Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley blijft overtuigend op bekerkoers

Een mooi gevulde zaal Schotte in Aalst, met daarbij een flinke schare Knack Volleysupporters, kon het volledige speelveld zien.

Foto Filip Cappelle

Zij waren getuige van een gelijk opgaande eerste set (8-8). Bij de Bekerhouder solliciteerde Stijn D’Hulst in de aanvangsfase volop Matthijs Verhanneman die driemaal secuur afwerkte. Enkele aanvallende missers boden de thuissupporters volop hoop (12-9) maar die verdween als sneeuw voor de zon door drie opeenvolgende missers van hoofdaanvaller Alvaro Gimeno (12-13). Een nieuwe voorsprong van de Ajuinen na een winnend block van Lampros Pitakoudis werd gecounterd door Steven Vanmedegael via een time-out. Christophe Achten kon, spijtig voor hem, niet hetzelfde resultaat boeken bij zijn time-out (19-20). Seppe Rotty, nochtans iets minder in zijn sas in zijn gelegenheidsrol, scoorde en dat voorbeeld werd gevolgd door zijn kapitein. Dan maar een tweede time-out bij 19-22 moet de Aalsterse coach gedacht hebben en na een servicemisser van Simon Plaskie en een succesvollge aanval van Berre Peters verscheen de zon weer van achter de wolken (21-22). Driewerf helaas voor de thuisploeg faalde diezelfde Berre Peters tot tweemaal toe (21-23 en 22-24) waarop Seppe Rotty met een winnend block niet alleen de set binnenhaalde maar ook een psychologisch voordeel.

Lindemans Aalst leek echter niet uit zijn lood geslagen en ging verschroeiend van start in set twee: 4-0. De logische snelle time-out bij Knack Volley bracht weer raad (4-2) maar toch duurde het tot 8-8 vooraleer beide ploegen weer in balans kwamen. Twee winnende blocks van Seppe Rotty waren hier zeker niet vreemd aan. Nog twee blocks later (Simon Plaskie 9-11 en alweer Seppe Rotty 10-12) deden de thuisploeg naar de noodrem grijpen en bij 14-14 was de mini-break ongedaan gemaakt. Met zowaar een winnende aanval van Stijn D’Hulst en nog maar eens een block, deze keer met als auteur Pieter Coolman moest Christophe Achten, na een misser van zijn opposite (16-18) alweer ingrijpen. Knack Volley bleef echter zeer secuur serveren (met slechts één misser over de volledige set) en dwong de thuisploeg meermaals in de fout zodat de bordjes in een mum van tijd een beslissende 16-22 vertoonden. Dit voordeel liet Knack Volley, tot vreugde van zijn meegereisde Blue Wall, niet meer ontglippen en sloot de set met 18-25 winnend af.

In set drie was de betere start, met een score van Henri Treial en twee aces van Seppe Rotty, deze keer voor Knack Volley (0-3). De uitdager kon het verschil weliswaar nog reduceren tot 1 punt (5-6) maar bleef achter de feiten hollen. Tegenover opnieuw slechts één servicemisser voor de 17-20 stonden alweer drie aces. Ook de derde ace kwam uit de schouder van Seppe Rotty (14-18). Twee missers van Alvaro Gimeno (19-23 en 24) werden gevolgd door het beslissende punt en was getekend ‘Star of the Game’ Matthijs Verhanneman: 19-25.

Al bij al een misschien onverhoopt overtuigend succes tegen ploeg in vorm Lindemans Aalst maar anderzijds zonder discussie oververdiend. Hiermee neemt Knack Volley een belangrijke stap richting een nieuwe bekerfinale. Rekenaars zullen uitcijferen dat twee winnende sets volstaan om een Golden Set te vermijdenen en dat is correct. Maar waarom niet, net zoals komende woensdag in het duel tegen Olympiakos Pireaus, gaan voor de volle buit? Met de hulp van zijn supporters moet dit zeker lukken

foto’s

 

 

DeePee 17/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.