Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley sluit een boerenjaar af met een overwinning en een nieuwe Bekerfinale

De Bekerfinale 2024 wordt een heruitgave van de editie 2023 en mag, wat ons betreft, eenzelfde resultaat afficheren op zaterdag 10 februari 2024. De buren uit Menen konden, na de rode loper van vorig seizoen, deze keer optimaal profiteren van de afwezigheid van sterkhouders Hendrik Tuerlinckx en Simon Peeters bij hun tegenstander. Dat VHL zijn opponent overtuigend met 3-0 inblikte en zo een Golden Set afdwong pleit voor de Vlaams-Brabanders maar daar kopen ze helaas niets mee.

Knack Volley kon van zijn kant niet rekenen op de ‘medewerking’ van Lindemans Aalst en boekte zonder veel discussie, met een 6-1, zijn tickets voor een zoveelste finale. Voor de correctheid van de geschiedschrijving moeten we wel vermelden dat de Ajuinen voor deze terugwedstrijd geen beroep konden doen op Lampros Pitakoudis (griep) zodat coach Christophe Achten in één dag tijd Lennert Beelaert moest omtunen tot middenaanvaller. Dit bleek een mission impossible en liet zich voelen in het matchverloop.

Bij Knack Volley weliswaar enkele lokale pijntjes in de kuit, een oogontsteking en dies meer maar toch ging het van start met zijn huidige basisspelers die drie dagen geleden een zware nederlaag opliepen in de Champions League.

Foto D’Nyserweg

In set één moest Alvaro Gimeno voor de bezoekers veelvuldig aan de bak want zowel Berre Peters als Robbe Van de velde zaten niet in de match. Sporadisch werd hij bijgestaan door Alex Saarema maar Lindemans Aalst moest toch al snel de rol lossen vanaf een 6-6 score. Van 9-7 ging het in één ruk naar 14-7 met scores van Pieter Coolman en Seppe Rotty maar vooral door het betere blockwerk van Henri Treial en tweemaal T(h)orhoutenaar Seppe Rotty. Dit duo zorgde opnieuw met elk een block (20-15 en 22-15) voor het in stand houden van de kloof. Knack Volley sloot de eerste set dan ook winnend af met 25-18 waarvan vijf blocks en geen aces bij de vijf servicefouten. Topscorer Seppe Rotty zorgde met vier punten en drie blocks voor de grootste bijdrage. Met zeker en vast een speciale vermelding voor onze libero Dennis Deroey die foutloos acteerde en de ballen tot bij Stijn D’Hulst bracht zonder dat die ook maar één centimeter moest bewegen.

Bekijk via deze link het betere blockwerk.

Tot onze verbazing kwam er in set twee zand in de Knack-machine, receptioneel en dus logischerwijze draaide het aanvallend een stuk stroever. De 6-9 kon door Seppe Rotty gecorrigeerd worden met drie scores (8 en 9-9 en ook de 10-10). Maar Alvaro Gimeno bleef bij de les en Berre Peters kende een beter periode (13-17). Xavi Folguera blockte zowaar in zijn eentje het eerste block in deze wedstrijd voor de bezoekers (18-22). De ingevallen Robbe ‘Ponsie’ Ponseele serveerde zijn team vervolgens naar setwinst: 18-25. En dus moesten we even in de haren krabben en kregen we een flashback naar enkele dagen terug.

Foto D’Nyserweg

Maar gezien paniek een slechte raadgever is sloop er geen onzekerheid in het spel bij de titelhouder. Bij 11-11 kwam Seppe ’the hammer’ Rotty aan service en dat hebben ze tot in Aalst zien gebeuren. Met vernietigende kracht teisterde hij de oranjereceptie en vond die meerdere keren in gebreke. De beelden van zijn drie aces voor respectievelijk 13, 14 en 15-11 bekijk je via deze link: Seppe on fire

Een duidelijk aangeslagen Lindemans Aalst incasseerde nog een ace van Stijn D’Hulst na een misverstand tussen libero Bert Dufraing en Berre Peters (20-14) en de ex-Leuvenaar moest de tol betalen. Zijn vervanger Aleksi Muukkonen brak echter weinig potten en de eer voor het kwalificatiepunt (25-19) kwam veelvraat Seppe Rotty toe: bekijk dit punt hier. Met vijf aces (waaronder ook eentje van een sobere maar alweer efficiënte Pieter Coolman), geen receptionele fouten deed Knack Volley het duidelijk een stuk beter dan set twee en dan zijn tegenstander.

Foto D’Nyserweg

Set vier werd nog gespeeld voor de statisitieken zoals men dit pleegt te noemen. Met Sander Depovere, Diego Gonzalez, Jasper Wijkstra en Lennert Van Elsen in het team werd ook deze succes afgerond. Het was echter alweer de servicehamer van Seppe Rotty die met veel aandacht ging lopen want hij liet deze keer zomaar eventjes zes aces optekenen: 2-1, vervolgens vier op een rij van 11 tot en met 14-8, finaal ook de 24-15. Diego Gonzalez volgde voor de 18-12 het goede voorbeeld. ‘Ponsie’ kon deze keer het tij serverend niet keren bij Aalst en zijn laatste misser bezegelde het definitieve lot van zijn team: 25-16.

Als Star of the Game koos Christophe Achten voor Dennis Deroey.

Na een drukke decembermaand zijn enkele spelers duidelijk aan een welverdiende rust toe en dat wensen wij hen zeker toe bovenop wat meer tijd voor de familie.

Deze wedstrijd betekende ook het einde van een zeer succesvol kalenderjaar 2023 met een beker, een titel, een zilveren Europese medaille, een supercup en dus alweer een kwalificatie die perspectieven biedt. Maar prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Wees maar zeker dat ene Gilles Vandecaveye en zeker ook Marin Dukic op de loer liggen om in de derde bekerfinale (de tweede op rij) voor Decospan Menen deze keer wel te oogsten. Dus zal Knack Volley alweer een Blue Wall moeten optrekken voor het fluo-groene enthousiasme en verbaal geweld. Met deze dus een zeer warme oproep om de tickets te boeken voor de bekerfinale via de kanalen van onze club (en dus niet via andere kanalen). Zo ben je er zeker van dat een deel van je entreegeld terugvloeit naar de club EN dat je op de juiste zetel terecht komt.

Gebruik dan ook deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdd4QCTCDEmp9ndvF41RdXS9GiIZdtVnRJqMXef-uy0DiK1rg/viewform 

Hoogtepunten van dit duel

Foto’s

Statistieken

https://kw.be/sport/volleybal/opnieuw-west-vlaamse-bekerfinale-volleybal-tussen-roeselare-en-menen/ 

https://sporza.be/nl/2023/11/27/beker-van-belgie-volleybal-menen-knokt-zich-na-golden-set-naar-heruitgave-van-finale-tegen-roeselare~1701084972963/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231224_92333771

DeePee 24/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.