Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Roeselare begint vroeg en vol ambitie aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen

Omdat Knack Roeselare zich ieder jaar moet wapenen voor een strijd op drie fronten (de Belgische competitie met de Euromillions League, de nationale bekercompetitie met de Belgian Cup en ten slotte de Europese competitie met de Champions League) begon trainer-coach Steven Vanmedegael deze week alvast met de eerste trainingen.

Nadat vier spelers uit de vorige selectie verdwenen, moest de sportieve cel van Roeselare op zoek naar ‘vers bloed’. Mathijs Desmet verzilverde zijn topprestaties bij het Knack-team met een mooie transfer naar Italië. Ook Stijn Van Schie, François Lecat en Arno Van de Velde verlaten de club. De nieuwkomers werden vrij snel gevonden.

 

Bijna voltallig op de eerste trainingen

De twee Belgische talenten Simon Plaskie en Seppe Rotty, allebei geboren in 2001, speelden de voorbije jaren bij Menen en maken nu de overstap naar de 13-voudige kampioenenploeg van Roeselare. Het Belgisch topteam vond ook lengte, kracht en aanvalsgeweld in Zuid-Amerika. José Leita Costa Maicon – roepnaam Maicon – is een 30-jarige Braziliaanse middenspeler (2,04 m) die zijn strepen al verdiende in Italië, Portugal, Roemenië en Teheran. Pablo Kukartsev, zijn naam doet het niet vermoeden, is een Argentijn. Daar wordt hij met ‘Kuka’ aangesproken. De hoofdaanvaller (2,03 m) volleybalde uiteraard in Argentinië, maar ook in Rusland, Frankrijk en Spanje. Beide volleyballers kunnen flinke adelbrieven voorleggen en dat is alleen maar goed nieuws voor de supporters.

 

Kapitein Matthijs Verhanneman begint aan zijn vijftiende seizoen bij Knack en zal samen met de ervaringsdeskundigen Pieter Coolman (twee seizoenen bijgetekend) en Stijn D’Hulst (nog onder contract tot 2025) de weg wel wijzen aan de nieuwe aanwinsten. Ondertussen is Märt Tammearu met het nationaal team van Estland aan de slag en hij ontmoet de Red Dragons op 17 augustus in de Tomabelhal. ‘Kuka’ Kukartsev zit met Argentinië op het WK tot half september. Libero Dennis Deroey wil op zijn verjaardag – 14 augustus – eerst nog Belgisch kampioen beachvolley worden op het Muntplein in Brussel. Met een bijna volledige kern is de veelbelovende start van het nieuwe seizoen ingezet.

Walter Vereeck (HLN.be - 04/08/2022° 05/08/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.