Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley 3 – VBC Waremme 1 en opnieuw mathematische zekerheid voor beide teams

Eén opvallende afwezige bij de thuisploeg: Seppe Rotty die door ziekte geveld werd en forfait moest geven. Bij het bezoekende Waremme was er geen spoor van spelverdeler Lienert Cosemans die om dezelfde reden de verplaatsing niet maakte.

De acteurs van dit duel schreven voor set één en twee een gelijklopend scenario: de manschappen van Frédéric Servotte verkochten hun vel duur en bleven aanklampen tot respectievelijk 18-17 en 17-16. Maar beter kwam er voor hen niet uit de bus en na zowat een uur keken ze tegen een 2-0 aan (25-21 en 25-22).

Met een bliksemstart (0-3) en vervolgens een scoreverloop tot 9-14 en 11-16 zag het er heel wat beter uit. Driewerf helaas want met twee aces van Sander Depovere, twee scores van Matthijs Verhanneman en een toetsfout voor Tijl Van Looveren verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Een service ace van de ingevallen Hugo Fischer (in de plaats van Diego Gonzalez) zette Knack Volley op weg naar matchwinst zonder setverlies (23-20). De Wawa’s maakten een eerste matchpunt onschadelijk om via een block van Samuel Fafchamps zelf op setpunt te komen. Het was de bezoekende uitblinker Pierre Perin die iedereen, ietwat onverwacht, overuren deed kloppen: 26-28.

We kregen in set vier aanvankelijk een copy/paste van de start in set drie (inclusief de time-out bij deze keer 3-0) maar dan in het voordeel van de oude en tevens nieuwe Bekerwinnaar. Bij Knack Volley was Hugo Fischer op de opposite blijven staan en hij ondersteunde (met drie punten) het scorende duo Jasper Wijkstra (vier punten) – Matthijs Verhanneman (zes punten) dat voor het gros van de punten zorgde in deze laatste set. VBC Waremme moest het vooral hebben van hun sterspeler Pierre Perin want de invalbeurt van Roman Abinet voor Louis Laenen bleek zeker niet succesvol. Scheidsrechter Paul Herbots kwam in deze amicale sfeer nooit in moeilijkheden en floot af bij een 25-17 eindstand.

Het goede nieuws voor de Warémiens was de nederlaag van Axis Guibertin zodat ze een gegarandeerde plek krijgen in de Champion Play Off. Afhankelijk van hun laatste duel in en tegen VHL, en de resultaten in de andere confrontaties, wordt het plek vier, vijf of zes. Knack Volley is van zijn kant zeker van de eerste stek en het maximum van de startpunten.

Foto’s

Hoogtepunten

DeePee 15/02/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.