Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley laat zich niet verrassen

VBC Waremme kreeg met het bezoek van Knack Volley niet de gedroomde tegenstander in deze Qualification Round.  Veel liever hadden ze de degens gekruist tegen hun bevriende club VC Greenyard Maaseik maar een terugzien met Martin Perin en Elias Thys zat er dus niet in voor de Wawa’s. Afscheidnemend coach Sacha Koulberg nam het op met een kwinkslag door te opperen dat Landskampioen Knack Volley het persé wilde opnemen tegen de sympathiekste ploeg van de EuroMillions Volley League.

Veel illusies maakte hij zich dan ook niet. In tegenstelling tot de duels tegen de vice-landskampioen, kon VBC Waremme in de voorbije jaren niets sprokkelen tegen Knack Volley, zelfs geen enkele set. Hij illustreerde zijn betoog dan ook met de zin: ‘c’est souvent un massacre’. In zijn strijdplan zou hij zeker niet zoeken naar een zwakke schakel bij Knack Volley maar eerder focussen op het remediëren van de eigen gebreken. Sacha Koulberg blijft ervan overtuigd dat zijn ploeg over betere wapens beschikt dan het voorbije seizoen en is dan ook diep ontgoocheld over de prestaties van bepaalde spelers.

Foto Jan Vanmedegael

Binnen dit kader nam eerste scheidsrechter Tom Knaepkens plaats op de hoge stoel, Linde Maertens hield op de begane grond ondermeer de netfouten, de rotatiefouten en meer van dit scherp in het vizier. Knack Volley kon voor het eerst sinds lang weer rekenen op zijn kapitein Matthijs Verhanneman. Hierdoor verdween Märt Tammearu opnieuw richting huppelhoek. De verrassing bij VBC Waremme was dat niet Lienert Cosemans als spelverdeler gepositioneerd werd maar wel Francisco Abreu Lopez deze opdracht toegeschoven kreeg. Het bracht de site van de EuroMillions Volley league zowaar even op hol. En neen, er komt geen fusie tussen Maaseik en Roeselare. Voor alle duidelijk, de screenshot boven dit artikel werd niet bewerkt met Photoshop.

Na de verzorgde tweetalige aankondiging van de spelers en scheidsrechter was het aan Stijn D’Hulst om de wedstrijd op gang te serveren. De thuisploeg kon tot 6-6 zijn kar aanhaken maar Pieter Coolman forceerde een eerste kloof (7-9 en 7-10). Roman Abinet had zijn dagje niet; hij raakte niet voorbij de opgetrokken muur van Mathijs Desmet (8-12) en zou, in set 2, al snel vervangen worden door de negentienjarige Jippe Schroeven. Tot 13-17 bleef dit verschil intact maar bij 14-20 (rijkelijk laat als je het ons vraagt) was het dan toch tijd voor een eerste time-out. Deze zou al snel gevolgd worden door een tweede (16-23). Maar ook deze time-out had geen resultaat want op het einde van de set wezen de bordjes 16-25 aan.

Ook set twee zou op dezelfde cijfers eindigen maar daarin moest de thuisploeg al heel vlug de rol lossen: 2-4, 3-6, 5-9. De schade bleef verder oplopen en het ging richting de reeds geciteerde ‘massacre’ met een blok van Pieter Coolman voor 10-20. Een alweer secure en indrukwekkende Rune Fasteland werd keer op keer feilloos in stelling gebracht en kende geen genade voor de tweede setwinst (16-25).

De aanvang van de laatste set was ‘une vraie catastrophe pour les Wawa’s’ want met een 1-7 leek de ploeg van Sacha Koulberg ondergesneeuwd te raken door de Knacklawine. Het zag er even naar uit dat ze deze set geen 16 punten zouden halen. Maar eens te meer bleek hoe onvoorspelbaar volleybal is want via 5-8 en 11-13 klom VBC Waremme met twee aces van de ingevallen Samuel Fafchamps zowaar opnieuw naast Knack Volley: 14-14! Mooi mooi Pieter Coolman in de aanval plus twee bloks en een outaanval verder bleek dit slechts een opflakkering te zijn: 14-18. Na de 16-20 kon het nummer acht nog slechts één puntje sprokkelen en dat was dan nog te danken aan de eerste en enige servicemisser in deze set. Rune Fasteland bewees het ook in zijn eentje te kunnen en plaatste het orgelpunt met een ace: 17-25.

Foto Jan Vanmedegael

One, two, team blue en deze efficiënte graad van afwerking liet ons toe de twee andere lopende partijen te volgen. Dit verslag kreeg zijn laatste ‘punt’ bij Tectum Achel 1-Decospan Menen 2 en een 24-22 in set vier. Tussen Volley Haasrode Leuven en Lindemans Aalst stond het dan 2-1 in de sets voor de ploeg van Kris Eyckmans, maar ook daar was men dicht bij een decider (19-23). Hoe deze wedstrijden verder verliepen zal de lezer ongetwijfeld reeds elders vernomen hebben.

 

Brilsmurf 13/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.