Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Roeselare haalt aanvaller François Lecat binnen: “Ik ben blij dat ik terug in België ben”

Knack Roeselare heeft zich versterkt met hoekaanvaller François Lecat. De 28-jarige volleyballer zorgt voor ideale oplossingen bij het West-Vlaamse team na het wegvallen van opposite Filip Gavenda. De twee meter lange aanvaller heeft reeds een mooie carrière opgebouwd bij een tiental clubs in België, Italië, Frankrijk en onlangs nog in Quatar. 

“Na mijn operatie – een jaar geleden toen ik bij Lindemans Aalst volleybalde – kon ik bij Al Arabi SC Doha terecht”, vertelt de ex-speler van de Belgische Red Dragons. “De competitie in Quatar is niet zo zwaar, dus ik kon uitstekend aan de revalidatie van mijn geopereerde schouder werken. Net op het moment dat ik mijn twee beste wedstrijden afwerkte, kregen de coach, een andere buitenlandse speler en ik te horen dat we mochten opstappen. Ik kende de risico’s om in Quatar te volleyballen. Het is financieel interessant, maar na twee mindere resultaten vlieg je buiten. Dat hoort blijkbaar bij hun werkwijze.”

 

Professioneel werken bij Roeselare

“Het is niet leuk, maar tegelijkertijd was dit geen verrassing”, getuigt François Lecat. “Ik ben blij dat ik terug in België ben. De zware schouderoperatie is verwerkt. Uiteindelijk ben ik bijzonder opgetogen dat ik bij Knack Roeselare mijn carrière kan voortzetten. De club is gekend voor de professionele aanpak. Trainer-coach Steven Vanmedegael kende ik van vroeger. We hebben nog samengewerkt bij de jeugdselectie in 2012. Later – in 2017 – was Steven Vanmedegael assistent van Vital Heynen. Ik onthou vooral de goede connectie, daarom zijn we regelmatig in contact gebleven met elkaar. Ik kijk uit naar dit nieuw hoofdstuk.”

“Ik ben bijzonder opgetogen dat ik opnieuw op niveau kan trainen. De club toont geduld voor mijn integratie in de ploeg. De schouderproblemen zijn opgelost”, glimlacht de aanvaller, die bij Roeselare veel spelers zal terugzien met wie hij vroeger nog heeft samengespeeld. “Ik wil me zo snel mogelijk inpassen in het team. Ik wil er meteen aan beginnen, want ondertussen heb ik een maand niet gevolleybald na heel die historie in Quatar.”

 

Walter Vereeck - het laatste nieuws 14/01.2022 17/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.