Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley maakt korte metten met Tectum Achel

Hoe verraderlijk een wedstrijd na een Europese verplaatsing kan zijn daarvan waren we de avond voordien getuige met de stuntzege van het laatst gerangschikte Caruur Gent tegen het nummer twee Greenyard Maaseik.

Toekomstig Star of the Game, Seppe Rotty, verschoof van de oppositepositie naar de hoek zodat er deze keer een basisstek voorbehouden was voor Diego Gonzalez. Knack Volley was direct bij de les (3-6) maar Matous Drahounovsky lukte een drie op drie en schoof zijn ploeg bijna langszij (7-8). Meer liet de titelverdediger niet toe en Matthijs Verhanneman, Henri Treial en Seppe Rotty zorgden al snel voor een geruststellende 14-20 (ace Pieter Coolman). Missers van Michiel Fransen en Matous Drahounovsky besloten de eerste set bij 16-25.

In set twee ging Seppe Rotty van start met zijn eerste twee van tien aces en keek de thuisploeg op tegen een 0-4. Wanneer we ons focussen op de aces om het scoreverloop te illustreren vermelden we deze van Pieter Coolman (2-7), Matthijs Verhanneman (6-14), Seppe Rotty (9-19). Stijn D’Hulst vond ook bij Henri Treial een gretige afnemer van zijn shootpasses (6-10 en 6-15). Ook het laatste punt was voor de Est: 14-25.

Ook in set drie bleek de Landskampioen niet in te dommelen door eerder gemakkelijke setswinsten. Nu was het Diego Gonzalez die een ace plaatste tussen de verdedigers (1-3). Met een succesvollge aanval leek hij Knack Volley opnieuw op de juiste weg te zetten maar Tectum Achel stak daar een voetje voor: 6-7. Knack Volley bleek echter heer en meester zeker bij de tweede kansen of tegenaanval (6-9). Dat was ook de setstand waarbij de voormalig speler van het jaar aan de serveerlijn verscheen: 6-9. Eerst noteerden we nog een misser van Michiel Fransen maar dan begon het SeppeServeerFestival. In zijn dooie eentje rolde hij Achel op met gevarieerd serveerwerk. Wat Jan Vanvenckenray ook probeerde (met vier in receptie, twee time-outs en drie vervangingen) de Torhoutse Bomber bleef onverstoorbaar en zo hielp hij zijn ploeg naar 6-17. In een andere post op deze website hebben we ruime aandacht voor dit, naar ons aanvoelen en opzoekwerk, nieuwe wereldrecord. Zijn misser die Tectum Achel de 7-17 schonk werd hem vanzelfsprekend makkelijk vergeven en een sportieve Achelse coach toonde zijn waardering voor deze prestatie met een gewaardeerd applaus.

Voor de eerste kers op de taart zorgde Stijn D’Hulst met een block (8-23) en het was de bij 7-19 ingekomen Jasper Wijkstra die, hoe kan het ook anders, met een….ace… het slotakkoord kreeg: 9-25.

In de rangschikking volgt een sterk en geïnspireerd Lindemans Aalst met evenveel gespeelde wedstrijden op vier punten. Greenyard Maaseik volgt met een wedstrijd meer op vijf eenheden. Volley Haasrode Leuven kon, met Hendrik Tuerlinckx in de basis, de nederlaag tegen Bekerfinalist Menen niet vermijden (1-3) en kijkt reeds tegen een ruime achterstand aan. Maar zoals steeds worden deze verschillen bij aanvang van de Champion Play Off radicaal van de tabellen geveegd en houdt Knack Volley slechts een zeer beperkt voordeel over aan deze eerste fase.

Voor de supporters is de volgende afspraak komende woensdag in de Tomabelhal voor een confrontatie met Volley Guibertin.

Foto’s

Deepee 21/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.