Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley boekt, op wereld parkinson dag, als eerste team zijn ticket voor de finale

Enkele hoogtepunten uit dit duel

Met het oog op het behalen van de nodige drie punten nam coach Steven Vanmedegael geen risico en ging hij van start in wat momenteel zijn basisteam blijkt te zijn. Dit betekent dat hij Seppe Rotty de voorkeur geeft en Märt Tammearu op de bank houdt. De voormalige Speler van het Jaar dankte zijn coach voor het vertrouwen en werd prompt topscorer met een indrukwekkende scoresheet: aanvallend 11 op 15, twee blocks en drie aces.

Maar vooraleer de wedstrijd werd aangevat was er een moment van stilte voor het veel te vroege heengaan van ex-speler Brecht Dewyspelaere die dit weekend plots overleed. Je hoorde letterlijk een speld vallen in de Tomabelhal.

Er was ook een moment van vieren en het is eerder uitzonderlijk dat dit voor een tegenstander gebeurt, in casu Jelle Sinnesael die aan zijn laatste optreden in de Tomabelhal begon. Hij kreeg uit de handen van ex-ploegmakker maar ook ex-tegenstander Stijn Dejonckheere een aandenken en collega-‘kapting’ Matthijs Verhanneman had nog een magnum Filou in petto. The Blue Wall zette de twee ‘West-Vlaamsche kaptings’ in de kijker met een passend spandoek en van het talrijk en vooral jonge publiek kreeg de Wevelgemnaar een verdiend applaus.

Ook coach Frank Depestele deed beroep op zijn basisspelers. Met Maxime Capet aan service en dadelijk twee succesvolle pipes voor de Fransman waren de eerste punten voor de bezoekers. Hoewel de recepties niet perfect bij Stijn D’Hulst arriveerden waren de Knack-aanvallen vervolgens toch succesrijk (7-6). Tot Basil Dermaux aan de serveerlijn kwam. De jonge hoofdaanvaller bombardeerde de overkant alsof het een lieve lust was en plots keek de thuisploeg tegen een 7-10 score aan. Deze achterstand vroeg vanzelfsprekend om een time-out. Knack Volley herstelde de opgelopen schade (11-11) maar moest wat later de bezoekers alweer een drietal punten laten uitlopen: 14-17. Hoewel Maxime Capet in service duidelijk geviseerd werd hield hij stand en kroonde zich in set één tot topscorer bij zijn team met een mooie 6 op 10. Bij Knack Volley was deze rol weggelegd voor Pablo Kukartsev die nog een stukje beter deed met aanvallend 7 op 11 en nog een block erbovenop. Het duurde zelfs tot 19-19 (ace Seppe Rotty) vooraleer Knack Volley opnieuw zijn voet naast Decospan Menen kon plaatsen. Om met een winnend block van zijn kapitein voor het eerst weer aan de leiding te komen (22-21). Met een opslagfout van Basil Dermaux kreeg de Landskampioen zijn tweede kans op setwinst en die klus was gesneden koek voor Pablo Kukartsev (26-24).

Dat we hiermee het meest spannende deel van dit duel achter de kiezen hadden wisten we pas nadien. In set twee remonteerde Decospan Menen na 10-6 nog naar 10-9 maar moest vervolgens de wet van de sterkste ondergaan: 15-9, 18-10, 23-12 en tenslotte 25-15. Duidelijker kon niet.

In set drie zag het er iets beter uit voor de grensploeg die tot 14-13 zijn karretje kon aanhaken. Of de inbreng van de nieuwe spelers Thiemen Ocket, Lou Kindt en Matthieu Vanneste hiermee iets te maken hadden laten we in het midden. Maar serverend konden de bezoekers de Knack-defensie niet meer in verlegenheid brengen en met Star of the Game Seppe Rotty aan de serveerlijn draaide de machine opnieuw op volle toeren naar 21-14. Set- en wedstrijdwinst werden in schoonheid binnengehaald door een loepzuivere ace van Pablo Kukartsev: 25-16.

Star of the game: Seppe Rotty

En zo zet Knack Volley een nieuwe stap binnen zijn laatste doelstelling: het vernieuwen van zijn landstitel. Dat het toevallig op wereld parkinson dag geschiedde doet in deze wedstrijdimpressie niets terzake tenzij voor de meer dan 50 000 Belgen die, zoals ondergetekende, betrokken zijn.

Zaterdag wacht een duel bij Caruur Volley Gent (zaterdag 15 april) waarna we richting Lindemans Aalst trekken voor de inhaalwedstrijd (woensdag 19 april). We beëindigen deze ronde tegen het Volley Haasrode Leuven van Hendrik Tuerlinckx dat momenteel op een mooie derde plek prijkt (zaterdag 22 april).

 

Foto’s

https://www.hln.be/sport/roeselare-loopt-5-punten-uit-op-maaseik-na-winst-in-derby~a0db8313/ 

 

het verslag in de Krant van West-Vlaanderen door Rik Bekaert

Rik Bekaert

Door met 3-0 te winnen van Decospan Menen is Knack Volley Roeselare mathematisch zeker dat het de titelfinale speelt. Of dat mét het thuisvoordeel zal zijn, hangt af van de resultaten in de drie resterende wedstrijden. Knack won tegen Menen de eerste set met het kleinste verschil (26-24), maar nam nadien gemakkelijker afstand met 25-15 en 25-16.

Seppe Rotty heeft coach Vanmedegael alvast overtuigd van zijn kunnen want startte weer meteen in de basis en beschaamde dat vertrouwen niet want werd door coach Depestele achteraf terecht uitgeroepen tot ‘Star of the Game’.

Gelijkopgaande eerste set

Menen sukkelde sedert de bekerfinale in een dipje en kwam nog te zelden tot het betere volleybal wat zich in een troosteloze laatste plaats vertaalt. Als Menen evenwel tegen Roeselare speelt, kan het altijd iets meer en dat demonstreerde het in de eerste set. Roeselarenaar Dermaux pakte inleidend uit met straf serveerwerk en dat leidde, mee met een knappe afwerking van zowel Dermaux als Capet die ook al serverend scoorde, tot een gelijkopgaande eerste beurt. Koukartsev kon met een gevarieerde afwerking Knack van 14-17 naar 20-20 brengen. Het leidde een prangend slot van de eerste set in waarin Koukartsev de setbal op het bord spijkerde die Capet wel nog neutraliseerde eer de Argentijn finaal 26-24 afrondde.

Roeselare neemt de maat

Daarmee was evenwel het beste gezien van Menen, dat in zowel de eerste herneming als derde beurt halfweg de set moest afhaken. In set twee was het weer het gevarieerd verdeelwerk van D’Hulst die zowel Koukartsev als Rotty en Verhanneman succesvol solliciteerde. Knack trok ook de servicedruk op en Menen zag een manke receptie geregeld afgestraft. Verhanneman tekende voor de 21-11 waarna Knack met 25-15 verdubbelde.

De derde beurt kon Menen, waar Depestele er Ocket inbracht aan de spelverdeling en Vanneste weer de plaats van Capet innam, gelijke tred houden tot 12-11. Maar dan maakte Rotty met drie verschroeiende services het verschil naar 18-14. Aanvallend scoorde Roeselare omzeggens alles want verdeeld over alle spelers scoorde Knack maar liefst veertien punten uit zeventien sollicitaties. Het was overigens met een ace dat Roeselare de partij afmaakte.

Zaterdag reist Knack Volley Roeselare naar Caruur Gent, volgende week woensdag staat de inhaalwedstrijd bij Aalst op het programma.

Brilsmurf 12/04/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.