Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley start het jaar met een halve valse noot, onnodig set- en zelfs puntenverlies

De setstanden in set één en twee laten geen marge voor interpretatie toe want met tweemaal 25-17 kon een gehandicapt Leuven (zonder Hendrik Tuerlinckx en Simon Peeters) Knack Volley amper bedreigen. Bij Knack Volley was er nog geen Diedo Gonzalez in de basisopstelling te bespeuren en dus mocht Seppe Rotty zich weer kronen tot topscorer.

Dat er na twee ‘makkelijke sets’ in set drie meestal een ander spelbeeld te zien valt werd andermaal bewezen. Het was een straffe Christophe Witvrouwen die zijn duivels ontbond en op Tuerlinckxiaanse wijze de gesel werd voor de thuisploeg; De bezoekers liepen uit tot 6-11 maar met ondermeer twee aces kon Knack Volley al bij al snel de balans in evenwicht brengen: 14-14. Maar vooral receptioneel liet de Landskampioen geregeld steken vallen en moest na een 25-25 treffers van Ward Van Dyck en de sterk ingevallen Sietse De Bruyn incasseren (25-27).

Met een sterke start in set vier leek er geen man overboord: 5-1. En ook niet toen VHL tot 5-4 naderde. Knack Volley stevende af op een clean sheet: 14-10 en 20-15. Bij 24-19 ( Lennert Van Elsen) diepten we onze drankenkaart alvast uit onze portefeuille maar die moesten we wat later weer opbergen want met Laszlo De Paepe aan de serveerlijn slaagde Knack Volley er vreemd genoeg niet in het beslissende punt te maken en schoot zich dus in de eigen voet: 25-27. Ook de wissels kenden geen succes en dus moest er een beslissende set gespeeld worden om de punten op correcte wijze te verdelen.

Foto’s Jo Naert

Dat de belle werd gewonnen (15-11) bleek eerlijk gezegd een doekje voor het bloeden. Hier en daar stond er dan ook een gezicht op ‘onweer’ want de lat ligt bij Knack Volley steeds hoog. De enige remedie lijkt ons dan ook in eigen boezem te kijken en komende woensdag deze wedstrijd met een knalprestatie uit te wissen.

Afscheidsnemend coach Kris Eyckmans verkoos Pieter Coolman tot Star of the game.

Foto’s

De highlights

De blocks

De aces

https://sporza.be/nl/2024/01/06/leider-roeselare-klopt-haasrode-leuven-na-pittige-vijfsetter~1704571837792/

Brilsmurf 06/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.