Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley heeft ticket voor halve finale beker vast

Zoals vooraf gehoopt haalde Knack Volley in zijn kwartfinale bij Caruur Gent zijn ticket voor de halve finale van de Beker van België vlotjes binnen.

Roeselare speelde in de eerste set de thuisploeg met 13-25 weg, verdubbelde met 20-25 en verzekerde zich van zijn halve finale ticket met 21-25 in de derde set.

Tot daar de cijfers van een altijd linke kwartfinale in de bekercompetitie die over één wedstrijd op verplaatsing wordt beslecht. Bij een dubbele confrontatie zal de op papier sterkere ploeg die in de eerste wedstrijd een uitschuiver maakt, die voor 90% zeker in de terugwedstrijd rechtzetten. Zoals Knack Volley vorig seizoen moest doen tegen Tectum Achel. Kan dus niet in een kwartfinale. Een complete off-day kan fataal zijn.

Vandaar dat Knack Volley uiterst geconcentreerd een furieuze start nam bij Caruur Volley Gent dat in die eerste set overrompeld werd. En eigenlijk was de dominantie van Roeselare nog ruimer. Want na die inleidende 13-25 in amper 18 minuten was Knack Volley bij 3-6 in set twee opnieuw op weg naar een monsterscore, toen spelverdeler Stijn D’Hulst zich bij zijn poging om een door het blok geraakte bal tussen de boarding panelen nog tot een smashklare pass om te buigen, zijn knie bezeerde en even recuperatie nodig had. Het leidde tot zijn eerste maar ook enige mindere moment dit seizoen waardoor Gent een eerste keer in de wedstrijd kon voorkomen met 8-7. In de derde beurt was bij 14-22 de wedstrijd eigenlijk gespeeld maar toen liep een minder geconcentreerd Knack Volley op een blokkend counterend Gent wat het team van coach Jan Van Huffel nog deed remonteren en even hoop gaf op een eerreddende set (20-22). Maar achtereenvolgens Tuerlinckx, Verhanneman en uitblinker Fragkos (19 punten) konden net op tijd set drie afronden.

Onze Noor, Rune Fasteland, mocht na zijn knappe wedstrijd op Lindemans Aalst, waarin hij tien punten scoorde, de tweede wedstrijd op rij in de basis starten en bevolkte samen met Pieter Coolman het centrum. Verder geen verrassingen want de basis werd vervolledigd met setter Stijn D’Hulst, receptie-hoekspelers Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos, opposite Hendrik Tuerlinckx en libero Denis Deroey. We noteerden eveneens één invalbeurt voor Mathijs Desmet.

Dat Knack Volley geconcentreerd en vooral gedreven opende illustreerde het door de eerste set, met Verhanneman aan de servicelijn, naar 0-5 door te trekken. Eerst met een zuivere ace (0-1), daarna met twee storende services die de Gentse opbouw verstoorden en Kjaer Hougs Tobias en Jente De Vries aanvallend in de fout dwongen. Stijn D’Hulst trok bij Knack Volley alle aanvallende registers open en zowel Verhanneman als Fragkos als Tuerlinckx werkten af naar 3-11. Knack bleef risicovol serveren en alle Gentse aanvallende intenties resulteerden in fouten wat het Knack gemakkelijker maakte om van 7-11 naar 9-19 door te trekken. De twee Gentse punten kwamen er door een servicemisser van Fragkos en een zeldzaam aanvallend punt van De Vries. Diezelfde De Vries kon dan samen met Vandecaveye en Hougs Tobias enkele punten scoren. Ondertussen liet Fragkos een foutloze aanvallende reeks van vier punten optekenen naar 13-23. Fasteland sloeg naar 12-23, Fragkos smashte de setbal op het scorebord (13-24) en opnieuw Fasteland zorgde voor 13-25 setwinst. Die eerste beurt scoorde Knack Volley vier aces, twee van Verhanneman en evenveel van Fragkos, met over heel de wedstrijd negen aces tegenover één bij Gent. De bezoekende aanvallers werkten zowat alles af wat zij op een  presenteerblaadje door setter D’Hulst aangeboden kregen in de openingsset.

We zagen aanvankelijk hetzelfde scenario in set twee want Knack Volley sloeg opnieuw een vijfpuntenkloof naar 0-5 dank zij Coolman met een aanval en een servicepunt, een aanval van Fragkos én een blok van Tuerlinckx op Vandecaveye naast een misser van De Vries voor Caruur Gent. Hougs Tobias en Ogink scoorden dan wel naar 3-6, moment waarop Stijn D’Hulst zich even verslikte in de boarding en even moest bekomen. Nog wat ‘groggy’ ging Stijn even in de fout en Gilles Vandecaveye sloeg Gent een eerste maal op voorsprong (7-6). Caruur Gent hield vooral via Vandecaveye die aanvallend niet meer af te stoppen was tot 12-13 stand. Maar wanneer Knack Volley opnieuw op volle toeren draaide waren de Roeselaarrse aanvallers niet meer af te stoppen tot de 14-20 op het bord stond. Die achterstand kon Caruur Gent niet meer herleiden. Jente De Vries counterde met een blok op Andreas Fragkos de 19-23 op het bord maar Fragkos zorgde voor de setbal die Hendrik Tuerlinckx verzilverde naar 20-25.

De derde set is vlug verteld. Knack Volley sloeg zich van 4-5 via 6-12 naar 9-19. Maar vergat dan op hetzelfde elan door te gaan. Roeselare speelde blijkbaar wat minder geconcentreerd en dat gaf Gent, dat Simon Plaskie inbracht voor Jente De Vries, de gelegenheid om aan die achterstand te knagen. Vooral door Roeselaarse onzuiverheden kon de thuisploeg aansluiten. Zo sloegen Fragkos éénmaal en Tuerlinckx tweemaal onbesuisd buiten, werd Hendrik tweemaal afgeblokt en werd ook Verhanneman blokkend gecounterd. Bij Gent scoorden Wannes De Beul en Simon Plaskie wel aanvallend zodat er opeens 20-22 op het scorebord stond. Knack Volley mocht zich gelukkig prijzen dat het Gentse blok, dat Hendrik Tuerlinckx naar 21-22 counterde, in het net bleef hangen waardoor het integendeel 20-23 werd. Matthijs Verhanneman serveerde daarop met een halve ace de matchbal op het scorebord (20-24), Simon Plaskie snoepte die af (21-24) maar Andreas Fragkos, die aanvallend een dijk van een wedstrijd speelde en aan 59% afwerkte, beslechtte snoeihard naar 21-25 en de halve finale was een feit.

Die halve finale wordt over twee wedstrijden beslecht met Knack Volley dat op zaterdag 30 januari 2021 Tectum Achel ontvangt in de Tomabelhal (of vrijdag 29 januari) om een week later op zaterdag 6 februari naar Limburg te reizen voor de terugwedstrijd.