Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley jeugd kan opnieuw terugblikken op een schitterend seizoen

Dit weekend is een belangrijk weekend voor onze jeugdteams. Knack Volley is immers met alle jeugdcategorieën geplaatst voor de Vlaamse kampioenschappen! Een knalprestatie!
Voor de herenploegen binnen de Knack Volley-jeugd zit het seizoen erop. We blikken dan ook graag even terug op hun prestaties. Voor een overzicht van de jeugdteams wachten we nog even de Vlaamse en Belgische kampioenschappen af.

Knack B: Een 4de plaats in nationale 2, dankzij een prachtige tweede seizoenshelft. Daarenboven behaalden ze de finale van de Beker van West-Vlaanderen Nationaal Divisie Heren voor het eerst in de geschiedenis van Knack B.

Knack C: Overduidelijke Kampioen in promo 1 door een constant niveau over het hele seizoen én bekerwinnaar van West-Vlaanderen Provinciaal. Ze konden deze beker vieren samen met Knack B op de hoogdag voor onze club op Paasmaandag 18 april in De Haan (finales van provinciaal en nationaal werden gezamenlijk georganiseerd).

Knack D: Een onverwachte 2de plaats in promo 2 met maar drie verlieswedstrijden. Héél knappe prestatie van een jonge ploeg, die sterk is geëvolueerd doorheen het seizoen.

Knack E: Een mooie mix van jong en oud behaalde met trots de 3de plaats in promo 3.

Voor volgend seizoen nemen we binnen onze werking afscheid van enkele spelers en trainers. We zeggen een tot ziens maar zeker geen vaarwel 😉.

Spelers:

Basil Dermaux (Decospan Menen) en Yaro Verhoye (Marke-Webis) vertrekken naar het hoogste en het op één na hoogste niveau van België, maar zullen eerst nog presteren met onze U19 ploeg op het Vlaamse en Belgische kampioenschap. We zijn fier op de stappen die onze jeugdspelers kunnen zetten.  Basil is nog onzeker van deelname omdat hij nog steeds in de selectie zit van onze nationale herenploeg, jawel de Red Dragons, die volgende week op stage naar Duitsland vertrekt!

Waud Vanbellenghem vertrekt na enkele mooie jaren bij Knack Roeselare naar Volley Oudenaarde. We danken hem voor de voorbije jaren dienst voor onze club.

Emiel Delrue start volgend seizoen hogere studies in Gent en daardoor wordt de combinatie met volleyballen in Marke-Webis eenvoudiger. Ook hij zal eerst nog samen met de andere U19 boys prijzen voor onze jeugd proberen binnen te halen.

Maxime Vinckier kon zich het voorbije seizoen om medische redenen jammer genoeg niet te volle bewijzen en vertrekt naar VKT Torhout.

Mylan Verhoye (Knack C), Mathys Naessens (Knack D) en Lucas Vandamme (Knack D) hangen de volleybalschoenen aan de haak na een mooie jeugdcarrière bij Knack Roeselare.

Bij Knack E stoppen Niels Vande Velde en Luka Gallon met volleyballen. Een deel van de huidige Knack E boys stapt in ons samenwerkingsverband met Citivo Gits. Ze zullen sportief verder opgevolgd worden door Knack Roeselare. We kijken veelbelovend uit naar dit “One Team, One Family, One Region”- project.

Trainers:

Stephanie Vinquier zal volgend seizoen training geven en de jeugd coördineren bij Gaverhal Deerlijk, het team waar ze zelf als speelster actief is. We zullen haar echter in de schoolvakanties terugzien op onze verschillende volleybalkampen.

Hannes Cardon zal volgend seizoen zijn broer ondersteunen bij de dames van Ruddervoorde.

Otto Rosseel kiest ervoor om volgend seizoen nog enkel actief te zijn bij de dames van Tielt. We zien hem echter, net als Stephanie, zeker terug op onze volleybalkampen tijdens de schoolvakanties.

Aline Espeel zal zich volgend seizoen volledig toeleggen op de heren van Puurs.

GDI 13/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.