Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley gaat de Champion Play Off in met een bonus van vijf punten

Na de voorlaatste speeldag in de Lotto Volley League ligt de klassering min of meer in een beslissende plooi. De nummers één, twe en drie zijn gekend en dat zijn respectievelijk Knack Volley Roeselare, Greenyard Maaseik en BDO Volley Haasrode Leuven. Caruur Gent liet, door verrassend verlies in Achel, een unieke kans liggen om een stevige optie te nemen op plek vier maar kan mogelijks deze stek toch nog veroveren mits duidelijke winst tegen Axis Guibertin op de slotdag.

De bonus van vijf punten die Knack Volley, dankzij zijn vlekkeloos parcours, bijeen speelde geldt echter enkel en alleen ten op zichte van het nummer zes, Lindemans Aalst. De acht en zeventien punten dat het momenteel voorstaat op de nummers twee en drie in deze reguliere competitie worden gereduceerd naar één en twee punten.

Tot zover de conclusie van deze speeldag.

In luik twee van de trilogie tussen de twee grootheden opteerden beide coaches voor enkele andere spelers. Zo konden bij Knack Volley zowel Michiel Ahyi als Sander Depovere hun bijdrage leveren. En beiden deden méér dan een stevige duit in het zakje want Michiel Ahyi liet aanvallend een 59% optekenen met in totaal 14 punten. Sander Depovere van zijn kant werd door coach Fulvio Bertini verkozen als Star of the Game.

Ook bij Greenyard Maaseik waren er andere gezichten te zien. Verrassend was dat Shahsavan Baghdady enkel een korte invalbeurt in set drie kreeg. Luciano Aloisi, Elias Thys en Nazar Hetman kregen hun kansen. We laten het wijselijk aan het oordeel van de thuissupporters over in welke mate ze met grote onderscheiding of een dikke buis hun proeven doorstonden.

Uitblinker en topscorer Jolan Cox hield in set 1 zijn team lang naast dat van de bezoekers terwijl Nazar Hetman de missers opstapelde. De kloof die er kwam bij een 14-18 werd nog één eenheid groter (18-23) maar tweemaal Adam Bartos en een misser van Märt Tammearu boden het thuispubliek nog een sprankel hoop: 21-23. Die hoop werd echter door Rune Fasteland en Michiel Ahyi de kop ingedrukt (21-24 en 22-25).

In een vorig artikel hadden we het reeds over de ‘points by opponent error’ en ook deze keer impacteert deze statistiek een deel van het wedstrijdresultaat. Greenyard Maaseik kon deze statistiek enkel in set drie enigszins onder controle houden met zeven stuks maar bezondigde zich in set één en twee aan respectievelijk tien en twaalf missers. Met slechts vier in set één en tweemaal drie stuks in de volgende sets deed Knack Volley het op dit vlak opnieuw een stuk beter. Maar ook qua servicekwaliteit en -efficiëntie waren de betere cijfers voor de Landskampioen (vier aces tegen zes missers).

De tweede set werd al snel in een beslissende plooi gelegd (4-8) en bij een 7-13 tussenstand verbruikte coach Fulvio Bertini reeds zijn tweede time-out. Twee punten op een rij waren het positieve resultaat (9-13) maar deze gunstige trend werd teniet gedaan door twee opeenvolgende missers van Nazar Hetman nadat Märt Tammearu de remonte een halt toeriep: 9-16. Knack Volley bedreigen in deze set lukte de thuisploeg niet meer en met een afknapper van jewelste (een service richting wedstrijdtafel) viel ook het doek over set twee: 17-25.

De tijdelijke inbreng van Ferre Reggers en Renet Vanker bij een 9-10 tussenstand in set 3 gaven Greenyard Maaseik een boost (14-12) maar ze mochten bij 15-13 terug naar de huppelhoek en prompt nam een autoritaire leider het commando opnieuw over. Greenyard Maaseik parkeerde zijn score op parkeerplaats nummer 15 terwijl Knack Volley zijn pletwals dirigeerde richting cijfertje twintig. En daarbij werden alle mogelijke gereerdschappen gebruikt: aces, blocks en winnende aanvallen. De vijfpuntenkloof (15-20) bleek voldoende om ook deze derde set binnen te halen (19-25) en de wedstrijd met 0-3.

Door alle competities heen leidt Knack Volley dit seizoen met 15-3 in de setstanden tegenover Greenyard Maaseik. Maar deze statistiek is totaal overbodig voor de wedstrijd van komende woensdag en we herhalen wat we reeds veel eerder schreven: prestaties uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Dat het niet van een leien dakje zal lopen binnen enkele dagen, daar kun je alvast van op aan. Enkel een knalprestatie zal ons, ondanks een gunstige uitgangspositie, een ticket naar de volgende ronde bieden. Succes team!

Foto’s Jan Vanmedegael

Knack Volley wint 0-3 in Maaseik en is regulier kampioen

Brilsmurf 12/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.