Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley plaatst zich opnieuw voor de Play Off finales

Drie belangrijke afwezigen voor deze vierde en mogelijk laatste clasico van het lopende volleybalseizoen: tv-commentator Marc Willems, scouter Ann Van Landeghem en de stem van speaker Bart. De stem van speaker Bart was gesneuveld in een lawaaierig trouwfeest en dus kregen we zowaar nog eens ex-ploegbegeleider Swybo (Stefaan Wybo) aan de micro. De zieke Marc Willems werd vervangen door West-Vlaming en evenzeer gewaardeerd sportjournalist Sammy Neyrinck. Maar vooral de afwezigheid van scouter Ann Van Landeghem was een streep door de rekening van coach Steven Vanmedegael. In een volleybaltijdperk en bij een ploeg als Knack Volley waar spelpatronen en bijsturingen fundamenteel aangestuurd worden, niet door het buikgevoel, maar wel door scoutingscijfers was het even alle hens aan dek.

Wat de actoren op het veld betrof konden beide teams op volle sterke in de arena van de Tomabelhal aantreden. Toch bleek er iets aan de hand bij Knack Volley want tussen 20.00 uur (het vervroegde aanvangsuur) en 20.30 uur (het normale aanvangsuur) gaven ze niet thuis. In die tijdspanne speelde Greenyard Maaseik quasi foutloos. Aanvankelijk kreeg Knack Volley wel kansen op tegenaanval (4-4) maar steeds konden ze deze niet benutten omdat de bezoekers het spel goed lazen en klaarstonden met het blok. Bovendien was het team van Fulvio Bertini wel accuraat zodat Jan Martinez terecht zijn borstkas kon volpompen, de schouders achteruit trekken, even door de neus snuiven en als gladiator Maximus Decimus Meridius op het terrein paraderen alsof hij Galliër Tigris onder het zand had gestoken. Dominique Baeyens loofde in zijn commentaar de fijnbesnaarde techniek van deze speler maar voegde er ook een minder mooi woord aan toe. Bij Knack Volley lukte het dus van geen kanten en liep het schip ernstig averij op: 7-12. Stijn D’Hulst kon ons nog wel verblijden met een ace op Lazar Cirovic (13-18) maar kreeg een spelfase later, van diezelfde speler,  een patat vol in het gezicht en leek even groggy. Bij 13-21 was de set gaan vliegen en meer dan het blazoen oppoetsen zat er niet meer in: 19-25.

Om 20.30 uur begon dan, op het normale aanvangsuur, een nieuwe wedstrijd en die zou door de Landskampioen gewonnen worden met 3-0. Nochtans nam Greenyard Maaseik opnieuw een bliksemstart (1-4 blok op Rune Fasteland en time-out voor Steven Vanmedegael) maar de nooit aflatende steun van het thuispubliek begon vervolgens zijn vruchten af te werpen. De gelijkmaker kwam er bij 9-9 via Michiel Ahyi en was het tijd voor bezinning volgens Fulvio Bertini. Helaas voor hem kroop Knack Volley beetje voor beetje verder weg: 11-10, 13-11, 16-13 (blok Pieter Coolman op Jolan Cox). Ferre Reggers kwam Lazar Cirovic  vervangen als receptie-hoek maar dit zou niet de meest gelukkige keuze blijken. Fenomeen Ferre kreeg niet alleen een blok te verwerken (18-15) maar lag met zijn outbal ook aan de basis van de 21-16 en mocht dus weer het trainingsvestje aantrekken. De rust had Lazar Cirovic echter ook geen goed gedaan want ook hij liep in het blok (van Michiel Ahyi), werd direct opnieuw gesolliciteerd en kreeg andermaal een blok tegen. Renet Vanker bleef zijn hoofdaanvaller negeren met als resultaat dat Lazar Cirovic ook de laatste twee punten in geschenkverpakking als vroeg paasgeschenk aanbood: 25-16.

En de trein die denderde voort, onweerstaanbaar, onstuitbaar, ging geen enkel obstakel uit de weg tot grote vreugde van het ontketende thuispubliek. Tegen zoveel schoonheid is op zulke momenten zelfs het allerbeste Greenyard Maaseik niet bestand. De bezoekers vochten voor wat ze waard waren met het besef dat beetje bij beetje de titelfinales hen uit de handen glipte. We geven Rune Fasteland een speciale vermelding voor zijn bloks, Pieter Coolman voor zijn bijdrage in receptie. Mathijs Desmet dikte zijn puntentotaal op fluwelen wijze aan tot andermaal een dikke twintiger, Dennis the floorcleaner haalde voor de 24-16 eens te meer een onmogelijke bal van het parket, Michiel hield de dreiging aan het net levendig. Maar in deze set demonstreerden routiniers Matthijs Verhanneman en een magistrale Stijn D’Hulst waarom ze reeds speler van het jaar werden en ook deze keer tot de topfavorieten horen. Er was geen finishfoto nodig: 25-16.

Maar in de laatste set was die wel nodig want Greenyard Maaseik tapte uit een beter vaatje en bleef lange tijd aan het commando: 1-3, 7-7, 9-10, 13-15, 16-18. Smetje schudde op een cruciaal moment (20-20) een ace uit zijn sterke schouder (21-20) en een blok van Rune Fasteland bracht ons een beslissende break (22-20). Jolan Cox weerde zich als een duivel in een wijwatervat (22-21, 23-22, 24-23) maar kon het serverend deze keer niet rechttrekken want zijn service viel buiten de lijnen (24-22), tot grote opluchting van het thuispubliek. De kopfoto van dit verslag toont kapitein Matthijs Verhanneman die voor de ogen van scheidsrechter Koen Luts de 25-23 scoort maar toch beroep moest doen op de videochallenge om zijn gelijk te krijgen. Tijdens de wachttijd waren we er tamelijk gerust in want de bodylanguage van Matthijs sprak boekdelen: “allez scheids… serieus niet gezien?”. Het publiek scandeerde op de vraag ‘Block touch?’: ‘Yes, yes, yes, yes….’ en het werd ‘YES’!

Alvast één zekerheid: de titelfinalewedstrijden zijn een feit voor Knack Volley Roeselare. Wie de tegenstander wordt dat is nog een vraagteken, maar een West-Vlaamse finale krijgt meer en meer vorm door de 3-0 winst van Decospan tegen een puntenloos Lindemans Aalst. Dat ze er ook aan de grens in geloven bewijst hun zoektocht naar een geschikte zaal die voldoet aan de opgeleide eisen, inclusief videochallengesysteem.

Star of the game Stijn D’Hulst kreeg veel lof toegezwaaid maar bedankte ook het publiek met ‘het was echt amusant spelen vandaag’. Dikke merci Stijn, dikke merci Knack Volley. Het is zaterdagmorgen, de zon schijnt, de vogeltjes fluiten erop los zelf op stille zaterdag. Morgen is het Pasen en dinsdagavond is er weer volley: een jubileummatch. Maar daarover straks meer op deze website.

Foto’s Bart Vandenbroucke

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

 

 

Brilsmurf 16/04/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.