Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley Roeselare 2022 -2023

De voorbije weken werden een rollercoaster van emoties voor Knack Volley Roeselare. Eerst met overtuigende prestaties in de Champions Final 4 en vervolgens het behalen, als uitgesproken favoriet, van de dertiende titel en dit zonder setverlies. Volgens het archief van eejo was het al geleden van het seizoen 2005 – 2006 dat een ploeg (niet toevallig ook Knack Roeselare) zonder setverlies de landstitel binnenhaalde.

Coach Dominiek Baeyens en assistent-coach Bart Hungenaert konden toen beschikken over kleppers als Frank Depestele, Ivan Contreras, Ivan Marquez, Sergiu Stancu, Benjamin Hardy, Kristof Hoho en libero Manu Callebert. Verder in het team waren er Armin Dewes, Wouter Verhelst, Ruben Van der Ougstraete, Brecht Van Kerckhove en Tomas Rubacek.

Knack Roeselare – Noliko Maaseik 3 – 0 (25-18, 25-23, 25-20)

Noliko Maaseik – Knack Roeselare 0 – 3 (19-25, 22-25, 25-27)

Knack Roeselare – Noliko Maaseik 3 – 0 (25-18, 31-29, 25-20)

Emoties zijn er evenzeer bij het vertrek van vier spelers die volgend seizoen andere oorden opzoeken.

Vier vertrekkers betekent ook wel vier nieuwkomers die de voorbije weken werden voorgesteld op de website. Even een overzicht voor wie je volgend seizoen zeker in de Tomabelhal verwacht wordt.

Trainer-coach en assistent-trainer

Bewust plaatsen we hen deze maal bovenaan het lijstje. Hun werk en bijdrage wordt immers soms immens onderschat door de buitenwereld. Maar niet binnen de club! Ze zijn misschien niet ‘populair’ maar om Tina Turner te citeren, zijn ze wel ‘Simply the best, better than… , better than… .’:

Steven Vanmedegael en Bram Van den hove.

Staff

Team scouter Ann Van Landeghem, Clubdokter Wouter Dierynck, Hoofdkinesist Stefaan Vandecappelle, Assistent-kinesist Matthias Terryn (die ook zal instaan voor de begeleiding van de sessies in de fitness en de retraining), Voedingsdeskundige en sportdiëtist Gino Devriendt.

Teammanager Dirk Horrie en Assistent-teammanager Patrick Callens zijn de duivels-doe-het-al voor de spelers, ook komend seizoen.

Gerdy Geleyn vervult naast zijn taak als Support Officer ook nog deze van Champions league-director en wordt hierbij geadviseerd door Guido Declercq.

De libero’s

Dennis ‘the floorsweaper’ Deroey start zijn vierde seizoen bij Knack Volley Roeselare en ook Josse Devarrewaere bouwt in alle stilte mee aan de successen van het team in zijn derde seizoen bij de A-kern.

De spelverdelers

Eens de receptie door Dennis en Josse perfect afgeleverd wordt is het voor Stijn ‘golden hands’ D’Hulst een plezier om de ballen richting zijn aanvallers te sturen. Stijn begint aan zijn tiende seizoen bij Knack Volley Roeselare terwijl Sander Depovere zijn zesde seizoen start.

De middenmannen

We verheugen ons al op een mooi, mooi  Pieter Coolmanseizoen (seizoen elf) waardoor commentatoren opnieuw dankbaar gebruik zullen maken om zijn onverzettelijkheid en strijdershart te typeren. Dat Rune Fasteland er na vier seizoenen nog eentje bijdoet zal niemand betreuren. In dit compartiment krijgen we de eerste nieuwkomer, recht uit Brazilië: Maicon Leite. Tegenstanders, hou jullie dus maar vast aan de takken van de bomen want dit trio zal je niet makkelijk voorbij raken.

De receptie-aanvallers

Als er één positie is waar de concurrentie hevig zal zijn, om het even plastisch uit te drukken, dan is het voor het plekje naast kapitein Verhanneman (seizoen vijftien). Dat Märt Tammearu kan uithalen vanop de serveerlijn mocht de mede-finalist aan de lijve ondervonden. Maar deze Märt heeft nog veel meer in zijn mars en zal dit zonder twijfel willen bewijzen. Iedereen is het er roerend over eens, onze Est wordt een wereldtopper en dus mogen we blij zijn om hem nog één seizoen in het blauw te zien spelen. Dat de concurrentie ook belust was op het duo Seppe Rotty – Simon Plaskie laat zich raden. Maar deze twee toekomstige toppers kozen voor een club die in het verleden, niet alleen met woorden maar ook met daden, bewezen heeft jonge spelers speelkansen te bieden en naar een hoger niveau te tillen. De juiste keuze als je het ons vraagt.

De hoofdaanvallers

Michiel Ahyi gaf in zijn tweede seizoen de sceptici lik op stuk en zal deze lijn in zijn derde seizoen bij Knack Volley willen doortrekken. Veel zal natuurlijk afhangen van wat de Argentijn (met Russische roots) Pablo Kukartsev uit zijn schouder zal schudden want die komt toch wel met indrukwekkende adelbrieven afgezakt naar de EuroMillions Volley League. Coach Steven Vanmedegael zal dus l’embarras du choix hebben om de tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen.

Nieuw, jong bloed

Jasper Maerten (° 27 februari 2005) mag volgend seizoen het Knack-shirt met rugnummer twintig aantrekken. Jasper speelt reeds heel zijn jeugd bij Knack en ziet zijn inzet beloond met de opportuniteit om mee te trainen met de A-kern. Hoewel hij niet opteerde voor een opleiding in de Volleybalschool werd hij telkens opgeroepen voor de Young Red Dragons. Het is dus overduidelijk dat Jasper Maerten veel in zijn mars heeft en dat ook Steven Vanmedegael en Bram Van den hove in hem geloven.

Allemaal goede redenen om binnen enkele maanden opnieuw present te tekenen. We herinneren er de socio’s aan dat hun abonnement van dit seizoen ook voor volgend seizoen nog geldig is. Nog geen socio? Bestel hier dan ook als de bliksem dat abonnement.

Eejo, GDI en DeePee leggen de blauwe schrijfpen neer voor de komende zomermaanden, maar ook zij maken afspraak met jullie tegen begin augustus of vroeger. Begin augustus want dan starten de trainingen al opnieuw volop.

 

DeePee, eejo, GDI 29/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.