Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley Roeselare pakt de volle buit zonder setverlies

Zoals door velen vastgesteld gooiden technische problemen met de internetverbinding roet in het eten van de live-stream. We kunnen onze lezers dan ook slechts een heel summier verslag aanbieden op basis van de livescore.

In de eerste set sloeg Knack Volley aanvankelijk een klein kloofje op de thuisploeg maar dit werd telkens snel weer dicht gefietst (1-3, 3-3, 3-5, 5-5). De ploegen losten elkaar voor geen vin tot 9-9. Een nieuw breekpunt zorgde dan weer voor een 10-12 maar bij 13-13 was het opnieuw herbeginnen. Tot plots Decospan Menen voor het eerst de leiding nam (16-15) en bij 17-15 gingen de alarmbellen stilletjes af en dus deed Steven Vanmedegael beroep op een eerste time-out. Diezelfde bellen klonken al heel wat luider toen de score zowaar 19-15 aanwees. Maar met vijf punten (Pieter Coolman aan service) op een rij werd naderend onheil voorkomen: 19-20. Ondanks twee time-outs (17-17 en 20-22) voor Frank Depestele kon de thuisploeg setverlies niet vermijden en moest met het kleinste verschil de duimen leggen. Met een 8 op 11 en een ace erbovenop werd Pablo Kukartsev de puntenkoning. Bij Menen was deze titel weggelegd voor Jiri Hanninen met zes punten.

In set twee had Decospan Menen tot en met 16-14 voortdurend een licht voordeel in het scoreverloop. Nu was het Knack Volley dat telkens langszij kwam maar dan weer een breekpunt moest toestaan. De time-out bij 16-14 zette een kentering in gang en dan ging het snel. Alarmfase rood bij Frank Depestele bij de 17-20 maar de time-out bracht geen soelaas (17-21). En dan ging het na een thuisscore (18-21) razendsnel naar 18-25. Met een 8 op 9 toonde Pablo Kukartsev alweer zeer accuraat maar met twee aces, twee bloks en een drie op vier droeg ook Pieter Coolman meer dan zijn steentje bij.

Dit nieuwe setverlies brak de veer definitief bij onze buren en ze keken in set drie al snel tegen een aanzienlijke achterstand aan: 1-3; 3-8, 8-14. Sporadisch peuterden ze een puntje van dit verschil af en kwamen zelfs terug tot op slechts drie punten (15-18) om dan wat later opnieuw tegen een zespuntenkloof aan te kijken: 17-23 en finaal 19-25. Pablo Kukartsev ‘beperkte’ zijn puntenbijdrage deze keer tot zes stuks en het was Märt Tammearu die met een drie op vier plus een blokpunt het dichtst in de buurt kwam van onze veelvraat die absoluut topscorer werd met vierentwintig punten op drie sets aan een scoringspercentage van 66%. Chapeau Pablo! Bij Menen waren het Lou Kindt en Jiri Hanninen die het puntentotaal van Pieter Coolman konden evenaren (11 punten). Toch verkoos coach en ex-spelverdeler Frank Depestele Stijn D’Hulst tot Star of the game. En wie zijn wij om de keuze van de coach van het jaar te betwisten?

foto Jan Vanmedegael

Het werd dus een goede generale repetitie voor Knack Volley Roeselare met de bekertrip naar Tectum Achel in het verschiet. Bij Decospan Menen trekken ze zich op aan hun prestatie in de eerste twee sets om beter te doen tegen Axis Guibertin.

Foto’s Jan Vanmedegael

Brilsmurf 27/10/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.