Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley breekt overeenkomst met Steven Vanmedegael open

Als er één iets de werking van Knack Volley kenmerkt dan is het wel haar grote stabiliteit. Stabiliteit in sponsors, in bestuur, in medewerkers, in spelersgroep én in trainer-coaches. Met slechts vier namen op de pay-roll in de laatste drie decennia doet wellicht géén enkele club beter: Marc Spaenjers (vier seizoenen), Dominique Baeyens (vijftien seizoenen), Emile Rousseaux (zes seizoenen) en momenteel Steven Vanmedegael (drie seizoenen als hoofdcoach en vijf als assistent-coach). Voor Steven komen daar nu minstens nog drie seizoenen bij! Zou er iets in het Roeselaarse drinkwater zitten?

Steven Vanmedegael tekende zijn eerste overeenkomst met Knack Volley bij de start van het seizoen 2013-2014. Hij volgde toen als assistent-coach Bart Hungenaert (na ook al twaalf seizoenen!) op. Op dat ogenblik had Steven er reeds zeven jaar Topsportschool als trainer, assistent-trainer of scouter opzitten. Met de huidige generatie Red Dragons behaalde hij in die periode driemaal brons op internationale jeugd of juniorcompetities. In het totaal was hij aanwezig op vier WK’s en op zes EK’s. Met Steven als assistent-coach onder Emile Rousseaux speelde Knack Volley elf finales (kampioenschap en beker) waarvan het er negen won. In zijn voorbije drie seizoenen als hoofdcoach plaatste Steven Knack Volley in alle finales (kampioenschap, beker en supercup) en behaalde hij hierin zesmaal winst op zeven:  één landstitel, drie bekerwinsten en twee supercups. De straks 35-jarige coach heeft er dus vijftien jaar werking aan de top van het volleybal opzitten. Daar moet je uitstekende adelbrieven voor kunnen voorleggen. Onbegrijpelijk dat dit niet door iedereen binnen de volleybalwereld wordt erkend.

Bij Knack Volley geniet Steven Vanmedegael deze appreciatie duidelijk wel. Dadelijk na het behalen van zijn eerste, en wellicht niet laatste, kampioenstitel met Knack Volley zat Steven al een eerste maal samen met de Sportieve Cel van Roeselare. De gesprekken die daarop volgden hebben geleid tot het openbreken van zijn lopende overeenkomst. Steven Vanmedegael had nog een contract tot op het einde van het seizoen 2021-2022. Dit wordt nu verlengd tot op het einde van het seizoen 2023-2024. Hiermee wil Knack Volley de stabiliteit binnen de club behouden en de honger naar succes en prijzen bevestigen.

Proficiat Steven!

 

eejo 13/05/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.