Deprecated: Required parameter $render_slug follows optional parameter $content in /data/sites/web/knackvolleybe/www/wp-content/plugins/wp-views/vendor/toolset/divi/includes/modules/View/View.php on line 56
Knack Volley toont zijn ware gelaat maar moet zich tevreden stellen met één punt | Knack Volley Roeselare

Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley toont zijn ware gelaat maar moet zich tevreden stellen met één punt

Bovenstaande statistieken van de eerste set illustreren overduidelijk het superieure niveau dat Knack Volley demonstreerde in de eerste set tegen de Turkse landskampioen Ziraat Bank Ankara met als uitblinker een foutloze Pieter Coolman. Onze ervaren middenman bewees uitgebreid dat hij op zijn vierendertigste nog steeds zijn Europese plek meer dan waard is, en dat niet alleen dit seizoen. Onder leiding van libero Dennis Deroey acteerde Knack Volley heel accuraat op het gevarieerde opslaggeweld van de Turken. Na tussenstanden van 6-4, 10-10 en 12-13 nam Henri Treial de thuisdefensie met een listige service te grazen zodat Stijn D’Hulst in de rebound de 13-15 kon scoren. De Turkse coach greep snel naar de time-out, iets wat hij na de 15-18 van Pieter Coolman nogmaals moest herhalen. Maar Pieter bleef genadeloos uithalen voor de 16-19 en 16-20 (ace) scores. Dit goede voorbeeld werd wat later gevolgd door Seppe Rotty (17-22) die set 1 besloot met een succesvolle aanval:19-25.

In set twee vond de man met een jaarsalaris van zowat één miljoen dollars, de Amerikaan Matt Anderson, dat het tijd was om zijn centen te verantwoorden. Ziraat Ankara keerde een 6-8 om tot 14-10. Bij 16-12 verbruikte coach Steven Vanmedegael zijn tweede time-out

en even klaarde de hemel op met een ace van onze hoofdaanvaller Seppe Rotty (17-16). Verder dan dat kwam het team in white echter niet. Knack Volley werd opnieuw op achtervolgen aangewezen om finaal de duimen te leggen met 25-21.

Nu mag Turkije de bakermat van de kebab zijn, toch zullen ze de variëteit die Knack Volley in set 3 aan de thuisploeg serveerde niet kunnen smaken hebben. Pieter Coolman serveerde de Cubaan (met Russisch paspoort) Oreal Camejo op een hoopje zodat die, bij een 2-6 score, plaats moest ruimen voor Bennie Tuinstra (Ned). Maar veel beterschap viel er niet te bespeuren voor het thuispubliek en de averij bleef oplopen: 3-9, En van 8-14 stoomde Knack Volley door naar een ongeziene 8-20 (ace van… jawel, Pieter Coolman). Knack Volley met dirigent Stijn D’Hulst aan de pass zorgde voor een uitzonderlijke teamprestatie met ook Seppe Rotty en Simon Plaskie in een glansrol. Beide spelers verzamelden over de vijf sets respectievelijk 25 en 21 punten. Kapitein Matthijs Verhanneman scoorde de eerste setbal (13-25) en verzekerde hiermee zijn team van alvast minimaal één punt én hield de hoop op een belangrijke stuntzege levend.

Set vier (25-20) werd opnieuw een kolfje naar de hand van de Turkse landskampioen zodat een belle de beslissing moest brengen.

In die bloedstollende vijfde set slaagde Knack Volley er tot tweemaal toe in een kleine achterstand weg te werken om vervolgens na een 12-13 bij 13-14 zelf een matchpunt te versieren. Ziraat Ankara kraakte echter niet en hun derde matchbal bleek de goede en liet Knack Volley, na 128 minuten, met een zuur gevoel achter: 18-16. En dit bij een totale score van 100 tegen 107 punten.

 

Met één gewonnen wedstrijd (maar wel vijf punten) blijft Knack Volley voorlopig op de derde plaats staan in afwachting van wat Olympiacos Piraeus morgen (donderdag 11 januari) thuis tegen titelverdediger Zaksa Kedzierzynh Közle kan klaarspelen. Winst voor de Polen biedt hen definitief recht op plaats twee met drie overwinningen. Winst van de thuisploeg verwijst Knack Volley naar een vierde stek met de dwingende opdracht om volgende week te gaan stunten in het verre Polen.

https://sporza.be/nl/2023/11/21/roeselare-kan-net-niet-stunten-tegen-ongeslagen-ankara-na-thriller-in-champions-league~1700556071617/ 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240110_96532662

Roeselare verliest op vijfde speeldag van Champions League in Ankara

Brilsmurf 10/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.