Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley staat voor week van alles-of-niets

Met de Kerst- en Nieuwjaarsbreak in het vooruitzicht is het voor Knack Volley allesbehalve uitbollen. Zelfs al ga je er vanuit dat alle wedstrijden belangrijk zijn, wat deze week op het menu staat kan je enkel catalogeren onder de noemer “do or die”.

Op zaterdag 17 december trekken Steven Vanmedegael en zijn troepen richting oosten om in Maaseik  twee winnende sets binnen te halen en de bekerfinale in het Sportpaleis te claimen. Maar later meer daarover.

Eerst staat er op dinsdag 13 december  in de eigen Tomabelhal  een “the winner takes it all”-wedstrijd tegen de Portugese landskampioen Sport Lisboa è Benfica op het programma. Knack Volley sleepte een kleine maand geleden een hard bevochten 2-3 overwinning uit de brand in Lissabon. Een broodnodige overwinning die de deur naar verder Europees volleybal na de Champions League-poulefase op een kier op hield. Een nieuwe zege is nodig om ze volledig open te duwen. Bij verlies komt Europese uitschakeling, behoudens enkele (halve) mirakels, akelig dichtbij.

Misschien nog even herinneren hoe CEV het klassement in een poule opmaakt. Op de eerste plaats telt het aantal overwinningen, dan pas de behaalde punten (en daarna het set quotiënt en indien nodig het punten quotiënt). Op dit moment hebben Knack Volley en Lissabon elk twee punten, maar Knack Volley telt één overwinning, de Portugezen geen enkele. Ze behaalde hun twee punten door twee keer een 3-2 verlies. Dit maakt dat Knack bij winst twee overwinningen laat noteren, Lissabon blijft op nul zeges. Met nog twee wedstrijden te gaan, voor Lissabon Civitanova thuis en Tours uit, zo goed als onmogelijk voor hen om de twee overwinningen van Knack Volley te evenaren.

Met een overwinning dinsdag is de derde plaats in de poule dus zo goed als zeker een feit. Die derde plaats geeft recht op Europees overleven in de CEV-cup. Knack Volley schuift dan deze competitie binnen in de fase van de kwart finale. Alle fases worden daar beslecht met heen- en terugwedstrijden. Biedt zich hier, na 20 jaar, een nieuwe opportuniteit aan?

Met een overwinning tegen Lissabon heeft Knack Volley trouwens ook nog overlevingskansen in de Champions League. Daarvoor is na Nieuwjaar een overwinning in Tours een must en raap je best iets in Civitanova.

Maar eerst dus de “alles-of-niets” wedstrijd nu dinsdag. Geen evidentie, want de overwinning in Lissabon is geen garantie op vlotte thuiswinst. Het Portugese team (of moeten we zeggen Braziliaanse team?) is een kwaaie en taaie klant. Het is een héél ervaren en talentvol team dat knokt voor elk punt en zich pas gewonnen geeft als het laatste fluitsignaal klinkt. Knack Volley heeft in zijn thuiswedstrijden tegen Civitanova en Maaseik getoond dat het op een zeer hoog niveau kan acteren. Ook dinsdag zal dat nodig zijn. De spelers hebben het vertrouwen en waren na deze twee topwedstrijden unaniem: de steun van het enthousiaste thuispubliek en de sfeer die ze, samen met The Blue Wall creëerden, gaf het team telkens die extra duw om boven zichzelf uit te stijgen. Ze hopen dinsdag op dezelfde golf van enthousiasme vanuit de tribunes te kunnen surfen.

Even terzijde: ook al gemerkt dat alle spelers, zonder uitzondering, in topvorm zijn? Pieken heet dat in het sportjargon. In een teamsport niet evident om alle spelers in dezelfde periode te laten pieken. De (grote) verdienste van de sportieve en de medische staff. Dikke pluim dus voor de coaches Steven Vanmedegael en Bram Van den hove, de physio’s Stefaan Vandecappelle en Matthias Terryn, dokter Wouter Dierynck en voedingsdeskundige/sportdiëtist Gino Devriendt. Mag ook eens gezegd worden!

Alle volleyballiefhebbers op post dus voor wat zich aandient als een beklijvende pot Europees volleybal. Geen excuus om er niet bij te zijn.

Bestel hier je tickets.

GDI 11/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.