Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley alleen aan de leiding

Sleutelmomenten bepalen vaak de uitslag van een sportwedstrijd. We nemen je dan ook mee naar de derde set van deze topper. Nadat Greenyard Maaseik licht bovenhand kreeg vanaf set 2 leken ze bij een 16-19 ook op weg naar een nieuwe deelwinst en dus een 1-2 in de setstanden. Vooraleer aan de service te verschijnen pikt Pieter Coolman nog een puntje mee (17-19) en dan vuurt hij met zijn inmiddels gereputeerde wapen 2.0 enkele salvo’s af richting tegenpartij. De knallen missen hun effect niet en wat later hangen de bordjes opnieuw gelijk: 19-19. Maar er zit nog meer munitie in het magazijn van onze middenman en ondanks fel protest bij de bezoekers (wat coach Fulvio Bertini op een gele kaart komt te staan) kennen scheidsrechters Björn Willems en Paul Herbots ook de 21-19 toe aan Knack Volley. Adam Bartos slaagt er dan wel in Pieter Coolman het verdere serveren te beletten maar even later (na score van Matthijs Verhanneman) glipt de bal ongelukkig door de vingers van Renet Vanker: 23-20. Bij 24-20 lijkt de bal van Ferre Reggers uit te gaan maar de videochallenge corrigeert dit terecht. Het is Pablo Kukartsev die via het blok set 3 binnen haalt (25-22).

Hoewel Knack Volley ogenschijnlijk (na een 4-6) een lichte dominantie vertoont in set 1 kan het toch slechts sporadisch wat afstand nemen van zijn opponent: 12-10, 15-12, 18-15. Maar steeds opnieuw dicht Greenyard Maaseik de kloof: 12-12, 15-14, 18-17. Het zijn vooral Ferre Reggers en Adam Bartos die zich aanvallend in de kijker spelen. Athanasios Protopsaltis demonstreert dan weer zijn techniek bij de balbetwistingen aan het net. Knack Volley rekent vooral op Märt Tammearu want Pablo Kukartsev  wordt duidelijk geviseerd in verdediging. Het zijn echter de zeven opslagmissers die de bezoekers zuur opbreken waarvan drie in money-time (20-18 Nazar Hetman, 21-19 Renet Vanker, 22-20 Athanasios Protopsaltis). Dit weerhoudt Matthijs Verhanneman er niet van met twee aanvallende scores (23-20 en 25-20) de set definitief binnen te halen na een ace van Märt Tammearu (24-20).

Aanvankelijk verloopt set twee in de aanvangsfase ook uitstekend voor Knack Volley (4-1) maar onder impuls van een sterke Miquel Fornès sluit Greenyard Maaseik snel weer aan en slaagt er bij 11-13 de dominantie over te nemen. Knack Volley spartelt tegen maar moet bij 15-18 toch naar de time-out grijpen. Het slaagt er echter niet meer in punten af te snoepen want Steven Ottevanger geeft geen krimp en de minieme kansjes, die er toch komen, worden helaas niet benut. Een blok op Ferre Reggers voor 22-24 doet Fulvio Bertini op zijn beurt naar de time-out grijpen maar even later slaagt de bezoekende opposite er wel in de bordjes gelijk te hangen (22-25). We noteerden opnieuw zes opslagmissers bij de Limburgers maar deze keer werden ze gecompenseerd door  vijf stuks bij Knack Volley.

Tot 15-15 was het koffiedik kijken wie de bovenhand zou halen in set 3. Twee ongelukkige missers van Märt Tammearu (15-17 en 16-19)  brachten ons dan tot de fase die hierboven beschreven werd met de Scudraketten van Pieter Coolman.

In set 4 was het vet duidelijk van de soep bij de bezoekers of was het iets anders? Van bij de start stond er geen maat op de dominantie van de blauwe garde en Greenyard Maaseik van zijn kant stapelde de fouten op (6-2). Ook de dubbele wissel (bij 9-4), waarbij Luciano Aloisi aan de pass kwam en kapitein Jolan Cox toch nog speelminuten aangeboden kreeg, kon het tij niet keren. Toekomstig Star of the Game Stijn D’Hulst toverde nog wel een beauty uit zijn gouden vingers voor de 14-7. De wedstrijd werd wat later ook afgefloten na een perfecte illustratie van deze vierde set: een receptiemisser bij Nazar Hetman: 25-12. Dat scheidsrechter Björn Willems bij 21-11 en bij een verkeerde stap en pijnscheut bij Stijn D’Hulst naar de gele kaart greep voor spelvertraging (teken 25) leek ons wat overdreven maar is wellicht bij de meesten onopgemerkt gebleven.

Speelden voor Knack Volley: Stijn D’Hulst (1), Pieter Coolman (10), Matthijs Verhanneman (12), Märt Tammearu (18), Pablo Kukartsev (18), Rune Fasteland (9), libero Dennis Deroey.

Kwamen in: Michiel Ahyi, Seppe Rotty en Sander Depovere.

Speelden voor Greenyard Maaseik: Ferre Reggers (16), Adam Bartos (15), Renet Vanker, Elias Thys (5), Miquel Fornès (12), Athanasios Protopsaltis (10), libero Steven Ottevanger.

Kwamen in: Nazar Hetman (1), Luciano Aloisi (1), Jolan Cox (1).

Indien we de vierde set, een duidelijk accident de parcours, buiten beschouwing laten is het overduidelijk geworden dat het voorspellen van winst en verlies tussen beide teams een aartsmoeilijke opdracht wordt. De gecombineerde hulp van madame Soleil, Nostradamus, Peter Hurkos en Jean Dixon aangevuld met deze van nog enkele andere paragnosten zal hiervoor nodig zijn. Dit belooft alvast voor het verdere verloop van de Lotto Volley League.

Zaterdag focussen we ons terug op het bekerparcours en trekt Knack Volley naar revelatie (op plaats twee in de rangschikking) maar tevens bekerhouder Caruur Gent. Met minder dan een half oog maar toch met interesse houden we ook het duel in Aalst in de ogen. En de lezer zal begrijpen dat we op het rode lopergedeelte van de tabel niet geïnteresseerd zijn om te zien hoe het nog puntenloze Decospan Menen wellicht de halve finales zal bereiken.

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

verslag in de Krant van West-Vlaanderen door Rik Bekaert

verslag op HLN.be van Maxime Petit

artikel op Sporza.be

matchreport KNACK-Maaseik 02-11-2022

Bekijk via deze link enkele highlights van deze wedstrijd: https://app.360sportsintelligence.com/videoclip/1125325/fce0b26ef718 

Brilsmurf 03/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.