Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley moet zich niet in het zweet werken tegen hekkensluiter Tectum Achel

Door het 3-0 verlies van leider Caruur Gent in Menen komt Knack Volley, zelfs met een wedstrijd minder gespeeld, alleen aan de leiding. Het moest zich tegen de hekkensluiter niet in het zweet werken om met 25-18, 25-16 en nogmaals 25-18 de volle buit thuis te houden. De thuiszege kwam nooit in gevaar, zelfs zonder Matthijs Verhanneman en Rune Fasteland die door coach Steven Vanmedegael langs de kant werden gehouden.

Met dus zowel Seppe Rotty als Maicon Leite bij de starters zagen we aanvankelijk een gelijk opgaande wedstrijd. Bij de bezoekers was het vooral de Deense opposite Ulrik Dahl die voor de aanvoer van punten zorgde (5 punten) en daarbij werd geassisteerd door Max Staples (3 punten). Bij een 9-9 tussenstand sloeg de thuisploeg ongenadig toe met opeenvolgende scores van Märt Tammearu, tweemaal Pablo Kukartsev, Maicon Leite en om te eindigen een service ace van Pieter Coolman voor 15-9. Missers van Dion Verweij, Ulrik Dahl en Max Staples deden het verschil verder oplopen tot een 18-10 score. Het was uiteindelijk Maicon Leite die onhoudbaar de setbal in het veld van Tectum Achel hamerde (25-18).

In set 2 zorgden Pablo Kukartsev, Seppe Rotty en Maicon Leite, met een drie op een rij, dadelijk voor het verschil (10-5). Helaas voor het beetje spankracht dat er nog in dit duel zat, blesseerde Ulrik Dahl zich ernstig bij het neerkomen en moest hij van het veld gedragen worden door zijn ploegmakkers. Over and out voor de Deen die vervangen werd door Jan Medenis. De 18-10 bleek uiteraard onoverkomelijk want met de ingekomen Sander Depovere en Michiel Ahyi liet Knack Volley zijn prooi niet meer los. Ook bij Tectum Achel werd duchtig gewisseld. Aanvallend lieten Märt Tammearu, Seppe Rotty en Michiel Ahyi zich niet op foutjes betrappen. De eer voor het setpunt was deze maal weggelegd voor Star of the Game Märt Tammearu (25-16).

L’histoire se répète… in set 3. Sander Depovere en Michiel Ahyi bleven tussen de lijnen om bij 11-4, zonder veel transpiratie, ons uitzicht te geven op een drankje aan de bar. Drie opeenvolgende missers deden Steven Vanmedegael toch even aan de alarmbel trekken met een time-out bij 16-12. Eén enkele servicemisser niet te na gesproken bleef de ploeg verder foutloos acteren en fietste na een 18-14 resoluut naar wedstrijdpunt en een 25-18 score.

Star of the game werd Märt Tammearu.

Woensdagavond wacht echter andere koek met de komst van wereldploeg Lube Civitanova. Lees morgen de voorbeschouwing van GDI over deze battle van de keukenbouwers.

Bekijk de highlights via volgende link: https://app.360sportsintelligence.com/videoclip/1142585/cf29d347b718 

Starters bij Knack Roeselare: Stijn D’Hulst (1), Pablo Kukartsev (7), Seppe Rotty (8), Maicon Leite (6), Pieter Coolman (8), Märt Tammearu (10), en Dennis Deroey (libero).

invallers: Sander Depovere (2), Michiel Ahyi (7)

Starters bij Tectum Achel: Max Staples (8), Dion Verweij (1),Arnor Van Leemputten, Tim Smit (é), Michiel Fransen (4), Ulrik Dahl (11), Marijn Claes (libero), Ruben Duwaerts (libero).

Invallers: Ward Van Dyck (6), Janis Medenis (3), Sam Gortzak, Millan Dalli Cardillo, Van den Borden Koen

Wedstrijdstatistieken

matchreport KNACK-Achel 26-11-2022

Foto’s Jan Vanmedegael

Foto’s Jo Naert

Artikel Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen)

Sporza.be

Het Nieuwsblad

Brilsmurf 26/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.