Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley laat zich niet ringeloren en bekert verder

Ook op de tweede dag van dit Bekerweekend vielen er geen verrassingen te noteren en krijgen we dus de halve finales die Decospan Menen en Volley Haasrode Leuven enerzijds en Lindemans Aalst tegenover Knack Volley Roeselare anderzijds doen uitkomen.

Ondertussen wordt er al volop gespeculeerd over een eventuele droomfinale met Straffen Hendrik als centrale figuur maar het verhaal van het vel en de beer in gedachten houden we deze boot nog af.

In set één kon Axis Guibertin rekenen op zijn aanvallend compartiment om coach Steven Vanmedegael bij 10-7 naar de time-out te doen grijpen. Zijn consignes werden perfect uitgevoerd zodat Simon Plaskie en Seppe Rotty konden bijbenen (11-11). Onze gelegenheidsopposite liet wat later met twee aces en een aanvallende score het voordeel kantelen (14-18). Met secuur serveerwerk (amper twee missers tegenover drie aces) werd de set verder zonder moeilijkheden binnen gehaald (17-25).

Met een nieuwe ace van Seppe Rotty leek Knack Volley na een 4-10 tussenstand in set twee mooi op weg naar een verdubbeling van de voorsprong maar bij 13-13 was het duidelijk dat de Waaltjes hieraan niet zouden meewerken. Na twee winnende blocks in money-time kreeg de Bekerhouder de eerste setpunten die echter niet verzilverd werden. Maar er vielen ook setpunten voor Axis Guibertin te noteren die telkens onschadelijk werden gemaakt. Uiteindelijk waren het een misser van Gil Hofmans en een antennefout die, na een spannend slot, toch nieuwe setwinst bracht voor Knack Volley (30-32).

De thuisploeg staakte zijn verzet niet (8-8) maar moest in het verdere verloop van set drie toch beetje bij beetje de rol lossen (9-11, 10-14). Wegens ‘geen klank in de livestream’ kunnen we geen toelichting geven bij het lange oponthoud op het einde van de set bij een 16-22 of was het nu 15-23 of nog iets anders maar wat we wel weten is dat de set eindigde met een bom van Seppe De Verschrikkelijke: 17-25. Seppe Rotty kreeg ook de trofee Star of the Game toegekend vanwege coach Wannes Rosiers. Proficiat Seppe, proficiat aan het volledige team.

 

Foto’s

Hoogtepunten van de wedstrijd

Lindemans Aalst wordt dus niet alleen de volgende tegenstander in de Lotto Volley League maar kan, in een dubbele confrontatie, als enige nog voorkomen dat Knack Volley opnieuw de Bekerfinale speelt op zaterdag 10 februari.2023. De heenwedstijd gaat door in zaal Schotte op 2 december 2023. De terugwedstrijd wordt afgewerkt in de Tomabelhal op zaterdag 16 december 2023. Deze data zijn nog wel onder voorbehoud.

https://sporza.be/nl/2023/11/04/maaseik-sneuvelt-verrassend-in-kwartfinale-roeselare-en-menen-maken-favorietenrol-wel-waar~1699132415411/

DeePee 05/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.