Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley grijpt de eerste plaats

Nu we weten dat het kapsel van Bart Tommelein door zijn kapper onder handen genomen werd, is de wereld er weer een stap op vooruit gegaan. Dat er reeds 365.355 Belgen een eerste dosis van het vaccin kregen en dus 3,98% nog ver verwijderd is van de beoogde 70% lijkt ons al wat relevanter qua nieuwswaarde. Wellicht zullen de afgelaste wedstrijden wegens een onbespeelbaar veld ook wel de voorpagina halen wegens het ‘essentiële’ karakter ervan. Wat haalt er de voorpagina zeker niet maar interesseert de volleyballiefhebbers zowel in Roeselare, Aalst, Leuven en wellicht ook in Maaseik des te meer: het allerlaatste duel in de eerste fase van het kampioenschap. De inzet was gekend en liet niets aan de verbeelding over. Maar ook ere aan wie ere toekomt: alle respect voor Lindemans Aalst dat wel zijn fiat gaf om de wedstrijd een dagje uit te stellen na de Europese opdracht van Knack Volley.

De eindscore is inmiddels gekend: 3-0 voor Knack Volley. Had het er anders kunnen uitzien? Mogelijks, mochten de bezoekers de eerste spannende set binnengehaald hebben. Een onstuitbare Jeroen Oprins maakte het Knack Volley (met Sander Depovere, Andreas Fragkos, George Huhmann, Stijn van Schie, Rune Fasteland, Michiel Ahyi en Dennis Deroey) wel echt heel moeilijk. Maar Stijn van Schie evenaarde het puntenaantal en scoringspercentage van de bezoekende opposite (6 punten aan 67%). Knack Volley kon zijn vier opslagmissers beter compenseren met vier aces. En één van die vier aces kwam er op een cruciaal moment want na een 22-23 achterstand kon Rune Fasteland eerst de bordjes gelijk hangen zodat Mathijs Desmet even aan de serveerlijn kwam. ‘Popeye’ deed dat met succes zodat Knack Volley en niet Lindemans Aalst de eerste setbal kreeg. Een spijtig misverstand tussen Dennis Deroey en Mathijs Desmet hielp de eerste kans om zeep maar Stijn van Schie haalde tweemaal vernietigend uit zodat de 426 kijkers een setstand van 26-24 te zien kregen.

Serverend ging het in set twee zeker niet beter voor de thuisploeg met liefst zeven servicemissers tegenover één ace. Dit liet de bezoekers toe de schijn nog even op te houden want aanvallend bakten ze er niets meer van (slechts zeven winnende punten). Het gevaar Jeroen Oprins werd succesvol gepareerd. En een meesterlijke Michiel Ahyi liet zo maar eventjes negen streepjes achter zijn naam zetten met een duizelingwekkende 73%. Jeroen Oprins scoorde zijn eerste van twee punten in deze set bij 10-9. Eer we daar waren had onze hoofdaanvaller er drie op een rij binnen gekegeld (4-, 5- en 6-3). Stijn van Schie luidde dan maar de aanvalsbel : 11-9 met een score en 12-9 op service (de enige ace voor Knack Volley in deze set trouwens). Michiel Ahyi, een blok van Andreas Fragkos en een blok van Michiel Ahyi deden bij de gehavende bezoekers de moed in de schoenen zinken. Ze zagen reeds hun wereldberoemd Carnaval afgelast en het zag er meer en meer naar uit dat voor het eerst sinds (?) ze de play-offs zouden mislopen. De schade bleef oplopen tot 19-11. Wat coach Johan Devoghel ook probeerde, time-outs, wissels… hij kreeg de trein niet meer op de rails. De 448 kijkers zagen dat Andreas Fragkos, op alweer een sterke service van Stijn van Schie, de rebound nam: 25-15.

Set drie zal pijn gedaan hebben aan de ogen van alle Aalsterse supporters en bij uitbreiding veel volleyliefhebbers. Knack Volley nam zijn tegenstander direct in een wurggreep en loste zijn prooi niet meer : 2-0, 5-1, 9-2, 10-3. De statistieken vertellen ons dat in deze set Jeroen Oprings 2 punten scoorde (17%), Simon Van de Voorde 1 blokpunt en José Gomes 1 aanvalspunt (eveneens aan 17%) en dat was het dan. Knack Volley slaagde er zeven keer niet in een service succesvol over het net of binnen de lijnen te houden. En droeg dus in ruime mate bij tot de 12 punten die de bezoekers aan hun kant van het scorebord kregen in deze set. Uiteraard zal de opmerkzame supporter terecht attenderen op de vier aces die wel lukten. En een ace van setter en Star of the Game Sander Depovere maakte een einde aan de lijdensweg van de geteisterde bezoekers. Maar in Leuven sprongen ze ongetwijfeld een gat in de lucht met het bereiken van de play-offs, een mijlpaal voor de ploeg van coach Kris Eyckmans.

En zo eindigt Knack Volley op de eerste plaats in de eerste fase van de competitie en hield het een geslaagde generale repetitie voor de strijd op de eerste trofee van dit seizoen : de beker. Wordt het een zes op een rij of kan Greenyard Maaseik voor het eerst sinds 2012 de beker nog eens meepakken?

Na de bekerfinale vliegt onze grote concurrent richting Rusland om er de Belgische kleuren te verdedigen. Hierna wordt de strijd verder gezet in respectievelijk twee volleytempels en twee kleinere zalen. De favorieten zijn gekend maar de niet-favorieten kennen dan weer geen enkele druk en kunnen complexloos het leven van de ‘grote twee’ moeilijk maken. De kans, hoewel niet onbestaande, dat het een finale Menen-Leuven wordt is wellicht klein. Maar ervan uitgaan dat het weer een onder-onsje wordt tussen de kampioenen van de laatste 25 jaren is dan evenzeer uitermate gevaarlijk. Spannend wordt het zonder enige twijfel, om te beginnen aanstaande zondag al.

Foto’s van de wedstrijd en de stream van de volledige wedstrijd kan je opnieuw bekijken hieronder.

Matchreport Knack Volley – Lindemans Aalst

_MG_1835

knack Aalst 14 februari 2021 002

brilsmurf 15/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.