele kaart gepakt te hebben verscheen Pieter Coolman aan de negen meterlijn en zaaide er met acuuraat werk verwarring. De, terecht bewierrookte, nieuwe libero Landon Currie bleek dan toch niet onfeilbaar en op service van Seppe Rotty viel het dubbeltje met wat geluk aan de kant van Knack Volley Roeselare: 27-25.

 Foto Jo Naert

Met een 6-2 demarrage duwde de Landskampioen de bezoekers als snel naar de time-out. Aanvallend liep het tot 12-7 gesmeerd maar de Limburgers lieten zich ook niet pruimen en konden ei zo na de kloof dichten (16-14). Het was toekomstig Star of the Game Diego Gonzalez (topscorer met 24 punten waarvan één block en drie aces) die een einde maakte aan de remonte. Pieter Coolman en een winnend block van een alweer sterke Simon Plaskie (22 punten – vijf blocks) gaven Knack Volley weer ietsje meer ademruimte: 19-14. Kapitein Matthijs Verhanneman en setter Stijn D’Hulst stonden geen verslapping toe aan hun ploegmakkers en die reageerden hierop gepast zodat setwinst kon beklonken worden door Henri Treial: 25-18.

 Foto D’Nyserweg

Ondanks de zes punten van Diego Gonzalez en de vijf punten van Matthijs Verhanneman ging set vier naar de roodhemden: 22-25. Met vier aces en drie blockpunten en een losgeslagen Jolan Cox (acht punten waarvan twee aces en één block)werd de belle afgedwongen die deze wedstrijd wel verdiende.

Het gaf de dappere zestien meegereisde Maaseik supporters weer nieuwe moed. Toch willen we hen nog even herinneren aan de afspraken tussen de clubs aangaande ‘mechanisch lawaai’ waarbij bepaalde toeters en megafoons niet toegelaten worden. Laat het ons houden op een klein werkpuntje om dit even met hen op te nemen.

 Foto D’Nyserweg

In de beslissende set bracht een block van Henri Treial een eerste breekpunt (3-1). De vreugde van de mensen achter The Blue Wall bleek van korte duur (3-3) tot eerst Simon Plaskie, vervolgens Henri Treial en tweemaal Diego Gonzalez genadeloos uithaalden: 7-4. Een misser van Micky Fornes deed de ploegen van kant wisselen (8-4) waarna Matthijs Verhanneman de hakbijl bovenhaalde (9-5) en Jolan Cox ook de mist inging (10-5). Bij de 13-8 van Pieter Coolman werden de festiviteiten ingezet. Maar dat was zonder de kapitein van Greenyard Maaseik gerekend die serverend zijn beste arm voorzette (13-9). Josef Polak plaatste nog een block (13-10) maar de laatste zin werd door Tino Hanzic geschreven met een winnende stevige knaller (14-11) waarna zijn opslag diep in het net verdween voor 15-11.

Foto’s

We vermelden ook met veel plezier de 1-3 overwinning van Bevo Rekkenshop Roeselare waardoor onze dames hun kansen op de Play Offs aardig in de verf gezet hebben.

 Foto Bevo Rekkenshop Roeselare

 

DeePee 07/03/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.