Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley neemt overtuigend de eerste bekerhorde

In deze achtste finales van de Belgische beker maakten de Liga A-ploegen hun intrede met voor Knack een Limburgse trip naar Achel. Knack kwalificeerde zich overtuigend in drie sets en setstanden 22-25, 13-25 en 15-25.

Coach Vanmedegael opende met de basiszes die midweeks 0-3 ging winnen in Menen. Met Verhanneman en Tammearu op de receptie/hoek, het duo Coolman-Fasteland in het centrum, Koukartsev als hoofdaanvaller en D’hulst aan de distributie met Deroey als libero. Maar net als in Menen kreeg Knack die eerste beurt een heel enthousiaste thuisploeg tegenover zich die zowaar tot 6-2 voorsprong nam. Meer op enthousiasme dan op kunde bleef het fel vernieuwde Achel leiden tot Knack bij 14-14 gelijkstelde. Al duurde het nog tot 19-17 eer Knack definitief overnam. Knack scoorde drie punten op rij naar 19-20 en ging door naar 22-25 deelwinst.

En daarmee verzekerde Roeselare zich meteen van de kwartfinale. Want vanaf het begin van de eerste herneming kwam de thuisploeg niet meer in het stuk voor. Een 1-4 werd op routine naar 7-12 doorgeslagen om met 13-25 te verdubbelen.

In set drie mocht de thuisploeg nog even 3-2 voor komen maar van 5-6 ging Knack autoritair naar 8-14 om de bekerklus met 15-25 te  klaren.

“Die eerste set probeerde Achel, dat nog zoekende is na een forse vernieuwingsgolf zowel wat de technische omkadering als spelverdeling betreft, met opslaggeweld ons te verontrusten en dat lukte ook wel. Ook al omdat wij zowel in het stopwerk als de aanval enkele foutjes maakten wat die mindere eerste set van onze kant verklaart. Maar eens wij die 19-17 naar 19-20 omsloegen konden wij domineren”, vatte assistent/coach Bram Van den hove die eerste set samen. “Die servicedruk kon Achel vanaf de tweede beurt niet aanhouden, wij maakten omzeggens geen fouten meer en gingen naar de vlotte kwalificatie. Buiten die enkele wissels als blokversterking of aan de opslaglijn werkte de basiszes de hele wedstrijd af. Opdracht geklaard.”

In de kwartfinale reist Knack Volley naar Caruur Gent dat Esneux in drie sets elimineerde. Woensdag 2 november ontvangt Knack Roeselare om 20.30 uur eeuwig rivaal Greenyard Maaseik voor de competitie.

Speelden voor Knack:

Dennis Deroey,  Stijn D’Hulst, Pieter Coolman (10), Matthijs Verhanneman (8), Mârt Tammearu (1é), Pablo Kukartsev (12), Rune Fasteland (11),
Kwamen in: Michiel Ahyi, Seppe Rotty, Sander Depovere

Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen 29 oktober 2023) 30/10/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.