Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley pakt een tiende Supercup, zijn derde op rij

De teller tikt weer mooi aan: dertien titels, veertien bekers, één Europese titel en nu ook nog een tiende Supercup! Wanneer men in het bedrijfswereld een positieve double digit kan presenteren zijn de stakeholders uitermate tevreden. Bovendien, na een onderbreking van twee jaar door je-weet-wel-wat, is het ook de derde op rij. Want op 13 oktober 2019 werd Greenyard Maaseik met 0-3 verslagen (24-26, 23-25, 18-25) en op 11 november 2018 moesten de Limburgers met dezelfde cijfers de duimen leggen (22-25, 21-25, 22-25).

Bij Knack Volley kregen we de te verwachten starting six: Stijn D’Hulst, Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman, Märt Tammearu, Pablo Kukartsev, Rune Fasteland en libero Dennis Deroey. Coach Jan Van Huffel zorgde voor een surprise van de chef door niet Jente De Vries op de plek van hoofdaanvaller te posteren maar wel nieuwkomer Hugo Fischer. Wie meer wil vernemen over deze nieuweling raden we het artikel in volleybalmagazine aan via deze link. Dat de schrijver in kwestie in het stuk daaropvolgend zich enige dichterlijke vrijheid permitteerde door onze Supportmanager woorden in de mond te leggen kunnen we echter enkel maar betreuren. Verder was het aan de gekende manschappen Chris Oginck, Gilles Vandecaveye, Tim Degruyter, Tobias Kjaer, Martijn Colson en Niklas Breilin als libero om te proberen de Supercup te veroveren.

Driewerf helaas kon Caruur Gent enkel in de aanvangsfase van deze wedstrijd enige dreiging uitoefenen. De 1-3 voor de Bekerwinnaar werd nog geannuleerd na een succesvolle challenge, de 2-4 zou dan echter de laatste keer zijn dat Knack Volley Roeselare tegen een twee punten achterstand moest aankijken. Een plaatsbal van één van de spelers in vorm, Rune Fasteland, bracht de score snel weer in balans (4-4). Hugo Fischer zorgde nog voor de 6-7 maar na de outbal van Martijn Colson en de 12-9 kon coach Jan Van Huffel niets anders dan zijn team langs de kant te roepen. Dit kon echter niet beletten dat alweer Rune Fasteland er nog een schepje bovenop deed (13-9). Maar dan zat onverwacht het spel op de wagen voor de 13-10. Bij Knack Volley contesteerden ze het punt zeer fel, met de videobeelden als bewijsmateriaal. Het illustreerde de moeilijke avond die het scheidsrechtersduo Tom Knaepkens en Robin Schoenmakers bijgestaan door videoref Guy Gabriëls zouden beleven. Knack Volley voelde zich onrecht aangedaan en dit werkte als de spreekwoordelijke rode lap op een stier want het trok daarna in één streep door naar 17-10. Inmiddels was de tweede time-out bij Caruur reeds opgebruikt. Bescheiden maar overtuigend onderstreepte Märt Tammearu zijn bloedvorm en  ook Pablo Kukartsev toonde zich zowel aanvallend, blokkerend als serverend van zijn allerbeste kant. Dit alles resulteerde in een 25-19 setstand.

Er kwamen geen wijzigingen in de ploegopstellingen bij aanvang van de tweede set. Sneller dan in het eerste luik werd de kloof gemaakt. Bij 7-3 was het reeds tijd voor een eerste Cécémel op verzoek van Curuur Gent. Na de 11-6 bleven de bezoekers hangen en na alweer een blok van Pablo Kukartsev, die een 14-6 tussenstand liet zien, moest ook de tweede beschikbare time-out eraan geloven. Märt Tammearu bracht het verschil tot een double digit niveau (17-7). Bij 19-9 konden Sander Depovere en Michiel Ahyi hun bijdrage leveren. Maar iets vroeger verdween bij Caruur Hugo Fischer (27% aanvallend) naar de bank en kon Jente De Vries werken aan een betere statistiek (5 op 9, 56%). Na een zeldzaam blok op Matthijs Verhanneman (24-17) plaatste Märt Tammearu een punt achter deze set (25-17).

Het hoogtepunt van deze set en tevens wedstrijd mochten we beleven bij de 7-4. Woorden schieten tekort en dus gaan we ook geen poging doen om de sublieme touch van Märt Tammearu proberen te beschrijven. Maar wie erbij was zal dit enkel kunnen beamen. De ingevallen Sander Depovere (wie anders) lukte de enige ace van dit duel (18-9). Simon Plaskie en Maicon Leite kregen nog een invalsbeurt bij respectievelijk 20-11 en 14-9. Simon toe kon zijn eerste officiële punten scoren voor zijn nieuwe team (21-11 en 21-12). Ook Maicon liet zich direct opmerken met een score en een succesvol blok.

De set eindigde wat later op 25-15 en dus kon kapitein Matthijs Verhanneman een supermini-exemplaar, dat de Supercup moest voorstellen, in de hoogte steken. Veel stof zal er niet moeten afgedaan worden!

Foto’s Jan Vanmedegael

matchreport Super Cup KNACK-Gent 08-10-2022     En vergeet morgen ook niet de voorlopig laatste aflevering in de reeks ‘wist-je-dat’ te lezen…over scouting.

Volgende week begint de competitie, de Lotto Volley League, met een uitwedstrijd naar promovendus Axis Guibertin. Je mag vanzelfsprekend in de loop van de week rekenen op een voorbeschouwing maar belangrijk alvast is te weten dat dit duel doorgaat op zondagavond om 18.00 u en te volgen zal zijn op televisie.

Brilsmurf 09/10/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.