Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley brengt belangrijk punt mee naar huis

Uiteraard was iedereen benieuwd of Greenyard Maaseik de lijn kon doortrekken van zijn sublieme prestatie gedurende de midweek, waarbij het met volley-intellect ei zo na een stereotype powerende miljoenenploeg versloeg. Evenzeer waren we geïnteresseerd naar de evolutie van de jonge setter Liam Mc Cluskey met echter ook de brandende vraag of de Limburgers andermaal gaan voor een Medical Joker (blijkbaar moet hiervoor iemand in het buitenland gevonden worden die dan ook nog buitenlander is). En was het ook uitkijken naar het weerwerk dat Knack Volley zou bieden, want we brachten best iets van punten mee naar huis met het oog op de twee cruciale duels tegen Decospan Menen. De grensploeg had een moeilijke eerste set tegen BDO Haasrode-Leuven maar nam vervolgens overtuigend de maat van het nummer vier met een indrukwekkend rapport voor middenman Martijn Colson. Sowieso zijn we verwittigd!

De eerste set werd alvast een nagelbijter en ging tot diep in de dertig punten. Een eerder onaangename verrassing kregen onze supporters voorgeschoteld met het zien van de basisopstelling waarbij bleek dat onze rots in de branding, Matthijs Verhanneman, niet inzetbaar was. Het setbegin was duidelijk voor de thuisploeg dat de medewerking kreeg van de netrand en zo tot 5-1 kon uitlopen. Maar een oersterke Pieter Coolman nam zijn maats op sleeptouw en bij 6-5 had Pieter reeds vier streepjes achter zijn naam. Hij zou in deze uitgebreide set in totaal negen punten bijdragen. Alweer een netrollertje, deze maal van Jan Martinez bracht Greenyard Maaseik opnieuw drie punten voor (10-7) maar deze keer excelleerde Andreas Fragkos en zorgde  hij met twee scores voor de 10-10. Hendrik Tuerlinckx bracht Knack Volley voor het eerst op voorsprong bij 12-13. Maar meer dan twee punten kon het zijn rivaal niet terugwijzen. Er volgde net geen vierde netroller maar wel 14-16 in ons voordeel. Met een onhoudbare bal van Hendrik Tuerlinckx ging Knack Volley met twee punten voorsprong money-time in : 18-20. Andreas Fragkos deed er zelfs nog eentje bovenop. Pieter Coolman zorgde voor het eerste setpunt (22-24) maar Jolan Cox vermeed setverlies en helaas voor ons plaatste Andreas Fragkos zijn pipe buiten de lijnen zodat het herbeginnen werd : 24-24. Beide teams kregen meerdere kansen om de set binnen te halen en op misschien niet de mooiste wijze, want het was een voetfout opgemerkt door tweede scheidsrechter Tom Knaepkens die de setstand deed overhellen naar 31-33, haalde Knack Volley set 1 binnen. Jelte Maan bleef, traditiegetrouw, nog even hoofdscheidsrechter Koen Luts, nog steeds met lange haren, bestoken maar tevergeefs.

In set twee en drie bleven de ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd. In set twee hield Knack Volley stand tot 13-13, in set drie tot 12-12. Maar in beide gevallen wierp Greenyard Maaseik volop zijn serverende troeven in de strijd en dit rendeerde optimaal. Op het einde van set drie stonden er reeds negen aces aan de kant van de thuisploeg tegen twee voor Knack Volley op het statistics blad. Waar in set drie de cijfers nog wat meevielen (25-21) was het verdict in set twee een stuk genadelozer: 25-16.

Er bleef Knack Volley enkel nog set vier over om te proberen minimaal één punt mee naar huis te nemen. Tijd voor wat Popeye-stuntwerk dacht Mathijs Desmet, die opnieuw een beresterke prestatie afleverde. Drie van zijn aces op rij gaven Knack Volley al snel wat ademruimte (5-9). Met zijn 10-13 nam hij zelfs het commando over in de scorelijst van zijn kapitein, die een tijdje op 17 punten bleef steken. Mitchell Stahl deed coach Steven Vanmedegael naar de time-out grijpen (16-18). Bij Greenyard was het al Jolan Cox (terecht verkozen tot Star of the Game) wat de klok sloeg en hun hoofdaanvaller vervulde zijn plicht met brio. Maar zelfs hij kon niet beletten dat Mathijs Desmet zijn puntentotaal nogmaals aandikte (20-23), Pieter Coolman met een éénmansblok op Jan Martinez setbal versierde (21-24) die vervolgens door Hendrik Tuerlinckx in tweemaal afgemaakt werd : 22-25. Daarmee was een héél belangrijk punt binnen en bood set vijf zelfs kans op meer.

Maar die hoop bleek al snel ijdel te zijn. Een videochallenge toverde de foutieve 2-0 nog om tot 1-1 maar daarna snelde de thuisploeg in sneltreinvaart weg, geholpen door de verzamelde werken van Jelte Maan (19 punten) en Jan Martinez (17 punten): 6-3. Pieter Verhees zorgde eerst nog voor de 7-3 vooraleer de ingevallen Sander Depovere en Hendrik Tuerlinckx verwoed poogden de kloof te dichten: 7-5. Bij 8-5 werd er van kant gewisseld. Een loeier van Jolan Cox ontnam Knack Volley al snel verdere illusies, en zij die dat nog niet door hadden werd het vlug duidelijk na een blok van Jan Martinez (10-5). Jolan Cox deed er nog een zoveelste ace bovenop (13-6) en deze maal waren er geen zes matchballen nodig om de twee punten definitief aan Greenyard Maaseik toe te kennen.

Een juiste analyse van het verschil tussen de prestaties van de twee ploegen laten we aan de experts over, maar het leek ons dat we hier te maken kregen met een correcte weergave van de inzetbare machtsverhoudingen. De tussenstand in de onderlinge duels staat dit seizoen inmiddels op 2-2, maar met een belangrijke nuance dat de match waar het echt om de knikkers ging door Knack Volley werd binnengehaald.

Binnen een week zullen we heel wat wijzer zijn. Een makkie wordt het zeker niet want in Menen geloven ze in elk geval in hun kansen. Vanuit ons kot, meer dan ooit, komaan Knack Volley.

Matchreport Greenyard Maaseik – Knack Volley Roeselare

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 08/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.