Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley legt nipt de duimen tegen de drievoudig Champions League winnaar

https://www.cev.eu/match-centres/2024-european-cups/cev-champions-league-volley-2024-men/clvm-35-knack-roeselare-v-grupa-azoty-kedzierzyn-kozle/#report

Reactie Pieter Coolman

Reactie Matthijs Verhanneman

Foto’s

https://sporza.be/nl/2023/11/21/net-geen-stuntzege-roeselare-verliest-tiebreak-tegen-titelverdediger-in-champions-league-gemiste-kans~1700556071617/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231213_98189112

https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/knack-roeselare-baalt-na-vijf-sets-hier-lagen-unieke-kansen-om-de-poolse-topploeg-kedzierzyn-te-verslaan~a0a65f11/µ

Roeselare nipt onderuit in Champions League tegen titelverdediger Kedzierzyn-Kozle

Woensdagavond genoten de bijna 1800 aanwezige toeschouwers in de Tomabelhal vijf sets lang van een spectaculaire wedstrijd tussen hun Knack Volley Roeselare en Zaksa Kedzierzyn-Közle, de Poolse topper die zich de voorbije drie seizoenen evenveel maal tot Champions League winnaar kroonde.

Zaksa Kedzierzyn-Közle presenteerde zich ‘au grand complet’ bij de start van de match. Spijts alle berichten uit de voorbije weken over een blessuregolf bij het Poolse team kon coach Tuomas Sammelvuo met zijn sterrenteam starten. Enkel middenman David Smith (USA) was met een enkelblessure achtergebleven in Polen. Maar met Twan Wiltenburg en vooral Dmitrii Pashitskii op de middenposities was hiervan weinig te merken. Ook coach Steven Vanmedegael kon over al zijn spelers beschikken.

Topvolleybal met spanning, euforie, ontlading, frustratie,  …  alles was aanwezig in deze boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die streden voor elk punt (20-25, 25-21, 25-23, 22-25). De strijd van David tegen reus Goliath, van zes Belgen tegen een wereldteam. Enkel de kers op de taart ontbrak voor thuisploeg Knack Volley Roeselare. Tot 9-9 in set 5 bleef Knack Volley Roeselare uitzicht hebben op een megastunt maar de ‘towers’ van Zaksa beslisten er anders over. Topscorer, met 31 punten, en MVP van de match, opposite Lukasz Kaczmarek (2m04) en middenman Dmitrii Pashitskii (2m05), scorend aan 93% met 13 op 14 door het midden, haalden dan enkele malen verschroeiend hard uit met een 10-15 eindscore als resultaat.

Na drie wedstrijden staat Knack Volley Roeselare met vier punten op een derde plaats in Pool A. Volgende week woensdag staat al de volgende topper in de Champions League competitie op het programma: het Griekse Olympiacos Piraeus. Mits winst verzekert Knack Volley zich van die derde plaats. En wie weet wat er nog kan volgen in de twee uitwedstrijden die nog op het programma staan in januari 2024.

Ondertussen gaat alle aandacht bij Roeselare naar zaterdag, naar de uitmatch tegen Lindemans Aalst in de Beker van België. Het team van coach Christophe Achten zit momenteel, met vijf overwinningen op een rij, in de juiste flow en wordt dus een geduchte tegenstander in de race naar het Sportpaleis op zaterdag 10 februari.

eejo 14/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.