Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley houdt het hoofd koel in de cruciale derde set

https://sporza.be/nl/2023/05/02/roeselare-heeft-de-landstitel-binnen-handbereik-na-winst-in-het-hol-van-de-leeuw~1683061954872/

https://www.hln.be/sport/roeselare-wint-ook-tweede-titelfinale-en-kan-vrijdag-14de-kampioenstitel-vieren~a91b18ae/

In een spannende pot volleybal werden set 1 en set 2 netjes verdeeld tussen beide teams. In set 1 kon Knack Volley het laken naar zich toetrekken vanaf een 6-7 score. Twee blocks en een ace van Pieter Coolman maakten het verschil (6-10) waarop een logische time-out volgde voor de thuisploeg. Maar serverend konden de rode krijgers de blauwe verdediging niet in verlegenheid brengen, iets wat het team in blue met drie aces wel kon. Met nog enkele bijkomende muurtjes ging het via 12-14 plots héél snel naar 13-18 en riep Fulvio Bertini zijn ‘guys’ opnieuw naar de zijlijn. Het geluk koos echter de kant van Knack Volley want een netrollertje sneed hen definitief de adem af en eerste setwinst werd genoteerd met een poeier van Pieter Coolman: 19-25.

Dit setverlies resulteerde evenwel in een wake up-call voor Greenyard Maaseik dat plots een pak beter en vooral meer gevarieerd ging spelen. Het kon ook profiteren van de verminderde servicedruk aan de overkant om aanvankelijk mooi in de buurt te blijven (9-10 en 13-14). Renet Vanker kon vanop de opslaglijn met succes dan toch enkel barstjes in de bezoekende defensie vinden en Knack Volley bleef ter plaatse trappelen. Zo liep de schade zelfs op tot 18-14. Ook de inbreng van Sander Depovere en Seppe Rotty brachten niet de verhoopte kentering en de thuisploeg haalde verdiend met identieke cijfers set 2 binnen (25-19).

De Maaslanders gingen op hun sterk elan door en sprokkelden een vierpuntenkloof bij elkaar: 10-6. Tijd voor Coach van het Jaar Steven Vanmedegael om even uit zijn sloffen te schieten en zijn spelers op hun plichten te wijzen. Tot groot jolijt van de talrijk meegereisde Knack Volley-supporters had dit het gewenste maar vooral noodzakelijke resultaat. Een ace van kapitein Matthijs Verhanneman werd gevolgd door een zeldzame aanvallende misser van Ferre Reggers (13-12). Opnieuw kon uitblinker Märt Tammearu uitpakken met een zoveelste succesvolle aanval (14-14). Greenyard gooide alles in de strijd en Athanasios Protopsaltis kon een ace op zijn conto bijschrijven (17-15). Maar dat kon Pablo Kukartsev evenzeer voor de 19-20. Onze Terminator (22 punten) moest in dit duel zijn opponent Ferre Reggers wel de eer gunnen van topscorer met 24 punten maar maakte héél wat minder fouten dan de jonge Brabander (3 errors tov 13 errors). Met een ace van Sander Depovere stak Knack Volley zijn hand uit naar cruciale setwinst (21-23). En ook bij de service van Seppe Rotty leek het hierin te slagen maar de deze maal werkende videochallenge oordeelde dat de bal net out was en dus werd het geen 25-27 maar wel 26-26. En het werd nog erger voor Knack Volley want het moest zelfs een setpunt toestaan (27-26). Dan opteerde Stijn D’Hulst volop voor de enige echte Speler van het Jaar en met drie opeenvolgende scores haalde Pablo Kukartsev deze, zou later blijken, cruciale set binnen (27-29). Hiermee verkocht Knack Volley zijn tegenstander vooral mentaal een uppercut van jewelste.

In set 4 konden Mickey Fornes maar vooral opnieuw Ferre Reggers aanvankelijk weerstand bieden aan het bezoekende geweld van de machine die duidelijk bloed rook:

Even kende Greenyard Maaseik nog een opflakkering maar al snel werd elke hoop in de kiem gesmoord:

In de blauwe tribune kon het feest een aanvang nemen alvorens bij alweer een 19-25 volledig los te barsten. De lange busreis richting Roeselare die hierop volgde zal ongetwijfeld in opperbeste sfeer verlopen zijn.

Even kon Greenyard Maaseik, zoals gehoopt in de allitererende lokale pers, ‘de rug rechten’ maar daar stelde Knack Volley dan weer een ‘wervelende weerstand’ tegenover om vrijdag aanstaande een eerste kans te krijgen om op knallende wijze zijn veertiende titel binnen te halen.  Dus, mankeer dit moment zeker niet!

Foto’s

Brilsmurf 02/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.