Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley blijft ongeslagen in de Lotto Volley League

Net zoals de eerder onverwachte vijfsetter tegen Axis Guibertin stond ook deze niet ingeschreven in het ideale scenario voor Knack Volley Roeselare. We hadden op voorhand reeds onze twijfels want wanneer je als rasechte West-Vlaamse ploeg in het paars speelt leek dit ons wat op ‘vragen om problemen’. En dan vermijden we hier bewust het doortrekken van de parallel. Als fervent blauw-zwart supporter was het voor Pieter Coolman nog een grotere opgave maar om in het wit te kunnen aantreden moest hij de post van libero innemen en dat was net een brug te ver.

Met de nodige zin voor overdrijving en veel vrije interpretatie van de spelregels schrijven we dat Knack Volley de wedstrijd won met 4-1. De statistieken op de website van de Lotto Volley League leren ons immers dat in de eerste set Decospan Menen 13 ‘points by opponent error’ cadeau kreeg. Zelf scoorde het er eveneens dertien stuks. En niettegenstaande de aanzienlijke bijdrage van Märt Tammearu (acht punten) en Pablo Kukartsev (vijf punten) moest Knack Volley toch de setwinst uit handen geven. Het kon de 20-17 niet vasthouden en Max Capet was de killer van dienst (24-26).

De Fransman ging met twee aces verder op zijn elan en dat bij een 0-4 coach Steven Vanmedegael naar de time-out greep was de logica zelve. Dit bracht soelaas want Knack Volley ging erop en erover (8-7). Toch moest het blijven bikkelen en was het rekenen op een substantiële bijdrage van Pablo Kukartsev (acht punten) om setwinst binnen te halen. Hoewel Decospan Menen zijn eigen bijdrage verhoogde naar tweemaal 16 punten kon het niet beletten dat het met respectievelijk 25-20 en 25-19 op achterstand kwam.

Coach Frank Depestele hield voor set vier Thiemen Ocket aan de pass en ook Mathieu Vanneste ging van start. Het waren in eerste instantie de vier scores van Basil Dermaux die ervoor zorgden dat de vice-kampioen al snel een beslissende voorsprong nam (6-10). Maar ook Jiri Hanninen, Mathieu Vanneste en Arno Van de Velde wilden niet onderdoen en ook zij kregen in deze vierde set elk vier streepjes achter hun naam. De maximale kloof werd acht punten (11-19) en dus kon de volgelopen Tomabelhal (met dank aan sponsor Beobank) zich opmaken voor een belle. Knack Volley probeerde het onmogelijke, kwam nog op drie punten (20-23) maar kon de ‘decider’ niet vermijden (21-25). En dit tot grote vreugde van blok zes in de Tomabelhal onder aanvoering van Groscaisse.

Maar dan verstomde het tromgeroffel al heel snel, het instrument bleef onaangeroerd stof pakken want met een demarrage naar 7-2 en ondanks twee time-outs van coach Frank Depestele liet de thuisploeg er geen gras over groeien of twijfel over bestaan wie de wedstrijd zou winnen. De vijf punten werden er zeven (10-3) om het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Cambré te horen bij 15-9. Libero Dennis Deroey werd daarop door bezoekende coach Frank Depestele tot Star of the game verkozen.

Foto Jan Vanmedegael

Wat Decospan Menen vorig seizoen niet lukte in de play-off finale lukte nu wel … een set pakken, twee sets pakken en zelfs een punt meekapen. Dit punt zou nog van goudwaarde kunnen blijken bij de afrekening van de eerste competitiefase. Knack Volley is dan wel al mathematisch zeker van kwalificatie voor de ‘Champions Play Off ‘, de koppositie is dit (nog) niet. En al is het voordeel dan minimaal, het blijft sowieso een bonus.
Komend weekend kijken we met veel belangstelling uit naar het verdere verloop van het bekeravontuur van onze vele jeugdploegen. En dan staat midden volgende week een grote afspraak in de agenda genoteerd met de heenwedstrijd in de CEV-cup. Dat wordt andere koek tegen Greenyard Maaseik dat inmiddels, en zoals verwacht, beter en beter ingespeeld lijkt. De jonge Ferre Reggers slaat gensters in de vloer en dus zal Knack Volley zijn beste beentjes moeten voorzetten om een gunstige uitgangspositie bijeen te volleyballen. Met andere woorden, dit wordt vuurwerk en een spektakel om niet te missen.

Artikel Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen)

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

Foto’s Target

 

Brilsmurf 02/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.