Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley rekent de volgende twee seizoenen op Lennert Van Elsen

De Leuvense middenman (2m03) stond al een tijdje op de radar bij Knack Volley Roeselare, de interesse dateert inderdaad reeds uit het seizoen 2021-2022. Maar door zijn tweejarig contract bij Volley Haasrode Leuven moest hij zijn droomtransfer met een jaartje uitstellen.

De inmiddels 22-jarige (geboren op 1 april 2001) was, voor hij ploegmaat werd van Hendrik Tuerlinckx, één seizoen actief bij Caruur Gent nadat hij bij Mendo Booischot zijn eerste stappen in het Belgische volleybal zette.

Lennert brak door in de zomer van 2021 toen hij op z’n 20ste mocht debuteren bij de Red Dragons en één van de revelaties werd tijdens het EK in Polen. Hij blijft ondertussen deel uitmaken van de selectie van bondscoach Zanini waar hij ondermeer met Elias Thys en Wout D’Heer de concurrentie op de middenpositie moet aangaan. Maar begin april kwam hij in de wedstrijd tegen Decospan Menen na een blok in set twee ongelukkig terecht op de voet van Seppe Van Hoyweghen.  Dit betekende voor hem meteen ‘einde seizoen’.

Steven Vanmedegael over Lennert Van Elsen in Volleymagazine:

Met Van Elsen zal je toch moeten werken aan zijn opslag. Hoe zit het trouwens met zijn enkelblessure?

“Die foutenlast is inderdaad een werkpunt, dus daarom wil ik hem ook zo snel mogelijk bij de groep hebben. De operatie aan zijn enkel is trouwens goed verlopen. Het eerste deel van de revalidatie werkt hij af bij de fysische staf van de Red Dragons en wanneer hun eerste stuk van de European Golden League erop zit, komt hij naar de club om zijn werk verder te zetten.”

Lennert Van Elsen ondertekende een overeenkomst voor twee jaar bij Knack Volley Roeselare. Welkom Lennert in Team Blue!

 

Knack Volley 11/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.