Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley Roeselare staat alweer voor een belangrijk duel

Als enige Liga A team lootte de Bekerwinnaar een ander Liga A team voor een confrontatie in deze fase van ‘the road to Antwerp Sportpaleis’. Niet dat we deze keer twijfelen aan het correcte verloop van de trekking maar er waren makkelijker tegenstanders die uit de bus konden komen.

We prijzen ons gelukkig dat we deze strijd kunnen aangaan in onze eigen Tomabelhal want een gelopen koers wordt het niet.

Caruur Gent nam in de competitie, met zijn nieuwe coach Johan Verstappen, weliswaar een bliksemstart met een overwinning bij Lindemans Aalst maar incasseerde in de twee volgende speeldagen telkens een setloze nederlaag. Zo ging het Volley Haasrode Leuven van Hendrik Tuerlinckx recent nog aan de haal met de volle buit in de Edugo Arena. Maar de Vlaams-Brabanders teren momenteel op een hoogconjunctuur dus veel conclusies hoeven hier niet aan gekoppeld te worden.

In de heenwedstrijd van de CEV Cup tegen het Tsjechische Klado kon het, na een 1-2 (25-22, 17-25, 21-25), de scheve situatie in een spannende eindfase nog recht trekken (27-25 en 16-14).Ryan Poole werd topscorer met een fameuze 33 punten waarvan 29 in aanval (aan 62%).

De Oost-Vlamingen teren, bij het bekijken van de statistieken, vooral op het duo Martijn Colson en Ryan Poole. De Gentse middle-blocker, die ook als opposite kan uitgespeeld worden (nog een ontdekking van Frank Depestele), prijkt zelfs aan de leiding van de individuele ranglijst bij de middenmannen. Zijn maatje Chris Oginck bevolkt er de vijfde stek.

Dat Lou Kindt momenteel wellicht onder de verwachtingen van zijn coach presteert hoeft ook niets te betekenen want bij hem twijfelt niemand over het aanwezige talent en kan hij zeker en vast plots ‘ontploffen’ en elke tegenstander pijn doen. De Nederlander Ricardo Hofman strijdt met Anshel Ver Eecke voor een basisstek.

D’Nyserweg photography

Dus om een lang verhaal kort te maken…Knack Volley zal klaarwakker aan de start moeten komen zaterdagavond. Voor de socio’s: deze wedstrijd zit in het abonnement en dus is er geen reden om afwezig te blijven. Doe dus ook je duit in het zakje en schreeuw, samen met The Blue Wall, Knack Volley naar de volgende ronde.

In de marge noteren we ook dat de Bekerfinale verplaatst werd naar zaterdag 10 februari 2024: http://volleymagazine.be/2023/10/22/voorzitter-johan-van-riet-bekerfinales-op-zaterdag-10-februari-in-sportpaleis

DeePee 26/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.