Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley houdt opnieuw de drie punten thuis

Dat ze bij Caruur Gent reeds met iets meer dan de helft van de gedachten bij het duel van komende woensdag zaten was te merken aan de opstelling die coach Jan Van Huffel de arena instuurde. Momenteel bikkelen drie ploegen met elk achttien punten  voor de derde plaats in de Lotto Volley League: Caruur Gent, Volley Haasrode Leuven en Decospan Menen. Laatstgenoemde ploeg kon zaterdagavond niets sprokkelen in Limburg en voor de twee eerst geciteerde teams staat dus bij wijze van spreken woensdag een zespuntenduel op het menu.

En dus mochten zowel Kobe Brems (aan de pass), Hugo Fischer (als opposite) en Abdel-Aziz Doumbia (receptie-hoek) zich in de kijker spelen. Voor de jonge Doumbia (met een dubbele Franse en Belgische nationaliteit) werd zijn eerste basisplaats een primeur. Na een aarzelend seizoensbegin plooide Abdel-Aziz zich dubbel en kon hij met stevige trainingsarbeid zijn coach overtuigen ondanks een toch wel niet evidente medische complicatie. En we kunnen ons voorstellen dat zijn coach tevreden zal geweest zijn want zowel serverend als met explosieve aanvallen kon hij ook ons bekoren. Hij werd trouwens duidelijk geviseerd bij de services van Knack Volley. De uitblinker in de eerste set en trouwens over de gehele wedstrijd speelde echter bij Knack Volley en luistert naar de naam Märt Tammearu. De Estse speler van het jaar was, met zijn 5 op 9, een ace en een block, van grote waarde. Tot 10-10 bleven de ploegen in elkaars buurt maar enkele minuten later (waaronder twee time-outs voor Caruur Gent) wezen de bordjes een beslissende 18-11 score aan. Gent stapelde de fouten op en Pieter Coolman vertoonde eens te meer zijn overtuigend blockwerk. Twee scores van Michiel Ahyi maakten een einde aan het eerste luik bij een 25-16 stand.

In set twee begon Hugo Fischer met frisse moed en heel wat overtuiging te scoren en dus kwam Caruur Gent een stuk beter uit de verf. Het hield niet alleen gelijke tred maar nam af en toe zelfs het commando over. Met plots drie punten op een rij moest thuiscoach Steven Vanmedegael wel naar de time-out grijpen want een 15-18 achterstand buig je zomaar niet om. Maar dat lukte wonderwel (18-18) om wat later met scores van Hugo Fischer, Gilles Vandecaveye en tweemaal Abdel-Aziz Doumbia toch opnieuw tegen een 19-22 te moeten opkijken. Was hier een vijfde setverlies in de maak? Märt Tammearu kon het eerste setpunt voor de bezoekers nog counteren maar het was de jonge Doumbia die met een block de setstand gelijk bracht en daar kon zelfs de ingekomen Pablo Kukartsev niets aan wijzigen.

De scoutingscijfers van Michiel Ahyi konden Steven Vanmedegael niet overtuigen en dus opteerde hij om Pablo Kukartsev  in set drie op het terrein te laten. Caruur Gent hield onder dit geweld stand tot 13-12 maar moest vervolgens de wet van de sterkste ondergaan: 17-13, 20-14, 22-16 en 25-17. En dit met een mooie verdeling van de punten over Märt Tammearu, Matthijs Verhanneman, Pablo Kukartsev met elk vier punten. Ons middencompartiment deed met Pieter Coolman (drie punten) en Maicon Leite (twee punten) ook zijn duit in het zakje.

Jan Van Huffel besloot dan maar om zijn ploegopstelling volledig om te gooien en dus kwamen Jente De Vries, Tim Degruyter, Tobias Kjaer en Anshel Ver Eecke de kleuren van Caruur Gent verdedigen. Libero Niklas Breilin, waarvoor ongetwijfeld buitenlandse interesse zal opduiken, liet zich verder opmerken met soms spectaculaire kamikazereddingen. Knack Volley leek bij 20-16 op set- en matchwinst af te stevenen maar moest bij de 20-19 toch nog alle hens aan dek roepen om een belle en dus puntenverlies te vermijden. Bij 24-21 kreeg het een eerste wedstrijdpunt, Chris Oginck zorgde nog voor uitstel van executie maar Star of the Game Märt Tammearu vond dat het tijd werd voor zijn huldiging: 25-22. Topscorer in deze set, het weze gezegd, was Pieter Coolman met een 5 op 6 en een winnend block.

Caruur Gent pakte dus wel een set maar geen punten.

Foto Jan Vanmedegael

Artikel Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen)

Het Nieuwsblad

Beelden uit de eerste set

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

Komende woensdag verwelkomen we niet alleen vice-kampioen Decospan Menen, Marc Willems en Dominique Baeyens wellicht voor de live uitzending op TV maar ook méér dan 800 klanten van onze sponsor Beobank. Het wordt dus aardig druk op de parking temeer daar ook op het voetbalveld sportprestaties geleverd worden en je er dus best aan doet tijdig te vertrekken om een plekje te bemachtigen. Maar dat het ‘vollen bak’ wordt in de Tomabelhal en ‘ambiance’ daar mag je zeker op rekenen.

 

Brilsmurf 29/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.